foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 36 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 05, 2006 09:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ahhaa, asi hakkab juba minujaoks selgust võtma :D
No suuur tänu kõigile, kes jõudsid mulle põmmpeale kaa midagi selgeks teha..
Nüüd siis aga poodidesse vaatama ja mõtlema, et mis kalu täpsemalt ja kui suur akvaarium.
Kahele küsimusele ei saanud aga vastust:
1. Kas maksimum 100l akvaariumi aluseks võib olla ka puust teleka laud? Toas kõik mööbel pöök (vot ei teagi, kas see lihtsalt värv või mingi puu siis), ag, seega tahaks alust kaa pöögist või tammepuust.. Kas kandiline norm telekalaud peab vastu kuni 100l akvaariumi raskusele?
2. Kus saab teha pH teste ja kuidas see käib?

Kindlasti on veel mõni küsimus, aga hetkel küll sain vastuse ülejäänutele asjadele..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 05, 2006 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

loomasõber kirjutas:
Ahhaa, asi hakkab juba minujaoks selgust võtma :D
No suuur tänu kõigile, kes jõudsid mulle põmmpeale kaa midagi selgeks teha..
Nüüd siis aga poodidesse vaatama ja mõtlema, et mis kalu täpsemalt ja kui suur akvaarium.
Kahele küsimusele ei saanud aga vastust:
1. Kas maksimum 100l akvaariumi aluseks võib olla ka puust teleka laud? Toas kõik mööbel pöök (vot ei teagi, kas see lihtsalt värv või mingi puu siis), ag, seega tahaks alust kaa pöögist või tammepuust.. Kas kandiline norm telekalaud peab vastu kuni 100l akvaariumi raskusele?
2. Kus saab teha pH teste ja kuidas see käib?

Kindlasti on veel mõni küsimus, aga hetkel küll sain vastuse ülejäänutele asjadele..

Mul on 137l mingi vene laua peal tavaline diivanilaud ja k2ib kyll mingi 3-4kesi lauale ja vaadake kas peab vastu igaskjuhux v6id panna tugevndused sisse mingid toed ju
vee teste saad osta zoopoodidest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 05, 2006 10:37 
Akvarist

sinu 2500 eelarvet jälgides soovitan vaadata Mulla tänava poest, ostsin ise Juwel 110l 2350.-, igalpool mujal maksis rohkem, aga tegellikult bettad kahekesi saaksid hakkama ka väiksemas ja kui oled hoolas, siis silmailu saab ka väiksemast akvaariumist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 05, 2006 11:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kandiline puidust telekalaud võib olla mis iganes, eriti kui sa ei tea sedagi, kas see on päris puit või saepuruplaat. Esimene asi, mida soovitaks on panna sinna lauale seisma korraga 2 inimest kelle kaal on kokku umbes 150 kg ja vaaadata kuidas laud sellele reageerib. Võid ka lauast pildi teha ja siia üles riputada, siis on laua head ja vead ehk näha ja ehk on võimalik selle tugevdamiseks midagi ette võtta.

Akvaarumi suuruse valikul, oleks minu soovitus ka võtta ikka kohe nii suur kui rahakott, alus, olemasolev ruum või mis iganes piirav tegur maksimaalselt võimaldab. Põranda vastupidavus ei tohiks seni mainitud akvaariumite suuruste puhul küll mingiks probleemiks olla.

pH test maksab umbes 70 krooni (ja sellest jätkub tükiks ajaks) kui eelarve tõesti väga pigistab, siis ei pea see minu arust päris esimeste soetatavate asjade hulgas olema. Võibolla leidub foorumis keegi sinu lähedal elav inimene, kes on enam vähem ära mõõtnud, mis teil seal kraanist tuleb, kui ikka veevärgiga tegu :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kenari soovitus lasta vett seista vaid 3-4 päeva enne kalade sissetoomist.... Vesi stabiliseerub paari nädalaga, tahad sa tõesti, et kalad peaksid selle üle elama - vee esialgse häguseksmuutumise jne. Gupid elaksid vast üle aga neoonidega võid kohe hüvasti jätta ja bettade puhul poole aasta jooksul märgata, et nende eluiga palju pikemaks ei jäägi. Kraanist vahetusvee puhul on soovitatav lasta see enne päev seista aga kui akva ikka hirmus suur siis pole seda vett kuskile küll panna. Maal laseme pliidikütteboilerist hommikul leiget vett, selle mahutavus ongi kuskil 100 liitrit ja seisnud mingi aeg on ka, klooriprobleeme seal pole, pigem karedus on üle mõistuse. Linnas seisab pool veevahetusevett ämbrites ja pool tuleb kraanist juurde. Soovitan duššipihustist survega ämbrisse lasta, selline asi paneb kloori kergelt lenduma. Põhja sifoonides voolikuga tuleb akvapoolsesse otsa osta või ise meisterdada sifoon, muidu tõmbad kivid akvast välja või ummistavad need sul vooliku ära. Pane otsigusse sifoon, seal päris häid ideid. Veevahetus peaks olema 1/3 vett kord nädalas, esimene kuu jäta vahele kui vesi pole veel sissetöötanud. 1/3 1xnädalas oleks ideaalne, eks tuleb vaadata kui ligidale sellele suudetakse saada, aga alla 20% veevahetus on juba suhtkoht niru. Kõikvõimalike aluste raskustaluvuse saab jah lasta kontrollida kui vastav kaal inimesi sinna peale seisma panna, samuti soovitaks laua jalgade alla mingid plaadid panna, mingid 20x20, siis pole seda kartust, et lauajalg üks hetk läbi põranda vajub. Ja akvaservad peaksid ulatuma sinna piirini laual kus juba jalad on all, keskele paigutades vajub see laud varem või hiljem looka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 02:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul jäid kõik ellu ja väga häste veel :D mingeid probleeme ei tekkind

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 03:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kenari kirjutas:
Mul jäid kõik ellu ja väga häste veel :D mingeid probleeme ei tekkind

See võib olla natuke utreeritud edasiarendus, aga ma annan igal hommikul oma koerale jalaga, siiamaani on elus ja mingeid probleeme pole, nii et soovitan kõigile......

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 09:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Käisin täna siis mulla tänava akvaariumi poes ja otsustasin 70l juwel akvaariumi kasuks. Sinna sisse lähevad elama kuni 10 neooni, kuskil 4-5 gupit, kuskil 4 mingit punast kala (kelle nime ma ei mäleta, aga müüja soovitas, et sobivad, väga ilusad kirjud kalad mustade laikudega jne) ja 2-3 lamedat põhjakoristajat. (ei mäleta põhjakoristajate nime, aga nad puhastavad akva seina ka).. Ja kui veel ruumi on (mida otsustate siis nüüd teie siin) siis tahaks võtta ka 1 selle ilusa kalakese mida ma enne rääkisin teile (see pika sabaga ja isane isast ei salli, pildid ka kuskil siin ennem)...
Taimedest valisin täna välja akvaariumi tahaseina need pikad peenikesed heinad mis kasvavad veepinnani ja jäävad veel ulpima kaa. Ettepoole valin mingid heinad veel, aga ei tea mis. Igaljuhul midagi laialehelist ehk 1 nurka ja mingeid peenikesi madalaid veel..
Peaks vist sobima see kooslus, eks?
Igaljuhul vaatasin kalade pH sobivust ja pH peaks sobima neile kõigile ju 7,0-7,2, eks? 7,0 vast parem isegi, eks??
Igaljuhul mina usaldan mulla tänava akvaariumi poodi rohkem kui kalakese oma. Ei tea miks, aga jättis parema mulje ja tädi oli väga asjalik.
Ja tekkis küsimus: kui ma ostan šifooni ja puhastan sellega kord nädalas põhja (siis 20% veest ära), siis kui ma jälgin, et kalad ei satuks vahele, siis kuidas ma põhjakoristajad saan eest ära?
Ja taimede ümbert jääb puhastamata ala?
Ja kas ma pean nii kord aastas või nii tegema ka suurpuhastuse, kus pesen kogu krepli ära? Või kui tihti võiks teha suurpuhastust?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 09:29 
Akvarist

loomasõber kirjutas:
2-3 lamedat põhjakoristajat.

imelik väljendus, uuri enne ikka kala nimi järgi ja vaata netist kui suureks ta kasvab, sest põhjakoristajaid nii väiksesse akvaariumisse 3 kala pannes, peaks kala ise pisike olema, kuid ma ei tea ühtegi väiksemat sorti "lamedat" kalakest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Poe müüja ise näitas mulle neis püõhjakoristaid.. Nime tõesti ei mäleta..
Aga nad puhastavad akva seinu kaa, nagu inimnappadega oleksid seal küljes:)
Ega palju selliseid olla ju ei saa, ega ju?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 10:18 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tõenäoliselt oli tegu ancistrustega, kes ei kvalifitseeru "põhjakoristajateks" vaid on rahvasuus tuntud hoopis "klaasipuhastajatena". kumbki nimetus ei ole liiginimetus ja on väga segadusseajav, seega täpsema info saamiseks külasta www.aquahobby.com lehel galeriid, kus kalapildid koos liiginimedega saadaval on.

muide, selliseid iminappadega liike on rohkem, kui sa arvata oskad. pakuks arvuliselt kusagil 30 liigi kanti, kui mitte rohkem

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Punased kalad mustade laikudega :shock: , see nüüd küll midagi ei ütle. Meil oscarid vastavad ka samale välimusele. Ja ostsidki kõik ühel päeval, akvaariumi ja kalad. Et siis viskad kõik sisse ja loodad paremat. Jõudu. ](*,)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma juba varem olen siin mitu korda toonitanud, et akvaariumi ostan suve lõpus ja hetkel teen eeluurimist et mis kellega ja kuhu´ja mis tingimustel sobib..
Edu janne321-le korralikuks lugemiseks hoopiski :wink:
Enne tuleb mu toas ikka tapeet ära vahetada ja uus mööbel osta, siis ostan akvaariumi, aga praegu käin poodides ringi ja üritan vaadata palju mul peaks mu toa eelarvest jätkuma akva peale..
Sellepärast küsingi veel, et kas minu arvestatud kalad sobiksid sellisesse akvasse ja mis pH jne?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 11:05 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
loomasõber kirjutas:
Sellepärast küsingi veel, et kas minu arvestatud kalad sobiksid sellisesse akvasse ja mis pH jne?

kala ei ole kala ei ole kala. ei saa anda ühest vastust gupi ja discuse pidamise kohta, enne tuleb ikka kindlaks teha, mis liigist kalu soovitakse soetada. janne pahameel on minu silmis täiesti õigustatud - kuidas sa loodad abi saada, kui sa ei tea mida sa täpselt tahad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 06, 2006 11:45 
Akvarist

kui sul on võimalik, siis pane akva alla miski kummimatt, nii ei kriibi akva alust ära ja vesi, mis akva alla satub(seda ikka juhtub), ei pääse lauda kahjustama. Matt võiks olla kuni 0,5cm paks ja 1-2cm suurem, kui akva põhi. Ja kui su telekalaud osutub saepuruplaadist tehtuks(mida see ilmselt ongi), siis arvesta sellega, et see vett ei taha mitte üldse. Kohe, kui vett sinna peale läheb, võta lapp ja kuivata ära! Vettinud saepuruplaat ei kannata enam mingit raskust...

Ja soojalt soovitan hankida kellegi käest sisse töötanud vett pisut, saad parema stardi akvale.
Ja suurem akva on igal juhul parem!

Üles
 [ 36 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver