foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 61 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 22, 2006 12:00 
Moderator

Pildid: 10
Suureks kasvavaid kalu peaks ikka igas akvapoes olema, põhiküsimus on kes kellega kokku sobib (paljud "suurtest" on röövkalad).
Minu isiklik eelistus ~2 m pika akva korral oleks Malawi järve tsihliidid.
Soovitaks läbi astuda ka Vilde tee loomapoest (asub endise Kännu-Kuke kompleksis) ja Laguunist (Endla tänaval).
Vilde teel nägin hiljaaegu mingit sorti clarias isendeid - sobivad just suurde akvasse siblima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 22, 2006 03:28 
Akvarist

p6lts kirjutas:
Suures akvaariumis kasvavad kalad, kellele suureks kasvada on määratud, üsna kiiresti ja nooremate ning väiksemate kalade võtmine on ka seetõttu mõtekam, et nad harjuvad palju paremini just sul olemas olevate vee parameetritega palju valutumalt kui suuremad ja vanemad.

Oskad sa mõne sellise liigi mulle nimetada, mis hiljem ilusaks suureks 10-15cm pikkuseks kalaks kasvaks ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 22, 2006 03:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

äkki näiteks skalaarid?...nemad kasvavad 15 cm pikkuseks ja on kenad ja ilusad ka. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 22, 2006 04:00 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Võid vaadata ka ameerika cichliide, väga atraktivsed kalad mis peaksid sinu akvaariumi ja veega päris hästi sobima. Välja arvatud discused kes tahavad vähe teistsugust vett. Aga vaata siia: http://www.aquahobby.com/e_gallery.php Päris palju neid kalu liigub ka meie kaubandusvõrgus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 22, 2006 05:41 
Akvarist

Sellisesse akvasse saaks tõesti panna ilusaid kirevahvenlasi.
Üks põhjalik leht nende kohta: http://www.cichlid-forum.com
sealt Profiles alt leiad piltidega infot kõikvõimalike kirevahvenlaste kohta.
Ilusad on ka Tanganijka järve kalad, minu meelest isegi ilusamad, kui Malawi omad, aga nende valik on Eestis kasinam...
Võibolla Tallinnas on laiem valik.
Soovitan soojalt ka lihtsalt käia akvapoodides ja vaadata seal pakutavaid kalu, kui keski meeldima hakkab, küsi infot ja lad. k. nime ja uuri kodus veel täpsemalt kala kohta. Kui sobib, saadki osta...

Netilehed on küll ilusad, kuid paraku on meil kalade valik ikka suht väike, kuigi harva juhtub ka Eestisse igasugu haruldusi ja iludusi...

NB! Kui taimeakvat ei taha ja valgust vähem paned, siis võiks siiski mõni vähema valgusnõudlusega taimeke olla, mõjub akvakooslusele hästi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 22, 2006 08:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Heiti kirjutas:
Välja arvatud discused kes tahavad vähe teistsugust vett.

Saab Discuseid vähe karedamas vees edukalt pidada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 10:47 
Akvarist

Mina, kui arenev akvarist olen viimastel päevadel hullult infot imenud ja mul on tekkinud lisaks kaladele ka teisi imelisi küsimusi

1. Tahtsin akvale heleda põhja teha, kuid lugesin, et hele põhi pidi kalades stressi-närvilisust tekitama. Kas vastab tõele ?

2. Kuna 600l akvale sobivat filtrit otseselt ei leidu siis kas tasub panna piiripealne kuni 600l filter või panen 2x350l filtrit ?

Tänud juba ette

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eheim professionel 3 suudab 1200 l akvaariumit toita :twisted: Aga ilmselt täpselt sobivat filtrit ei leiagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 11:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Bikerman kirjutas:
2. Kuna 600l akvale sobivat filtrit otseselt ei leidu siis kas tasub panna piiripealne kuni 600l filter või panen 2x350l filtrit ?

Filtreid leidub iga suguse suurusega akvaariumidele. Aga tõesti on mõistlikum panna kaks pisut lahjemat filtrit. Puhastamine on palju mõnusam,filtreid ei pea puhastama korraga vaid ükshaaval. See tähendab,et puhastamise ajal ei jää filtreerimisprotsess täielikult seisma vaid ainult väheneb mõnevõrra. Ise just kasutangi kahe filtri süsteemi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 12:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Bikerman kirjutas:
Mina, kui arenev akvarist olen viimastel päevadel hullult infot imenud ja mul on tekkinud lisaks kaladele ka teisi imelisi küsimusi

1. Tahtsin akvale heleda põhja teha, kuid lugesin, et hele põhi pidi kalades stressi-närvilisust tekitama. Kas vastab tõele ?

Tänud juba ette

Esimese küsimuse kohta kahjuks endal kogemused puuduvad.
Filtrite kohapealt soovitaks sellise kasti suuruse juures tõseti vast 2 tk. Aga kui Sul akva just magamistoas voodi kõrval pole, siis ei ole mõtet kõige kallima Eheimi peale küll raha raiskama. Elu on näidanud, et bakterid ei tea valitsevatest turu-hindadest midagi ja elavad rõõmsa näoga ka odavamas või suisa enda kokkupandud filtris. Ostmisel jälgi pigem seda, et filter oleks sobivate mõõtudega (mahub nt. akva alusesse kappi) ja puhastamiseks normaalselt lahtivõetav-kokkupandav (st. ei pea sooritama mingeid imevigureid kergesti purunevate plast-osadega). Samuti peaks filtrit saama voolikute otsast lihtsalt eemaldada, aga selle jaoks on kraanidega kiir-ühendused ka eraldi müügil (nt. Tartu mnt. poes).

Filtri passis kirja pandud tootlikuse-numbritesse soovitan suhtuda ettevaatlikult - tegelik number jääb neist tavaliselt natuke (Eheimi puhul) või ka tunduvalt (2-3 korda mõne tundmatuma firma puhul) maha. Seega soovitan valida filtrid mõningase varuga. Minu 350L akvat filtreerib Ehem 2028 ja ma ei ütleks, et veevool eriti tugev oleks. Pealegi saab voolu üpris lihtsalt piirata ja hajutada, kui see peaks vajalikuks osutuma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 12:26 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
hele põhi ei tekita kalades stressi ega närvilisust, vähemalt ühtegi teaduslikku põhjendust sellele ei ole ma leidnud. looduses on piisavalt heleda liivapõhjaga veekogusid ja mereakvaariumite puhul nt. kasutataksegi valdavalt valget korall-liiva. ainukeseks miinuseks heleda põhja puhul on see, et sodi jääb sealt paremini näha ja vetikas tekib kividele kiiremini. samas hoolika puhastamisega püsib ka hele põhi kaua ilus. minul on akvaariumi põhjas 2-3mm helebeez kruus (vt. pilte albumist) ja kalad hüperaktiivsuse ja stressi märke ilmutanud ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 01:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Bikerman kirjutas:

Pole nii palju erinevaid kalu pidanud et teaks omast kogemusest miskit arvata, kuid kui kirjandust uskuda siis on kalu kelle elukeskkond on tumeda põhjaga veekogudes (ntx Aphyosemion gardneri) ning sellistele kaladele väidetavalt hele põhi mõjub tõesti häirivalt. Samuti on kalu kes vajavad eluks varjulist paika ning ei talu eredat valgust, sel puhul soovitatakse ohtralt taimi, sealhulgas kindlasti pinnal ujuvaid mis piiraks valgust. Loomulikult kui sellised kalad panna ereda valgusega heleda põhjaga akvasse, siis ega nad ära sure ja seda et nad seal end nirult tunnevad öelda ei oska nad ammugi.
Aga heledat põhja on ka mitmesugust. Kuigi tavaline kruus on ka suht hele siis sellega ilmselt probleeme ei teki, päris heleda pinnasega on aga veel see mure et vähemalt minu meelest läheb see ajapikku koledaks ka siis kui sifoonitakse hoolega - vähemalt olen näinud selliseid kunagi heleda (peaaegu valge) ja nüüd koleda põhjaga akvasid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 01:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võimalusel pea silmas ütlust - MA EI OLE NII RIKAS,ET OSTA ODAVAT ASJA!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 10:37 
Akvarist

Maria kirjutas:
hele põhi ei tekita kalades stressi ega närvilisust, vähemalt ühtegi teaduslikku põhjendust sellele ei ole ma leidnud. looduses on piisavalt heleda liivapõhjaga veekogusid ja mereakvaariumite puhul nt. kasutataksegi valdavalt valget korall-liiva. ainukeseks miinuseks heleda põhja puhul on see, et sodi jääb sealt paremini näha ja vetikas tekib kividele kiiremini. samas hoolika puhastamisega püsib ka hele põhi kaua ilus. minul on akvaariumi põhjas 2-3mm helebeez kruus (vt. pilte albumist) ja kalad hüperaktiivsuse ja stressi märke ilmutanud ei ole.

Kiitus pildi vihje eest. Sellist põhja ma heleda all silmas pidasingi.
Kas see helebeez kruus on mingi spets toode või ehituspoe kaup ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 23, 2006 10:44 
Akvarist

UARU kirjutas:
Võimalusel pea silmas ütlust - MA EI OLE NII RIKAS,ET OSTA ODAVAT ASJA!!!

Planeerisin filtriks
1. Eheim Professionel III 2080+2x300W Hydor ETH300 lisaküte
võis siis
2. Eheim Professionel II 2126 Thermo 2tk.

Need mudelid valisin selleks, et mul on hooldusruum akva kõrval mitte all ja vähemalt ühenduste järgi oleks need ideaalsed.

Samas tekkis jälle uus mõte kas 600l akva kütmiseks ikka sobib näiteks voolikute vaheline Hydor ?
Idee selles, et vett on ju nii palju ja äkki jääb küte ebaühtlaseks ning tuleks hoopis kaks Jägeri 300W pulka paigaldada (üks ühte, teine teise akva otsa) ???

Üles
 [ 61 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver