foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Esimene akvaarium ja kalad
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 16, 2015 11:07 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Juul 16, 2015 10:49
Postitusi: 1
Tere

saime eile omale akvaariumi, mahutavust tal umbkaudselt 70L ning sees elutsevateks kaladeks on gupid ja 2 põhjakoristajat. Gupisid on üsna palju ütleks et kuskil 30-40 tükki ning täna tõime juurde ka 2 kuldkala Tartu Lõunakeskuse ZOOPLANET-ist siit tulenev ka küsimus. Olen foorumist lugenud et kuldkalad ja gupid ei ela koos ühes akvaariumis ja seda näitab ka kokkusobivus tabel, aga mis põhjusel nad kokku ei sobi ? Temperatuuri poole pealt peaks olema korras kuna gupid on eelnevalt koguaeg 22c juures elanud ja loomapoes oli märge samuti et 18-22c on just neile normaalne temperatuur.
Teiseks on üks probleem nimelt on ainult üks ja ainuke Gupi kes ei suuda leppida kahe uue kuldkalaga ja käib neid näksimas, tundub et oranži sabale tegi juba liiga pole küll täiesti kindel aga mis peaks selles osas ette võtma ?
Palun kiiresti abi ja mõistvat suhtumist

Ette tänades Priit


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 16, 2015 11:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Kuldkalad on külmaveekalad, gupid troopikaakvaariumi kalad. Troopikaakvaariumis on normaalne temperatuur 24-25, külmaveekalade akvaariumis 18-22 - neid saab küll koos pidada, aga emba-kumba jaoks pole siis tingimused kuigi mugavad, see tähendab et nad on stressis, haigestuvad kergemini jms. Külmaveekalad vajavad hapnikurikast vett, lisaks on kuldkalad parajad läbustajad, nii et vajavad tiba tõsisemat filtrit kui soojaveekalad. Kuldkalad on üsna rahulikud ja aeglased, troopikakalad võivad olla märksa temperamentsemad ja hakata kuldkalu näksima, eriti kui tegu on selliste kuldkaladega, kellel on suur uhke saba ja pikad uimed - nagu juba kogesid. Toit, mis on parim kuldkalale, pole parim soojaveekaladele. Kui kuldkalad ei saa õiget toitu, kipub neil kõht kinni jääma. Kuldkalad on õgardid, nad võivad väiksemad kalad kõrvale tõrjuda ja ise kõik nahka panna, tulemuseks rasvunud kuldkalad ja alatoidetud pisikalad. Jne.
See akvaarium oleks paras kahele kuldkalale või gupi parvele, kuid mitte mõlemale.
Kuldkalade kohta infot: viewtopic.php?f=21&t=5355
Kuldkalade sobivusest teiste kaladega: viewtopic.php?f=7&t=5936
Üldist lugemist: viewtopic.php?f=21&t=25681 , viewtopic.php?f=21&t=14044
Et mis on lahendus? Otsustada emba-kumba kasuks. Kui need "põhjakoristajad" on corydorased, siis need sobivad kokku nii gupide kui kuldkaladega. Kuldkalade kasuks otsustamisel ongi mõistlik teha kuldkalaakvaarium, ega palju rohkem kui kaks kuldkala sellisesse akvasse sobigi. Kuldkaladega kokkusobivaid kalu on märgatavalt vähem kui troopikaakvaariumi kalu. Eluspoegijatega nagu gupid, on jälle see probleem et nad sigivad kiiresti ja nende maimudega pole midagi peale hakata, neid ei taha ka tasuta ükski pood ega ka teised akvaristid. Lahendus on kas siis pidada vaid isaseid gupisid või siis võtta akvasse mingi kala, kes paneb gupide maimud nahka.
Kui palju ja milliseid kalu kannatab akvasse panna, aitab hinnata http://aqadvisor.com/

_________________
http://akvarist.eu


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver