Depts kirjutas:
Mul tehtud ka NO2 ja NO3 graafik. Praegu testin iga päev kuna just lisasin kalu juurde, aga pikemas perspektiivis ei plaani jah nii tihti testida. Väetamise koha pealt ma ei ole eriti pädev. Praegu kasutan seda ferropol 24 iga päev 2 tilka. Rauatest aga ei näita üldse et oleks midagigi. Mingist ajast on mul ferrotabid. Kui filtrit puhastan panen sisse, peaks olema pikematoimelised. Samas kui palju need väetised aitavad taimi mille juured pinnases? Kallatavad väetised aitavad anubiast ja microsorumit, ja tõenäoliselt vähemal määral ka pinnasest toituvaid taimi. Samas kui mul on neid pinnase taimi väga palju, kui reaalne oleks neid väetise pallikesi juurte alla toppida?
Õige arutluskäik. Väetisepallikestest on juurtega taimedel kindlasti abi. Ferropol 24 pole ise kasutanud, aga usun, et on täitsa paslik kraam. Ferropol 24 tulebki JBL soovituse kohaselt pruukida kas koos Ferropol-iga võit Ferrotabs-ga. Rauatesti pärast ei maksa vast muretseda.
Depts kirjutas:
Kõige alumine kiht on aqua basis toiteaine pinnas. Kuna see kiht on üsna õhuke ja pealmine kiht kattepinnast mõnes kohas väga paks siis ma ei tea kaua näiteks nendel punastel aega läheb enne kui juured täitsa põhja jõuavad. Oleks mõtet valikuliselt ( "Medium" taimedele) toppida väetise palle?
Ma torkaks küll.
Depts kirjutas:
Kiirekasvulisi taimi mul on üsna palju juba niiet nad peaksid üsna pädevalt võistlema vetikaga, kuid anubias jah... teadatuntud vetika koguja (siiski kahel anubiasel kolmest on uued lehed tulekul). Üldiselt vaadates on kõik taimed, mis sisse toodud ka hetkel akvaariumisse püsima jäänud. "cuba" taimega on vast kõige kehvem lugu, ei idane ei mädane.
Isegi üllatavalt hästi läinud sellega.
Depts kirjutas:
Punane on hakanud ülevalt uusi väga ilusaid lehti ajama. Pogostemon helferi on ennast üles poole sirutanud, võrseid ei aja aga pikkust natuke ajab. Limnophila ka läbi häda kasvab või vähemalt ei sure. Kuna 80 cm akvaariumil on lambid pandud nihkesse ( 60 cm lamp), siis valgustihedus on oluliselt suurem keskel, niiet peaks need "medium" taimed võimalikult keskele istutama. Kõik uued taimed võtsin igaks juhuks "easy".
JBL DIY CO2 reaktor 1 mull 30 sekundi jooksul...
Seda pole palju, mul ntx hetkel on 100 liitrises ca 2 mulli sekundis. Samas ma hetkel Excelit vms. ei lisa, Sul see annab tublisti juurde. Nii et pisut võiks vast rohkem lisada, aga midagi hullu ka pole.
Depts kirjutas:
Vesinikperoksiidi koha pealt kuidas see kaladele mõjub. Kardan üledoseerimist nt. Mis välja võtta saab, anubias ja microsorum, võin väljaspool akvaariumi töödelda, kuid igaksjuhuks tahaks teada?
Kasutatakse 3% vesinikperoksiidi lahust, sellist, nagu enamasti apteegist saab. Väljaspool akvaariumi kasutatakse 1:1 veega. Akvaariumis pruugitakse ca 26 ml 100 liitri vee kohta, viimastel aegadel isegi ca 80 ml 100 liitri vee kohta (3 ml galloni vee kohta). Vesinikperoksiidiga mässatakse enamasti enne veevahetust, Excelit lisatakse pärast veevahetust. Netist võib lugeda, et tõsisema vesinikperoksiidiga üledoseerimisega on mõnedki oma tigudest lahti saanud, halvemal juhul ka kaladest.
Samas on vesinikperoksiidi kasutatud ka vette lisahapniku saamiseks, siis ca 25 ml 3% vesinikperoksiidi 100 liitri vee kohta päevas.