Tänan vastuste eest.
Nüüdseks olen endale juba põhja pannud. Panin siiski ka mullakihi ja peale soovitatud kruusa ja kaunistuseks suuremad kivid(testisin äädikaga)
Taimi ostsin 3. Üks suri juba ära(Limnophila sessiliflora). Hetkel Anubias ja Bacopa caroliniana.
2 nädalat hiljem hankisin endale 2 tigu, sinised õunteod. Elasid hästi 2 nädalat. Mõtlesin et hangin endale juba kaladki. Panin endale läbikeedetud ja leotatud juurika sisse. Vahetasin ka vee, 1/4. Siis märkasin ühtäkki, et teod on kuidagi jõuetud ja käisid koguaeg õhku võtmas. Vee näidud olid korraga nii kohutavad. Kõrge NO3 ja NO2. Sattusin peaaegu paanikasse. Ei mõistnud millest. Kartsin et ehk olin neile liiga palju süüa andnud (kurki) või ei mõjunud känd hästi või oli veenäit juba enne halb, aga ei taibanud vaadata, sest pidin vee vahetama. Vahetasin siis viimases hädas ruttu vett, millel ei lasknud seista, arvasin et parem mulline vesi kui mürgine. Järgmine päev olid nad aga surnud
Vee näidud sain jube hiljem kohe paika. Ootasin üle nädala. Nüüd siis ostsin esimesed kalad. Kuna siia väga soovitusi ei saanud, proovisin ise.
Valikusse said 4 Corydora paleatust ja 5 Neon tetrat. Nemad tundsid end küll kohe hästi. Coryd on eriti aktiivsed.
Nüüd aga olen murelik. Ehk on mu kruus ikkagi kahjulik nende vurrudele? Lugesin selle kohta, aga arvamusi oli erinevaid, seepärast väga ei kartnud.
Kas peaksin Coryd välja vahetama?PS! Sain akvaariumiga kaasa soojenduspulga, aga see ei taha vee all hästi püsida. Kas see on normaalne, et ots välja trügib?
...ja mõõtudega panin jah kogemata mööda. 60*30*30 on
Pilt ka, veel elusate tigudega
http://www.upload.ee/image/3674793/20131019_133616.jpg