Kui käivituva akva puhul veenäidud lähevad paigast ära siis tuleks vähemalt 50% veest välja vahetada mitmel korral nädalas (2-3x). Kui vahetad akvas vee välja, siis pead igal korral lisama akvasse vastavalt õpetusele veekonditsioneeri. Vastasel juhul jääb vette kloori mis on vee-elanike jaoks kahjulik, surmav.
Juurika (kui on spets) ja kurgi pärast poleks vaja südant valutada. Kurki tuleks muidugi akvas hoida mitte rohkem kui 12-24h muidu hakkab lagunedes vett reostama.
Mina arvan et algatuseks 4tk corydoraseid ja 5tk neoone on natuke paljuvõitu. Täiesti oleks aidanud ainult corydorastest või siis neoonidest. Akva on sul väike ja seega on sul tunduvalt suurem võimalus et üleasustatud kaladega väivituva akva veenäidud lähevad kergesti paigast ning tekivad uued katsumused.
Mis puutub akva kruusa ja corydoraste poiseid siis ei maksaks sellepärast muretseda. Vaata näiteks minu albumist akvat ja akvapõhja, mul elavad seal varsti juba aasta aega edukalt corydorased (poised pole kulunud). Ega corydoras ei songi ainult põhjakruusa, lutsitakse ka juurikaid ja taimi. Pealegi lükkavad corydorased akvas väikest põhjakruusa laiali probleemideta. Liiv oleks küll hea valik kuid nad saavad täiesti hakkama liivatagi.
Soojenduspulk peaks kinnituma iminappadega täiesti vette (mitte osaliselt välja jätta), akvaklaasile kas vertikaalselt horisontaalselt või diagonaalselt. Mõned akvaristid panevad isegi soojenduspulga kas osaliselt või täiesti põhjakruusa. Soojenduspulga 220V voolujuhe võib olla akvavees, sest kogu soojendussüsteem on veekindel.