kullar kirjutas:
Tartu Lõunakeskuse Betta töötajate kvalifaktsioonis pole ma ise päris kindel(vähemalt mitte kõigi omas), kuna 3-4 kuud tagasi nägin kuidas inimene ostis mingi 60L akvaariumi ja Betta töötaja ütles, et kalad võib juba järgmine päev sisse panna.
Ja mis selles siis valet on? Kalad võibki järgmisel päeval sisse panna, küsimus on rohkem selles, mis edasi. Kui teha järgneva kuu jooksul paari-kolmepäevase intervalliga piisavalt suuri veevahetusi, saab kenasti sisse töötatud. Või kui kasutada mingit muud meetodit sissetöötamiseks (tõsi, kõigiga nii ei saa, ntx traditsiooniline kaladega sissetöötamine eeldab sujuvat pisihaaval alustamist). Kui lihtsalt kalad sisse sumatada ja loota et kõik laabub iseenesest, siis see muidugi hästi ei lõpe.
kullar kirjutas:
See nädal läksin küsima makroväetist ja pmt küsiti vastu, et mis asi see on.
Ma ei heidaks seda ette. Oluline et nad oskavad aidata murede korral ja teavad mida müüvad. Makroväetised on taimekasvatuse spetsiifiline osa, igaüks ei tarvitse teada. Kui oleksid küsinud täpsemalt mingit väetist (ntx kaaliumilisandit), oleksid vast saanud. Samamoodi ei tasu imestada, kui mõnes poes ei teata, kes või mis on OTO või SAE - see on rohkem siin foorumis kasutatav sõnavara.
kullar kirjutas:
Samas on nende kvaliteet tunduvalt parem kui zooplanetis, kuna sealsed töötajad ei saa alati aru, et mida küsitakse. Vähemalt sellised on mu enda kogemused.
Võrdled võrreldamatut. Zooplanet on kastiliigutamise firma, nad üritavad lemmikloomadega kaubelda kui hulgimüügifirma. Peale selle tegelevad nad laias skaalas igasuguse lemmikloomaäriga, mitte ainult akvaristikaga - ega seegi soodusta akvaristika alaste teadmiste teket. Kui soovid spetsialisti nõuannet, siis hulgimüügi firma pole selle hankimiseks just parim koht. Ehkki neil võib mõni asi olla tiba parema hinnaga, soovitan küll kõigil pigem eelistada kauplusi, kus töötavad spetsid, kellelt saab vajadusel ka nõu küsida. See tagab, et tulevikus üldse on kauplusi, kust saab nõu - kui lähete spetside juurde vaid siis, kui on tõsine mure, võib spetsialistide pood olla selleks ajaks uksed juba lõplikult sulgenud.