Tere,
mul on komplekt akvaarium Elite 96l (reaalselt vett 85l),
Elite Jet-Flo sisefilter,
1 red parrot,
taimedest kardehein, Cryptocoryne, vallsineerja
Akva on vana 6 nädalat.
Startisin akva koos kalaga, sest kalale oli kiiresti suuremat kodu vaja. Pikem jutt sellest
/kirevahvenlased/30449/index.htmlKaks nädalat tagasi panin sisse elustaimed. NO2 ei ole siiamaani korda saanud kuni eelmise nädalani kõikus see 0,05-0,3 vahel. Kuid see nädal peale vahetust läks see meeletult kõrgeks alguses oli 0,3 ning kahe päevaga tõusis see 0,6mg. Põhjus on arvatavasti selles, et puhastasin akvaariumi liiga korralikult, pesin ühe korraga dekoorid, filtri ja ka sifoonisin korralikult. Ei ole ka kahel viimasel korral veevahetusel lisanud enam JBL Denitroli, millega starisin akva. Peale selle hakkasin eelmine nädal ka talle süüa andama kaks korda päevas enne andsin kord päevas. Ühesõnaga paljud asjad on siis tekitanud mulle selle olukorra. Vähemalt hetkel ma arvan, et see põhjus on selles ning üks mu akvaristist abimees, kes on mulle toeks olnud oma kogemuste ja tedmistega selles uues maailmas. Kuid mõtlesin, et küsin ka teiste akvaristide käest arvamust. Mitu pead on ikka parem kui üks.
Viimasel neljal päeval olen siis vahetanud 10l vett samal ajal lisades denitroli ning lisasin ka filtri käsnale 2ml Denitroli. Täna on neljas päev ja NO2 on siis 0,5mg, üsna vähe langenud. Süüa annan minimaalselt 1 kord päevas ja natuke ning vaatan et ta kohe kõik ära sööb.
Kas peaksin ehk karmemaid meetmeid kasutusele võtma ning suurema veevahetuse tegema? Nitrite tase üsna kõrge ja juba neljas päev siis??
Kalal tundub muidu kõik korras olevat, aktiivne, sööb ilusti.