helyke kirjutas:
Seachem Prime on veekonditsioneer ja JBL Denitrol on bakterivedelik, need on erinevad asjad, Denitrol tekitab baktereid kes hakkavad töötlema nitreid ja nitraate aga ei neutraliseeri neid koheselt. Endal on probleem NO3ga ja kavatsen proovida Seachem Primet, ja veekonditsioneerina kasutan hetkel JBL Biotopoli, mis mulle tundub suht mõtetu.
Tere, nagu helyke ütleski on Prime veekonditsioneer, mille üks mõjudest on ka siis see, et viib NO2 allapoole, Denitrol tekitab baktereid mida on hea panna iga kord peale väga suurt veevahetus, kus on rohkem baktereid kaotsi läinud (näiteks ka loputad filtri akva vees puhtaks) siis aintab kiiresti puudu jäänud bakterid tagasi saada.
Praegu kui ta sul nii kaua all kenasti on siis ei pea sa Prime'i ostma. Ära vett enne vaheta kui ta sul seal testi ribal kollase lõppu läheb, just enne punast. Sa tahad lasta bakteritel tekkida nii kaua kui võimalik, liigne veevahetus kui ei pea võib asja natukene aeglustada. Mitte palju aga ikkagi natukene. Ma ise kasutasin Prime'i siis kui mul oli ka akvaariumi käivitus ja hakkas juba tasakesi korda minema . (no2 kollases) Siis sai Prime'i pandud kui testi vesi natukene roosakaks hakkas minema, et lasta bakteritel veel päev paar vees kasvada.
Aga praegu soovitan, et vaata kuidas veel läheb, vaheta ainult siis vett kui NO2 ikka tõsiselt liiga kõrgeks läheb ja NO2 kui ta sul seal alla 0,05 on või 0,1, siis on NO2 täitsa kena. See aste ei tee kaladele mitte kui midagi. ja nii kui natukene kõrgemaks läheb siis tee umbes 20-30% vahetust jälle.