foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 60 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 22, 2013 12:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Guppy (Poecilia reticulata) peaks vastupidav kala olema. Talub näiteks pH vahemikku 5.0-8.0. Ei tohiks pidada koos barb, tetra, betta, angelfish, cichlids liikidega. Nimetatud kalad võivad guppy saba ära kitkuda või teda hoopis sandistada. Akvas ei tohiks olla ka teravaid dekoratsioone mille otsa võiks uhkelt ringi hõljuv guppy ennast või oma saba vigastada.

Kahtlen kas guppy'd veepeal oleva õlikihi vastu üldse huvi tunnnevad. Pigem otsivad nad veepinna läheduses ujudes toitu. Guppy ise on rohkem akva ülakihtide kala.

Kui sa juba olude sunnil pidid guppy'd uude akvasse võtma siis looda lihtsalt parimat mis juhtuda võib. Ega siin palju valikuid pole, guppy'd kas suudavad kohaneda ja jäävad ellu või heidavad vaikselt hinge.

Edaspidi pead teiste kalade valikul lähtuma sellest et akvas on juba guppy'd olemas ja lisada saad ainult sobilikke kalu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 22, 2013 03:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

ertserts kirjutas:
Guppy (Poecilia reticulata) Ei tohiks pidada koos barb, tetra, betta, angelfish, cichlids liikidega. Nimetatud kalad võivad guppy saba ära kitkuda või teda hoopis sandistada.

Rõhk siinkohal sõnal "võivad"
Mul on läbi aegade olnud skalaarid ja barbus tetrazonad koos gupidega ja pole veel kedagi ära sandistatud.
Aga eks ka kalad on erinevad, nii et eks see ole iga akvaristi omavastutus kui need kalad omavahel kokku lastakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 22, 2013 08:28 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Point on selles, mida nooremalt erinevad kalad kokku panna(st kõik on noored), ka väidetavalt mittesobivad kalad, seda tolerantsemad nad üksteise vastu tulevikus ka on. Iseasi on siinkohal erinevate kalade erinevad veeparameetrite ja elukeskkonna vajadused.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 22, 2013 11:29 
Akvarist

Nii... Nüüd kaks päeva neid jälginud. Teeb muret aga see, et minul istuvad nad filtri (filter umbes vee piirist 2cm all pool) peal. Samas õel mul kimavad nad mööda akvat ringi nagu segased. Kas asi on selles, et nad mul hetkel kaheksi või mingi muu mure neil?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 22, 2013 03:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Katukiisuke, raske täpselt ja kindlalt küsimusele vastata.
Kuid samas võib mõningaid asju arvata ja välja pakkuda.

Juhul kui sinu õel on juba vanem ja käivitunud akva (parem veekvaliteet) ning seal on rohkem guppy'sid, vahest sellest tingituna tunnevad kalad ennast paremini ja turvlisemalt. Kuigi otseselt ei väideta et guppy vajaks suuremat omasuguste gruppi. Küll aga mõned akvaristid ütlevad et guppy'sid võiks akvas olla vähemalt 4-5tk. Teised aga seevastu ütlevad et guppy'd saavad väga hästi hakkama 1-2 kaupa. Sinu akva on mõõdult tagasihoidlikum, kui võtaksid sinna rohkem guppy'sid siis ei jääks sul enam teiste kalade jaoks ruumi.

Kontrolli palun igaks juhuks üle akva sisefiltri veeväljavoolu tugevus, et veevool ei oleks akvas tugev. Guppy'dele ei meeldi tugev veevool. Eeldan et sul on akvas piisavalt elustaimi ja guppy'dele sobiv veetemperatuur (17-28 kraadi) ning sa ei toida kalu üle (1x päevas küll).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 22, 2013 04:27 
Akvarist

Viisin nad alguses õe akvasse, kuid õe neli guppy't kiusasid neid ja seega ei julgenud neid sinna jätta. Teised vennikesed võeti omaks. Ei oska öelda, mis põhjused olid. Varsti toon teised ka koju... =)

Filtri veevoolu (JBL CristalProfi i80) olen keeranud nii, et selle väljavoolu ees on klapp. Et ei oleks väga tugev see vool, muidu olid ujuv taimed teises seinas kinni.

Veetemperatuur on 24 ehk siis toatemperatuur.

Ning taimedeks on 2 x Cladophora aegagropila, pisut Leptodictyum riparium'i, 5 x Limnobium stoloniferum (d=2-4cm), 4 x Riccia fluitans ning mingi taim on veel, mida ma ei suutnud tuvastada (sain kauba peale aga kuna vene keelt väga ei mõista, siis ei saanud aru, mis taim on).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 24, 2013 10:35 
Akvarist

Suur aitäh foorumi kasutajatele - hiis & juuli-ann tänu Teile on mu õe akvas vahvad taimed ning matip & meremees - tänu Teile on minu akvas vahvad taimed. Madly Liisu teod kimavad ringi ning kametlik'u guppyd hetkel kaheksesi minu juures aga varsti tulevad ka teised koju... =)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 30, 2013 02:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
ertserts kirjutas:
Jaantat pakutud aqadvisor.com link on minu meelest üks ütlemata hea ja tänuväärne link.
Aitab kalu komplekteerida ja hoida akvaariumi tehnilist ja bioloogilist tasakaalu. Kui enamus akvariste seda kasutaksid oleks vähem akvaprobleeme.

Jaantat, vaatan et Aqadvisor kalkulaator kisab warning'una et sinu akvas elutseb "paha poiss" Flying Fox kes võib peksu teha tetradele ja nahka pista teod. :)

Kui minu akva pealik SAE veel elas siis ei tundnud ta mitte mingit huvi tigude vastu, küll aga meeldis talle pidevalt laksida tetraid ja kiiversägasid ning kõik elanikud kartsid teda.

.

Jah nägin seda ise kah :D Tegemist oli päästeoperatsiooniga (üks lõpetas akva pidamise) Aastakse ta mul juba elanud ning siiani pole probleeme olnud see fox FOX on tegelt väga vana kala juba ja võtab asja rahulikult aegajalt ajab SAEsid taga aga kuna mul paras tihnik siis pole sellest probleemi SAE kaob taimede vahele.
Tetraid ja tigude vastu ta huvi ei tunne

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 18, 2013 08:16 
Akvarist

Täitsa tobe olukord hetkel...
Ostsin Kalake'sest kookoskoore ning unustasin küsida, kas seda on vaja ka keeta ennem akvaariumisse panekut. Palun abi, sest ei suutnud siit leida kuskilt sellist infot, kuna enamasti juttu isetehtud kookosmajakestest.
Ning kuidas te java moss'i või muud taime sinna tamiiliga kinnitate? Puurite augud või kuidas???
Tänan info eest!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 18, 2013 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina ostsin poest kookospähkli, sisu oli küll riknenud ja kaapisin korralikult välja, seejärel loputasin põhjalikult, ei ole keetnud.
Anubiase ja sambla sidusin juurika külge, pole midagi puurinud vaid kerisin ümber sambla ja juurika, lõpuks sõlm peale, samuti ka anubiasega. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 19, 2013 12:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Katukiisuke, arvan et juhul kui soovid kookoskoore külge kindlamalt taime kinnitada siis tuleks sinna vähemalt 2 augukest puurida. Koor ise muidugi puurimiseks hirm kõva olemisega. Meil isegi terraariumis olevad liivahiired ei suuda seda närida. Keeta vast seda kookoskoort pole vaja, aitab sellestki kui kuuma vee all puhtaks pesta.

Minu meelest selle kookosekoore külge poleks vaja midagi kinnitada, see niigi atraktiivne dekoratsioon, vahest hoopiski paigutada koore kõrvale mõned põhjataimed.

Vaatan sinu kirja pandud akva elanike, Ampullariidae peaks olema tigu aga kes on seal see "tundmatu vanake"? Viimane tuleks kuidagi identifitseerida. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 20, 2013 02:18 
Akvarist

ertserts kirjutas:
Vaatan sinu kirja pandud akva elanike, Ampullariidae peaks olema tigu aga kes on seal see "tundmatu vanake"? Viimane tuleks kuidagi identifitseerida. :)

Ampullariide on õunatigu.
Ning nüüd otsides ladina keelset nimetust torntigu'le ehk melanoides tuberculata, avastasin et mul ongi see üksik vanake just tema. Sain ta õe käest, kes ei teadnud kust ta tuli ja kuidas ta tuli.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 25, 2013 11:11 
Akvarist

katukiisuke kirjutas:
Täitsa tobe olukord hetkel...
Ostsin Kalake'sest kookoskoore ning unustasin küsida, kas seda on vaja ka keeta ennem akvaariumisse panekut. Palun abi, sest ei suutnud siit leida kuskilt sellist infot, kuna enamasti juttu isetehtud kookosmajakestest.
Ning kuidas te java moss'i või muud taime sinna tamiiliga kinnitate? Puurite augud või kuidas???
Tänan info eest!

Ootan ikka veel soovitusi, ettepanekuid...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 26, 2013 09:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Samblaid saab kookose külge kõigeparemini krohvivõrguga. Paned samba kookose külge ja siis võrk peale ja vörgu siis kas seod kinni või liimid punktidega kinni. Algul ei näe just kõige ilusam välja aga see eest hiljem kui kasvama hakkab näeb parem kui sidudes ja ei ole karta et lahti tuleks.

Mina olen lihtsalt poest ostetud kookose ka tühjaks koorinud, augu sisseteinud, puhtaks pesnud ja akvasse visanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 26, 2013 09:16 
Akvarist

Kookost tuleb ikka keeta korra.
Kinnita javamoss võrguga, tamiiliga või kummiga.(vajadusel võid ka mõne augu puurida).

Üles
 [ 60 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver