foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 60 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 29, 2013 02:03 
Akvarist

Suur aitäh info eest...
Hetkel veidikeseks kalandus vaikses staadiumis, kuna pisikesel reisil. Kuid kui kodus tagasi, siis uurin järgi oma filtri margi ning siis toimetan Teie antud lingiga edasi.
Raamatust niipalju, et lugesin ka antud foorumi teema läbi. Isiklikult poleks kohe hakanud raamatu nõuannete järgi tegutsema. Ikka küsiks siit targematelt üle ning vaataks ka mida mõni kalastuspoe inimesed arvavad.
Seniks aga päikest kõigile!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 10:18 
Akvarist

Nüüd palun abi...
Palun soovitage milline must või tume kruus on teie arvates parim?
Ning millisest poest teie soovitatud kruusa leida võib?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 04:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: kruusa valik ikka maitse asi, minule näiteks sobis ka ehituspoes müüdav kuiva liiva nime all - seal erinevad fraktsioonid...

aga zoo poest on võimalik ju osta igat värvi kruusa- ise juhtusin nägema poes ka neoonvärvides kruusa :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 05:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

must kruus on selles mõttes lollikindel et sealt ei paista sodi välja ja ei muutu visuaalselt räpaseks. Odavaim spets akvakruus on müügil Zooplanetis. Kui plaanis põhjakalasid muretseda ja taimi kasvatada tuleks teemasse tõsisemalt süveneda...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 09:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina olen jällegi täheldanud, et musta kruusa peal hakkab rohkem mustus silma (eriti rohelised ancistruse söögitableti jäänused, mida on päris raske sifoonida), võibolla vetikakihi vm tõesti peidab paremini ära kui hele kruus,
aga näiteks värviline kruus (ilmselt see kõige tavalisem(?) - kollakad-mustad-valged kivid) toimivad siis paremini, kui ei viitsi sodi ära puhastada koguaeg. Mina alustasin oma akvaelu sellise kruusaga ja ausaltöeldes olin ma siis ikka päris laisk :oops:

Aga see on tõesti enda valik ja alati on võimalik põhja vahetada, kui ei meeldi :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 08, 2013 04:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jaantat pakutud aqadvisor.com link on minu meelest üks ütlemata hea ja tänuväärne link.
Aitab kalu komplekteerida ja hoida akvaariumi tehnilist ja bioloogilist tasakaalu. Kui enamus akvariste seda kasutaksid oleks vähem akvaprobleeme.

Jaantat, vaatan et Aqadvisor kalkulaator kisab warning'una et sinu akvas elutseb "paha poiss" Flying Fox kes võib peksu teha tetradele ja nahka pista teod. :)

Kui minu akva pealik SAE veel elas siis ei tundnud ta mitte mingit huvi tigude vastu, küll aga meeldis talle pidevalt laksida tetraid ja kiiversägasid ning kõik elanikud kartsid teda.

Oma akvas kasutan ma niiütelda 3 sorti kruusa: punane on all, suureteralisem liiv keskel (taimede jaoks) ja värviline on kõige peal. Nüüdseks on see kõik kergelt segunenud sest üksvahe ma sifoonisin põhja liiga intensiivselt ja pöörasin kahjuks kõik segamini. Kuid pealmine värviline kruus on minu meelest kena vaadata. Akvapoodides võib ka ideid saada, mõned akvapõhjad on stiilsed ja ilusad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 08, 2013 09:41 
Akvarist

jaantat kirjutas:
proovi oma andmed panna siia http://www.aqadvisor.com/
Saad hea ülevaate
siis pane see täidetud link ka siia jääb asi ka alles ;)

Kas ma vaatasin õigesti oma filtri margi.
Võtsin pumba välja ning seal on kirjas Pump 280 ca. 280 l/h 220-240V ~ 50Hz 4.5W Rohkem ma ei saa sealt välja lugeda.

Minu akva link siis: link

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 09, 2013 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Katukiisuke, tundub küll et see filter mida sa sealt valisid on õige. Ega seal rohkem eriti valikuid polegi.

Hetkel peaks sul siis läbi aqadvisor.com olema näiteks selline link (liitrid ja filter paigas):
akva kalkulaator

Nüüd jääb sul üle ainult välja mõtelda ja uurida lemmikutest kalu, sisestada need arvuliselt vasakult paremasse aknasse ning lugeda kalkulaatori alla tekivaid teateid. Seal sul ka nupuke "Display only suitable species for you tank", kui mõned kalad valitud siis pressi seda nupukest, antud samm aitab leida sobivaid kalu vasakust tulbast. Mida vähem punast ja warning'uid seda edukam ja elujõulisem komplekteering. Kui hoiatavaid teateid ignoreerida siis on varsti akvas mured platsis.

Ps! Arvestades akva suurust tuleb sul valida väiksemaid kalu. Muidugi juhul kui soovid et oleks rohkem kalu kui 2 või 3 suurekest. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 10, 2013 05:06 
Akvarist

Nii... Palun teadjamate abi...
Ennem kui ma jõuan nii kaugele, et hakkan originaal filtrit tagasi klaasikülge kleepima, siis uuriks maad...
Panin sellele targale lingile lihtsalt prooviks 6 guppy't ning kohe tuli mulle Warning: You should add more aquarium filtration capacity
akva kalkulaator
Kas ma peaksin hoopis mõne teise filtri paigaldama ning millist soovitate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 10, 2013 07:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

JBL CristalProfi i60, sellele saab neid filtri osasi juurde panna

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 11, 2013 03:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalkulaatori järgi näitab et sinu olemasolev filter jääb nõrgaks.
Sa peaksid muretsema endale kas selle soovitusliku JBL CristalProfi i60 filtri või kui sellestki jääb väheks siis hoopis uue veel võimsama filtri.

Kui sisestad selle ülalmainitud filtri nime kalkulaatorisse siis filtri hoiatus kaob. Kuid jääb alles gupide isaste emaste suhte soovitus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 11, 2013 08:32 
Akvarist

Aga kas te hetkel pakkusite vaid nende Guppy'de põhjal seda JBL CristalProfi i60 filtrit või üldisemas mõttes? Sest ei sooviks küll koguaeg filtrit vahetama hakata, kui väike elanike kooslus suureneb või muutub.
Aitäh abi eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 11, 2013 03:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

katukiisuke kirjutas:
Nii... Meesterahva ramm ei hakka ka peale, kuna pinda kust kinni hoida on vähe. Ning arvatavasti katlakivi tõttu on ta nii nii kõvasti kinni. Milline võiks olla järgmine lahendus millega proovida? Selles manualis on ka, et neid pirni pesasid/otsasid on võimalik vahetada, kuid need on mingi liimi või ma ei tea millega kinni. Ideid???

Kas lambi said lahti keeratud? Minu kogemus näitab seda, et lihtsam on neid lampe lahti keerata kui lamp on paar tundi põlenud ja pesad soojad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 12, 2013 04:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Katukiisuke, kalkulaatoris valisid sa 6tk gupisid, viimane aga kasvab kuni 6cm pikaks ning kalkulaator annabki sulle hoiatusteate et sinu akva filter on nende "suurte" gupide jaoks nõrk.

Kalkulaatori teates on veel üks tähtis rida:
"Your aquarium stocking level is 67%"

Et siis 6tk 6cm gupisid täitsid sinu akva 67%. Näiteks minul on see number 74% kuid filter on võimsam ja akva suurem. Samas minulgi on ehk liiga palju kalu akvas, tihe asustus. Mida rohkem sa oma akvas kalade asustusega 100% poole liigud seda suurema tõenäosusega võib sul tulevikus tulla akvaga probleeme (hooldamine, haigused, filtririke jms).

Kui minul oleks 54l akva valiksin ma näiteks kahe võimaluse vahel.
a) Akva väikeste 1.5-3cm kaladega. Teeksin kaasas oleva filtriga kalavalikud.
6tk Dwarf Rasbora (Boraras maculatus): http://www.seriouslyfish.com/wp-content ... 88x216.jpg
4tk Dwarf Cory (Corydoras hastatus): http://www.seriouslyfish.com/wp-content ... 88x192.jpg
1tk isane Dwarf Gourami (Trichogaster lalius): http://www.seriouslyfish.com/wp-content ... 88x192.jpg
Kui guraamit ei soovi siis võid tasakaalustatult lisada Dwarf Rasbora või Dwarf Cory arvu või leida pisikala kes saab hakkama 1-3 olematus grupikeses.

Esimese valiku a) puhul annaks kalkulaator teate sinu akva kaasas oleva filtriga:
Your aquarium filtration capacity is satisfactory.
Your aquarium filtration capacity for above selected species is 109%.
Recommended water change schedule: 16% per week.
Your aquarium stocking level is 55%.

b) Akva pisut suuremate ja arvult väiksemate kaladega. Valida võib siis kalu kes grupist eriti ei hooli või saab rõõmsalt üksi hakkama. Kaasas oleva akva filtriga.
2tk isane ja emane Dwarf Gourami (Trichogaster lalius) - akva filter liiga nõrk et võtta isaste emaste suhe 1:2.
5tk Dwarf Cory (Corydoras hastatus) - "põhjakoristajad" võiksid mõlema variandi puhul olla.

Teise valiku b) puhul annaks kalkulaator teate:
Your aquarium filtration capacity is satisfactory.
Your aquarium filtration capacity for above selected species is 105%.
Recommended water change schedule: 16% per week.
Your aquarium stocking level is 56%.

Seega antud filtriga mingi valikuvõimalus täiesti on olemas. Neid kalu olen ma enamuses kohanud Tallinna akvapoodides. Kääbus guraami leidmisega võib probleeme tekkida. Kui ostad selle võimsama filtri siis saad pisut rohkem kalu võtta. NB! Kuid sinu akva seab sulle piirid. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 12, 2013 05:02 
Akvarist

Gerdionu kirjutas:
katukiisuke kirjutas:
Nii... Meesterahva ramm ei hakka ka peale, kuna pinda kust kinni hoida on vähe. Ning arvatavasti katlakivi tõttu on ta nii nii kõvasti kinni. Milline võiks olla järgmine lahendus millega proovida? Selles manualis on ka, et neid pirni pesasid/otsasid on võimalik vahetada, kuid need on mingi liimi või ma ei tea millega kinni. Ideid???

Kas lambi said lahti keeratud? Minu kogemus näitab seda, et lihtsam on neid lampe lahti keerata kui lamp on paar tundi põlenud ja pesad soojad.

Ei saanud lahti aga sain ta enam vähem puhtaks küüritud kui äärikaga nn likku panin mõneks minutiks ja siis nühkisin. Kuivada laisn nädalakese ning stepslisse pistes lamp töötab... ;)

Üles
 [ 60 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver