foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 04:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

konger kirjutas:
et 15 cm ei ole veel täiskasvanud papagoi mõõt seda ma küll tean. peale teie koolimist olin kaupleses ja ei saa ööelda et teil akvaga on kõik korras :)

Palja silmaga ei olegi võimalik veeparameetreid mõõta. Ja põhiliselt käib vestlus akvaariumi suuruse teemal. Ka peale kolimist on meie süsteemid endiselt ligi 500-liitrised.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 05:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Moderaatorite akvaristikaalastesse teadmistesse tuleb täpselt sama moodi suhtuda nagu aquadvisori omadessegi. St nad võivad, aga ei pruugi sellistes küsimustes pädevad olla.
Moderaatori ülesanded on siiski pigem korra ja puhtuse hoidmine (ja selles osas vaidlemist ei tolereerita :)) mitte sisulistes küsimustes lõpliku tõe kuulutamine.

Aga see lõng hakkab ka juba algsest teemast väga kaugele jõudma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 05:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teema oligi akvaariumi suurus ühele Parrotile. Kui teemaalgatajale vastati, et algul sobib, jõuad edaspidi suurema soetada, siis moderaator nähvas, et me ei tea mida me räägime. Kuigi tegelikult kinnitas ka Kalakese müüja, et vähemalt pooleks aastaks sobib see talle ilusti elukohaks.
Lõplikku tõde tõepoolest ei selgunud ning ilmselt jääb igaüks oma veendumuste juurde. Vähemalt praegu
:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 06:12 
Moderator
Kasutaja avatar

RK kirjutas:
Teema oligi akvaariumi suurus ühele Parrotile.

Aga ei olnud ju:) Pets on muidugi tõesti süüdi, et jutt üldse selle akvaariumi suuruse peale läks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 22, 2013 06:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vabandust. Kellel huvi, siis teema sai alguse siit: /kirevahvenlased/30449/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 24, 2013 12:05 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Olen päris aktiivse vestluse maha maganud.

Arvan, et moderaator Pets on süüdi ainult selles, et ei poolitanud õigel ajal teemat. Vabandan kasutaja erlekas ees.

Nüüd aga selle teema juurde.

RK kirjutas:
Don't plan on housing blood parrot cichlids in an aquarium smaller than 30 gallons.

Minul ei ole midagi selgusetut. Tahan öelda, et Parroteid võib pidada ALATES 30 gal akvas. Nagu aru saan, siis sul endal neid kalu ei ole ning põhjalik kodutöö selles osas tegemata.

Sa ei eksi, mulle sobib tõesti see 30 galloni artikkel. Ja palun väga, minu akva hetkeseis siis selline:
http://www.aqadvisor.com/AqAdvisor.php? ... ode=simple

Kommentaariks veel niipalju, et usaldan proffide poolt loodud programme ning netis olevat infot kordades rohkem, kui Sinu "monotoonset" juttu.

PS! Võid mind bännida, aga minu seisukoht ei muutu!

Lgp. kasutaja RK
Jutt käis tegelikult sellest, kas 96 liitrisest akvaariumist piisab ühele Parrot'ile. Sinul on 180 liitrine ja ei lähe võrdlusesse, kuna selle suurus on adekvaatne.

Nüüd aqadvisor.com juurde. Ka mina usaldan proffide arvamust. Siiski järgin vanasõna - "Looda Allahhi peale, aga kaamel seo kinni." mis lühidalt tähendab seda, et ära piirdu ainult ühe arvamusega. Ma ei hakka väitma, et aqadvisor.com ei ole PRO, sest ma lihtsalt ei tea seda. Aga võtame seda siiski sinu vaatenurgast. Panin sisse 96 liitrise akvaariumi mõõdud 80x30x40(filtrid ja muu jätsin samaks, kuna need ei puutu asjasse) ja leht andis mulle täiesti adekvaatset, minu poolt internetiavarustes leitud enamusarvamuseks peetud infot - 96 liitrit ei ole sobiv parroti pidamiseks, kuna kala kasvab liiga suureks.

Minu jutt ei ole monotoonne, üritan anda võimalikult palju infot, nii oma postituse, kui linkide näol. Peaksid ehk peeglisse vaatama.

Miks ma peaksin sind laskma bännida. Mulle meeldib kui inimestel on oma seisukohad(hea oleks kui need oleksid ka mingitel järeldustel tekkinud), aga mulle kohe kuidagi ei meeldi see, kui neid seisukohti üritatakse teistele peale suruda isegi siis, kui on enam kui selge, et need on veits väsinud ja tuleks ümber vaadata.

Samuti ei meeldi mulle see, kui "karatakse kraesse" teistele postitajatele, kes üritavad väita sama mis üldine arusaam kajastab. Kui ei ole veel selgeks saanud, siis absoluutselt kõik inimesed teevad oma lõplikud valikud ise. Ei ole siin süüdi poed ega müüjad. Nad ei topi ju kala ostja taskusse, ostja ikka ise teeb seda. Kas on siis tegu vähese eelinfo/kogemuste või millega iganes - VALIK ON OSTJA TEHTUD, ostan/ei osta. Nii lihtne see ongi.

Demokraatia väärilmingutest ka natuke.
RK kirjutas:
Teema võiks lõpetada Teiepoolse kinnitusega, et Parroteid võib pidada nii nagu Googles väidetud: ALATES 30 gal, kuid PARIM on üle 50gal?

No ei saa kohe kuidagi kinnitada, sest 30 gallonit on rohkem, kui 96 liitrit, ehk siis 113,56L. Ehk siis ma peaksin endale valetama, et keegi jääks rahule. No jälle, lihtsalt ei mängi välja. Ei saa aidata. Pealegi on mul väga kahju, kui arvad, et kõik mis Google'ist tuleb on puhas kuld.

konger kirjutas:
väga tublid :!: võtke siisriiulist piirukas.

Kahjuks ei saanud sellest postitusest üldse aru, nii et kustutasin selle. Siis ki tundus mulle, et siin oli pisike ülbitsemise maik juures(väga paha)

RK kirjutas:
See aga ei anna Moderaatorile õigust kogu foorumi ees oma nö. positsiooni kasutada ja üleolevalt suhtuda inimestesse, kes pakuvad omateada ÕIGET lahendust.

See jäi kahesilmavahele. Kinnitan, et võtan kõiki ühe mõõdupuuga. Kas see "omateada ÕIGET" viitab mingil moel sellele, et on tekkinud mingid kahtlused oma seisukohtades

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 24, 2013 01:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kindlasti oled sina kogenum kogu akvaristika-alal, ei vaidlegi. Kuid minumeelest on praegu tegemist nö. tagantjärele targutamisega. Müüjad ei topi jah kala taskusse, kuid nad ju näevad, mida inimene ostab, ei saa aru, miks nad siis ei võiks inimest valgustada ja rääkida, milliseid tingimusi kala vajab? See ei kehti kõikide müüjate kohta, enamus poodides on ikkagi sümpaatsed ja toredad inimesed, kes oskavad professionaalset infot jagada. Olen isegi üsna mitmesse helistanud ning väga suurt abi saanud ja olen neile igati tänulik.

Kuigi teema algas teisiti, on ikkagi põhiküsimus selles, et millises suuruses akvas parrotit pidada. Meie poolt öeldud, et ESIALGU piisab 96l, ajas sinul millegipärast karvad turri? Väitsid, et kala ei saagi sellises suuruses kasvada, ning me ei tea, mida suust välja ajame. Jah, täiskasvanud parrotile pakuksin ka ise suuremat akvat. Kuid nagu Kalakese müüjagi väitis, kasvatatakse pisikesi parroteid algselt siiski väikeses akvas.
Samas ei ole sa kommenteerinud http://kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=46 esimest müüti?

Minu arvates käitus kasutaja erlekas igati õigesti, et soetas HETKEL JA RÕHUTAN HETKEL sellise suurusega akvaariumi.

Nüüd aga sellest, et miks siis minu akvaarium ei lähe võrdlusse? Kui lisasin selle "õnnetu" 30 galloni lingi (mille sina teadlikult välja jätsid), siis olid sina see, kes "kraesse kargas". Sinu sõnad: "Kas on veel midagi selgusetut? Ei maksa tekstidest välja rebida ainult endale mingil põhjusel kasulikke lauseid, samas kogu artiklit lugemata. Ilmselt sellepärast jäigi see 30 galloni artikkel http://parrotcichlid.com/node/15287#ts üheks vähestest, mida lugesid, sest see mingil moel sobis sulle.

Sellel lingil oli välja toodud vajalik 30gal (111l vett) ühele red parrotile ning lisaks järgnevale 10gal (37l vett), siis seega minu kolmele läheks arvutuste kohaselt vaja 185l vett. Programmi sisestatud andmete järgi on siiski parroti heaolu arvestades kõik tingimused täidetud. Seega minu poolt antud 30 galloni "õnnetu" link ei ole mingi valeinfo?

Hoiatus on antud, arvestades seda, et TÄISKASVANUD papagoil võib ruumi väheks jääda. Kui suvatsed allapoole kerida, siis sinna on kirjutatud, et Your aquarium stocking level is 70%. Kui täituvus on üle 100%, siis koputatakse akvaristi südametunnistusele.

Et ennast sinu jaoks selgemalt väljendada, siis 30 gallonis võib 1 red parrotit pidada (nii väikest, kui teemaalgatajal) kuid 50+ on parim (täiskasvanule).

Peeglisse võin ju vaadata, kuid "monotoonne" oled seetõttu, et nõu ja abi andmise asemel, hakkad kritiseerima, linke lahmima ning käsid akvaristile kallist kalast loobuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 24, 2013 06:11 
Administraator
Kasutaja avatar

RK kirjutas:
....kuid "monotoonne" oled seetõttu, et nõu ja abi andmise asemel, hakkad kritiseerima, linke lahmima ning käsid akvaristile kallist kalast loobuda.

Mina siin ei käse, poo ega lase, nagu õeldakse. Mainisin juba eelpool, inimesed teevad oma valikud ise. Ja midagi ma ei lahmi, need kõik on kasulikud lingid, mille sisuga tasuks tutvuda. Seal ei ole ainult akvaariumi suurusest juttu, vaid paljust muust, mis Parrot'it puudutab

Eesti õigekeelsussõnaraamat 2006
Monotoonne - samasugune, sarnane; üksluine

Palun vabandust, aga sinu selle teema postitusi lugedes tuleb mulle paratamatult silme ette üks väike laps, kes kuidagi ei taha leppida, et ema talle poes kommi ei ostnud. Ja niikaua, kuni nad veel poes on, laps ripub ema käe otsas ja lihtsalt jõõnab/korrutab (saarlasena peaksid seda sõna(jõõnab) teadma, aga võibolla ka mitte) - Emme ma tahan kommi, Emme ma tahan ju kommi, osta mulle kommi, .................. Ja lõppu ei ole näha.
Vot see on monotoonne.

RK kirjutas:
Kui suvatsed allapoole kerida, siis sinna on kirjutatud, et Your aquarium stocking level is 70%. Kui täituvus on üle 100%, siis koputatakse akvaristi südametunnistusele.

Kasutades sinu poolt antud linki, seal on tõepoolest selline lause. Aga jällegi tundub mulle, et sa rebid ja tood välja ainult oma postitusi õigustavaid lauseid. Seda siis sinu enda poolt viidatud lingilt aqadvisor.com, kui ka kõigi teiste postitustest, kes on sõna võtnud. Vastasel juhul oleksid välja toonud ka allpool asuva lause - "We highly recomend that new tropical fish keepers understock (less than 100%) their aquarium tanks."

OK, see selleks. Ma võin tunduda jällegi oma positsiooni ära kasutava moderaatorina, aga kui järgmise postitusega siia teemasse midagi rohkem informatiivset ei tule, läheb teema lukku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 24, 2013 07:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vägisi jääb mulje, et siiski puuduvad sul konkreetsed faktid ja kogemused, et minu poolt välja käidud 30gal teemat ümber lükata. Seetõttu kaldud teemast kõrvale ja hakkad seda "emme, kommi ja jonniva lapse" juttu ajama, mis ausaltöeldes on sul üsna mitmest teemast läbi käinud ja muutunud väga üksluiseks. Monotoonseks?

Sinule jääb sinu arvamus ning minule minu arvamus kuid olen veendunud, et teemaalgataja soetas HETKEL (millest algselt jutt käis ja millest kõrvale kaldud) oma kalale väga hea 96 liitrise, pea 30 gallonilise kodu.

Tundub, et teisi see teema ei huvita ja kui sinul uut infot konkreetselt parroti akvaariumi suuruse teemal ei ole, siis võid vabalt teema lukku lüüa. Oma emakeele suurepäraseid teadmisi saad ju demonstreerida mõnes vastavas foorumis, vaevalt, et keegi viitsib siin oma aega ja energiat raisata Eesti õigekeelsussõnaraamatut lugedes (mis ei ole ka antud foorumi eesmärk).

Seega võid üksi edasi jõõnata :D :D :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 24, 2013 09:43 
Administraator
Kasutaja avatar

Nagu oligi arvata, ei midagi uut :(

Üles
 [ 25 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis