no eks ta ole kahe otsaga asi see koristamine....
Minul isiklikult akva: 180L, Suht olematu võimsusega sisefilter 400Ltunnis, valgust 2x39w 8h päevas. Temp:27C. Akva suunitlus: väheste kaladega ja rohkete taimedega troopiline akva,
nüüd siis asjast:
Kord nädalas: maksimaalselt- 30min kulub kui on nn.
tavahooldus: kärbin mõned mädanenud või vananenud lehed ja väikesed võsu alged kui ei soovi taime levikut suurendada. Puhastan akva esiklaasi vetikatest. Eemaldan akvast ca 15L vana vett ja lisan kraanist umbes sama temperatuuriga sama koguse vett tagasi. Ja ongi OK
süvahooldus alates 1-2h tundi......kui on LISAKS plaanis ka teha mingeid ümerkorraldusi: mõnede taimede välja juurimine ja ümber istutamine või ka harvendamise eesmärgil mingite taimede välja juurimine JNE... õnneks seda nn. süvahooldust tuleb harva ette....sõltub ka kui kiiresti taimed kasvavad...minul isiklikult vast max. kord kuus tuleb taimi harvendada või ümber istutada. Kord kuus loputan ka näiteks sisefiltri svammi ja biomeediat.
Kokkuvõtteks: iganädalaselt maksimaalselt 30min, kord kuus ca 1-2h see teeb siis kokku maksimaalselt ca 4h kuus. Aga see on siis, kui akva toimib kenasti ja mingeid probleeme pole - näiteks kalad terved, vetikad ei võta võimust...filter töötab....jne
Reisileminek: pole just parim
näide- aga kui olin 10 päevasel reisil ja usaldasin oma kalade toitmise ja vaatluse teiste hoolde, siis tekkis probleemide jada, kus inimene ohtu ei näinud ja lõpptulemusene said surma pooled akvas elavad kalad. Tänu mobiili levile jäid pooled kalad ellu. Kuid kui poleks saanud kaugelt juhendada oleks mind oodanud koju naastes halvaks läinud kalasupp
Rõhutan- see minu isiklik kogemus ja reisi suhtes halvim, mis juhtuda võib
. Tavaliselt saab ikka kõigiga hakkama ka akvast mitte teadlik inimene kes jäetakse akva asukaid toitma-vaatama.
NB! Olen ka enne korduvalt nädalaks ja rohkem kalu teiste hoolde usaldanud ja pole kunagi probleeme olnud
Saaks ka ju põhimõtteliselt jätta kõik automaatreziimile
aga ei julgeks...