foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 32 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 22, 2013 01:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Plastikust kaitse saab alati eraldi paigaldada, kui see vaja peaks olema.
Tugevdusribad saab ülaserva liimida, kui nende olemasolu vajalik tundub.
Alati saab lisada välisfiltri (sisefilter on ainus "kola", mis on üleliigne).
Valgus on tavaline standardakva valgus: kaks luminofoortoru. Ainult kaant ei ole võimalik ringi teha.

Kokkuvõttes on see komplekt ikkagi nii soodsa hinnaga, et eraldi tegemine läheks igal juhul palju kallimaks.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 22, 2013 08:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
ma muidugi ei tea kui odavalt ta selle sai
Hetkel eeldan, et ikka ei olnud odavam kui tühi klaaskast :P
Seega kui ostja peab hiljem panema raha ja aega uue kaane ja muu varustusele siis kuidas see soodsam on?

Ühe tähelepaneku tegin veel, et need taimed, mis selle akva kasti pildi peal on, ei ole selle akva komlektiga võimalik kasvatada- seega ma ütleks et otsene ostjate petmine :twisted:
Samas kuskil kastis oleval paberil oli kirjas, et see pilt ei vasta tegelikusele seega kohtusse ei saa minna.

Samas sobiks see komplekt ilusti ILMA taimedeta akvaks.

Tegelt valguse W/L hulgast häirivamaks osutus hoopis, et akvas toimetamisel polnud võimalik midagi akvas näha (kaane valgustusega tõstad ju maha) ja kondentsi hulk kaane all.

Inglise vanasõna ütleb, et me pole nii rikkad et odavaid asju osta 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 23, 2013 01:37 
Akvarist

Ära seda Jaantati usu. See sobib ka taimedega akvaariumiks.

2x30watti luminofoortorud on piisav valguseks kui ei taha kasvatada muru ja enamus punaseid taimi. Tuleks ainult panna paremad luminofoortorud.(näit. Silvania Aquastar, Philips Aquarelle ) Seda lampide teemat oleks hea lugeda veidi foorumist. Sellest kirjutatud piisavalt.. Kindlasti oleks vaja ka lisada reflektorid lampidele kui veel ei ole. Tavalise pinnase puhul juurtega taimedele oleks hea lisada väetisepalle (üks parimaid Jbl 13+7balls ). Kui hiljem võimalus tekib, siis ei tee ka paha CO2 lisamine.
Kondensaadi vastu aitab ühe kaane/ava lahti hoidmine või vendi paigaldus.

Edu uue akvaga...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 23, 2013 08:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Üldiselt pole ilus teise ostu kohe maha teha - pole see asi nii hull midagi. Taimede valikul on tõesti mõningad piirangud, kuid suurema osa taimi saab siiski kasvama, kui luua soodsad tingimused. Pisikesi murutaimi nagu HC pole tõesti mõtet proovidagi, samas pisematest Cryptocoryne-dest (ntx Cryptocoryne x willisii) saab ka kui mitte muru, siis aasa. ;) Kui on vaja punast, siis Ludwigia saab hakkama küll.
Kaane konstruktsioon on ehk tõesti miinus. Kui see väga häirivaks saab, võib sinna mingi muu kaane teha või osta (standardmõõdus akva). Kui on viitsimist, saab valgustuse LED-ide peale ümber teha, saab rohkem valgust.
Suur kola hulk akvas - no soojenduspulk on enamuses akvades (millel pole termofiltrit või välist Hydori soojendit), filter on jah akvas, kuid kas see nüüd just Juweli sisefiltrist halvem on, pole selge. Kui hiljem tekib tahtmine filter asendada välisfiltriga, on pusimist vähem kui Juweliga.
Mul oli soojenduspulk aastaid ilma katteta ja ei märganud et keegi oleks end kõrvetanud. Soojendi katteid on aga eraldi müügis (Tartu mnt. poes vist nägin viimati, küllap on ka mujal - Maria müüs neid viimati kokkutulekul kui mälu ei peta), pole üldse kallid.
Aga alustuseks on kõik vajalik korraga olemas ja midagi traagilist siin küll pole. Isegi kui lähtuda sellest, et hiljem soovide kasvades jääb järgi vaid klaaskast ja soojendi, siis on 180 liitrine kast, mitte 125 liitrine. ;)
Nii et igal asjal on oma head ja vead. Juweliga võrreldes odavamal hinnal on omad põhjused, samas pikas perspektiivis ei tarvitse see olla halvem - soov sisefiltrit välisfiltriga asendada ning valgustit/kaant asendada-ümber ehitada võib tekkida mõlema akvaga.

Viimati muutis Rein, Kolmapäev Jaan 23, 2013 08:56, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 23, 2013 08:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Kaant on ümber ehitatud: /iseehitajale/26535/index.html
Mul oleks nagu kuskilt meeles, et sinna sobivad ainult tootja omad torud aga selles osas võin eksida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 23, 2013 09:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Kaant on ümber ehitatud: /iseehitajale/26535/index.html
Mul oleks nagu kuskilt meeles, et sinna sobivad ainult tootja omad torud aga selles osas võin eksida.

MP akvadel on lambid standardmõõdus ja saab edukalt lampe välja vahetada. Kas mitte Juweli lambid polnud mingis oma mõõdus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 23, 2013 09:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Gerdionu kirjutas:
MP akvadel on lambid standardmõõdus ja saab edukalt lampe välja vahetada. Kas mitte Juweli lambid polnud mingis oma mõõdus?

Täpselt nii ongi Juweliga jah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2013 12:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

jaantat kirjutas:
ma muidugi ei tea kui odavalt ta selle sai
Hetkel eeldan, et ikka ei olnud odavam kui tühi klaaskast :P
Seega kui ostja peab hiljem panema raha ja aega uue kaane ja muu varustusele siis kuidas see soodsam on?

Ei pea ju uut ostma, vaid saab lisada vajalikku. Filter, soojendi, lambitorud jms ei pea ära viskama. Eheimi filter on nii hea ja kvaliteetne asi, et selle saab ka alati maha müüa, sest eluiga on ju Eheimi tehnikal väga pikk ning viimse vidinani kõik varujupid saadaval, mida ei saa öelda nii mõnegi tootja tehnika kohta.
Aga Rein andis juba pika ja asjaliku vastuse, ei hakka kordama.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2013 02:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Täna õhtul sai siis MP 100 akval see õnnetu kahemõtteline ja unustatud plastalus alla pandud. Selleks vägitükiks läks vaja kaht piisavalt tugevat meest. Üks nendest meestest olin mina. Kuna akva oli juba mitu päeva tühjalt käinud ning eilsest esimesed parvekalad ja krevetid sees, siis tuli kõik läbi mõtelda.

Akvasse jätsin 40-50% vett, teine sama palju suutsin anumatesse kallata ja ülejäänu läks kahjuks kraanist alla. Pelgasin veel seda, et kas see akvapõhi ikka tõstes vastu peab, sest sisse jäid kalad, krevetid ja oma 30 kg kruusa koos kujundatud taimedega. Lootsin et kui see akvalaud kannatab kuni 600 kg raskust ehk on akva puhulgi arvestatud topelt raskuse varuga. Oli ikka raske see akva, hea et kõhukelmet puruks ei tõmmanud. Tõstsime selle akva kusagil 10 cm kõrgusele ja kolmas isik pani kibekähku selle plastraamikese alla. Oligi paigas see raske ja ohtlik ettevõtmine. Lasin puuduva vee akvasse ning vastavalt kogusele lisasin ka nõutavat keemiat. Nii et korras selle akva alusraami jamaga.

Muuseas vahepeal oli mul ketserlik mõte, et seda MP 100 akva alust üldse mitte panna (ilma oli justkui ilusam). Kuid hing ei andnud rahu ning ma saatsin oma selgitused ja küsimused e-kirjaga Eheim peakontorisse Saksamaale. Kui õhtul hilja kirjutasin, siis järgmise päeva vara hommikuks oli e-kiri vastusega tagasi. Minu e-kiri oli sealt liikunud läbi mitme Eheim adressaadi õigele mehele kes mulle koheselt e-kirjaga vastas. Pole midagi ütelda, selle firma kultuur on korralik, kiire ja tõhus. Saksa täpsus ja hoolikus!

Kõigepealt mind tänati, et usaldasin neid ning ostsin nende firma toote. MP akva alus soovitati kindlasti alla panna ning toonitati, et akva alust ja lisa matti ei tohi mitte mingil juhul koos tarvitada. Seega on kaks võimalust, sa kas paned akva alla MP oma akva aluse või ostad eraldi akva mati, kolmandat võimalust pole olemas.

Akvarist jaantat'ile väitleksin mina kui algajast akvarist vastu järgnevates asjades.
Kui sa oled algaja siis on sul akva komplektide valikul kaks teed. Sa kas valid kallima Juwel toote või odavama MP oma. Ise ehitada ja tellida saab endale akva ning lisatarbed inimene kes on kogemustega akvarist. Sama hästi võiks ju näiteks arvutikaugele inimesele ütelda et komplekteeri riist- ja tarkvaraliselt ise endale arvuti, vali välja korpus, toiteplokk, jahuti, emaplaat, protsessor, videokaart, mälud, kõvaketas, operatsioonisüsteem ja rakendustarkvara ning ongi arvuti soodne ja hea. Imelihtne! :)

Minule isiklikult MP akva stardikomplekt meeldib! Minu silma hetkel ei häiri ei MP higistav pealiskaas (hoian väikesed kaaned lahti), roheline veepump, paljas veesoojendi (see mul 24 soojakraadi peal) ega ka pisku kraadiklaas. Peaks ütlema et MP mulisev veepump töötab minu üliheale kõrvakuulmisele vaatamata väga vaikselt. Pealegi saan ma tulevikus kui vaja MP akvaasju asendada.

Mis puutub MP 100 valgustusse, siis see on minu kui algaja jaoks täiesti piisav valgus. Kuna ma pole eriline taimekasvatajast koduvana siis ma komplekteerisin oma akva taimed vastavalt akva valgusele ning võimalustele. Taimed on valitud nö. algaja tasemelt (easy tropica plants). Pearõhk mul ikka kaladel, väikesed parvekalad erilise vaatluse all. Kalade faunat valin ka algaja tasemest lähtudes.

Vaatan kodus et akva MP 100 180l on täiesti hea ja õige valik. Kui ma oleksin sama raha eest ostnud väiksema Juwel Rio 125l oleksin olnud rahaliselt tunduvalt vaesem ning hingelt õnnetum.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2013 09:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui on viitsimist, võiksid mõne pildi ka siia torgata, täitsa huvitav oleks lõpptulemust näha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2013 03:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hea mõte, panen mõned fotod üles kui olen nädala lõpul juurde muretsenud mõned lisa kalad.
Hetkel akva suht tühi ja kõle, paarkümmend ringi süstivat cardinal tetra't ja kümmekond kaootiliselt ringi hulkuvat krevetti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2013 03:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Selle kalade lisamisega tasub olla ettevaatlik, akva pole sissetöötanud ja tormamisel võivad olla tõsised tagajärjed. Sissetöötamise kohta võid lugeda kasvõi siit.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2013 05:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vaatan seda linki, eks ma üritan kainet mõistust säilitada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 25, 2013 05:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
vabandan kui kedagi solvasin ei olnud plaanis tegelt akvat maha teha
Sest see ikka hinna ja kvaliteedi poolest täitsa ok akva ja akvaariumi saab kujunada vastavalt võimalustele.

Samas oleks ise tahtnud, et "keegi" oleks juhtinud ennem selle akva ostmist minu tähelepanu nendele "piirangutele" või iseärasustele.

kahjuks leidsin tee siia foorumisse alles peale akva ostmist :(

Ja minul läks 2 kuud, et jõuda otsusele, et see kaan ikka ei sobi minu soovidega /esimene/25263/2.html
ja 6 kuud, et uus kaan teha (link oli üleval pool):P

Aga täitsa kena koosluse oled pannud kokku

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 26, 2013 02:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegelikult ega sa 'jaantat' kedagi ei solvanudki, avaldasid lihtsalt oma arvamust.
Mina näiteks käelises tegevuses (nt.puidutöö jms) eriti osav ei ole. Võin küll tehniliselt midagi ära parandada või ümber sättida, kuid see oleks ka kõik.

Tänud akvakoosluse kiituse eest.

Kuid elu on ikka täis juhuseid ning keerdkäike. Järgnevalt pöördungi ma juba akvarist.ee foorumis sektsiooni "parasiidid ja haigused" ning hakkan kurtma oma keerulist lugu.

Ja millegipärast mulle intuitiivselt tundub et kui ma oleksin ostnud pea et 100€ kallima Juwel Rio 180 akvaariumi ühest teisest kohast siis nüüd ma ei peaks pöörduma akvarist.ee haiguste sektsiooni. Minu akvaristika vana-uus algustee oleks olnud hoopis positiivsemas noodis. Näiliselt soodne tehing võib lõppeda nii materiaalse kui vaimse kahjuga. :-k

Üles
 [ 32 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver