foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 40 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 07:40 
Akvarist

Daaniod võivad välja küll hüpata. Kaas oleks ilmselt asja eest. Samas võiks nüüd ikkagi targu üle vaadata, mis need veenäidud ka teevad. Kui vees kehva on olla siis on kalal ilmselt rohkem isu selliseid hüppeid korraldada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 08:33 
Akvarist

Kontrollin vett üle päeva ja on korras täna. Mõtlesin ise ka, et ehk ei meeldinud...Tegin täna veevahetuse ja puhastasin akvat ja iga päev nopin teopoegi akvast uinutamiseks...Kuulsin küll öösel kuidas üks kala sulpsatas mitu korda (eeldan, et üks kuna eile ujus ta vastu veevoolu mis filtrist tuleb) aga olin liiga unine, et piiluda, mis ta teeb...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 11:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mis testiga vett kontrollid? Kas ikka tilgagatestiga?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 07, 2011 12:50 
Akvarist

Mul JBL easytesti ribad.
Nädala algul lähen ostan mingit keemiat ja mis tilkadest jutt? Soovitada? Ehk on tulemused teised.
Täna öösel kuulsin jälle sulpsatusi (päeval ei sulpsa keegi)- tõmbasin katte kohe peale ja olen nüüd märganud, et üks danio(saledam) ajab teist paksukest taga (eeldan, et too emane)..Arvan mingeid armumänge olevat...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 07, 2011 01:43 
Akvarist

Nende ribadega oled üsna pimedas. Vaja oleks teada NH4 (riba ei näita üldse) ja NO2 korrektseid (riba näitab aga sellise vahemikuga, et kui esimene nullist erinev näit tuleb on õrnematel juba raskusi ellujäämisega) näitusid. Need on olulised testid uute alustavate akvaariumite korral või kui suuremas koguses uusi kalu tuua. Hiljem, kui akvaarium on sisse töötanud, peaks need näidud nulli minema. Siis muutub testidest olulisemaks NO3, mis võiks ka parem olla kui see, mis ribadelt lugeda. Ülejäänud testide olemasolu vajadus sõltub juba akvaristi erihuvidest ja esimeses lähenduses käivad algajale need ribad taustainfoks kah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 07, 2011 03:11 
Akvarist

Ma pean nii ehk naa minema mingit keemiat soetama, saab ka teised testid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 08, 2011 03:59 
Akvarist

Uskumatu aga tõsi- leidsin täna oma kadunud kalakese ülesse.
Hakkasin filtrit puhastama- võtsin terve asjanduse akvast välja ja filtri taga, kus jookseb kaabel näen mina kala saba..arvasin, et teine surnud sinna juba (oli kogu kupatus ikkagi vees, kuid ta ei saanud ju liikuma mitu päeva)- loksutasin ja ta väristas ennast korraks.. Loksutasin siis tervet aparatuuri vees, et ehk saab sealt minema- tõmmata kuidagi ei tahtnud teda ja ta ujuski lups minekut sealt..esialgu küll põhja, eks ta näljane ja segaduses, kuid nüüd juba ujub ringi ja tundub, et enam vähem kõik on korras temaga- ühte uime hoiab naljalalt enda vastas ehk sai võibolla haiget..

EDIT: Ei saanud ainult haiget, vaid lausa muljuda- üks uim on pooleks (ribadeks- küljel) ja kerel on natuke muljumisjälgi. Ujub vastuvoolu ega saa eriti aru, kust toit tuleb ja ei puutu seda.
Mis ma teen..uinuma või lasen tal natuke toibuda päevakese ja jälgin?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 08, 2011 06:17 
Akvarist

Ei taha Sinu eest otsust langetada aga taustainfoks ütlen, et daaniod on kõvad taastujad. Kala peaks olema võimeline oma uime tagasi kasvatama. Neid uuritakse teadlaste poolt üsna palju just nende taastumisvõime pärast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 08, 2011 06:29 
Akvarist

OH siis ma lasen tal olla..On teine hädine aga kui taastub siis las ta olla. Ma poleks suutnud teda nagunii tuttu panna nii ruttu, kui ta ujub ja kui sööma hakkab ka uuesti siis ma loomulikult ootan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 09, 2011 09:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minu lemmikrefleks - pane JBL-i Acclimoli - ma alati panen, kui mingeid haavu näen. Parandab (tänu joodisisaldusele) ja tugevdab immuunust. Sageli tost abi olnud. Kuid jälgima pead! Kui tekib mingeid tutte haavadele või muid sümptome ning pole näha, et kala tervis paraneks, siis kindlasti on vaja mõne vastava rohu peale mõtlema hakata.

Veel oleks hea püüda tollele kalale ehk vitamiini sööta. Tilgutad ta toidu peale pisut vitamiini tilku, lased tõmmata ning siis söödad.

Üles
 [ 40 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver