foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 40 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 19, 2011 09:11 
Akvarist

Seda ma tean, et ancud suureks kasvavad ja olen arvestanud ja enne leiavad nad uue kodu kui lasen neil kitsikuses elada.
Selle peale sai juba eos kalu valides mõeldud.
Tegelikult on akvaarium natukene teistsugune kui poes müüdavad, kuna ta on meile spetsiaalselt tehtud ja mõõtudelt veidi erinev ehk siis ta on väga kõrge

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 19, 2011 08:29 
Akvarist

Ma arvan,et daaniod võivad seda lapsukeste probleemi pisut lahendada.Peale seda kui ma omale mõned roosad daaniod võtsin on ellu jäänud ainult üksikud maimud.Mollid ja mõõksabad kasvavad jah kahjuks nii suureks,et neil võib seal akvas pisut kitsas olla.Arvan,et kui ants juba praegu ülbab,siis vananedes võib see tõesti hullemaks minna.Kas ta oli esimesena akvas, see võiks seletada pisut liiga suurt omaniku tunnet.Tavaliselt rahuneb asi mõne nädalaga maha,siis kui jõudude vahekord on paika pandud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 19, 2011 09:23 
Akvarist

Nad olid mu esimesed asukad õunatigude kõrval. Kaks pruuni ancu.
Praegu akvat vaadates paistab, et ruumi on neil isegi ülearu, kuid kuna glofish´id on maha rahunenud, siis juurde ma enam kedagi ei võta.
Ancudega ongi nüüd nii, et teised hoiavad tahaplaanile kuniks ülbik end täis mugib ja käivad, tema silmapiirilt kadudes, toitu söömas/varastamas..

JA mis puutub kitsikusse, siis hetkel on neil suhteliselt hea olla. Eks ma juba näen ära, kui keegi tunneb ennast ruumipuudusest tingituna ebamugavalt ja otsin kohe uue kodu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 06:09 
Akvarist

Ma arvaks siiski, et sa ei näe seda enne kui liiga hilja. Sul on see seltskond seal väga lühikest aega olnud. Lühikest aega võib ka inimesi täis bussis trügida aga seal elu elada ...
Kalad võivad sul seal vabalt stressis olla ja stressis kala korjab kõik haigused üles, mis lähiümbruses liiguvad, jääb haigeks ja nakatab teisi. Soovitaksin edasi sellel teemal mõtteid mõlgutada ja plaani pidada.

Sa ütled, et Sul on suhteliselt ebatavaline kitsas ja kõrge akvaarium. Aga mõõksabade kohta öeldakse, et võiks meeter horisontaalis ujumisruumi olla. Daaniod on kiired ja vilkad ujujad kellele soovitatakse ka horisontaalis pikki ja selle võrra madalamaid akvaariume. Ok, neid soovitusi võib ekstremistlikeks pidada ja neid mitte täht-tähelt järgida aga täielikult ignoreerimine lõppeb kurvalt. Võib üsna kindel olla, et mõõksabad ja daaniod on vaas tüüpi akvaariumis tugeva stressi all. Mollide pärast (kui nad need puriuimega pole) vast jah ei muretseks ja kui antsud õigel ajal ära anda pole ka hullu.

Kokkuvõttes on see kõik Sinu otsustada aga ei maksa endas liiga kindel olla kui kogemus väga pikk ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 09:50 
Akvarist

Akvaarium on laiusest umbes 20cm, kuid kõrge ja pikk. Eestvaates paistab kui oleks tegu üle 100L akvaariumiga.
JA päris mõistusevaene ma ei ole, et kaladel kannatada laseks- jälin neid pikalt iga päev..Tegu ei ole absoluutselt vaas tüüpi akvaariumiga. Ilmselt pean tegema mingi hetk pilte, et oleks aru saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 12:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Stellamaris kirjutas:
Akvaarium on laiusest umbes 20cm, kuid kõrge ja pikk. Eestvaates paistab kui oleks tegu üle 100L akvaariumiga.

Akvaariumi asustuse seisukohalt kõrguse lisandumine ei anna kuigivõrd juurde, oluline on ntx veepinna pindala. Tegelikult on Sul seal üleasustus ja kõik kalad omavahel just liiga hästi ei sobi ka, lisaks parvekala jaoks on vaja parve ning 3 kala ei ole parv (kuskil 5-6-st alates hakkab asi parve mõõtu võtma). See link mida enne pakkusin annab üsna usutavat infot, kui Sinu akva parameetrid ja kalad sisse toksida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 01:02 
Akvarist

Ärge nüüd klohmige tütarlast,akvaristid muidu ju ikka sõbralik kamp. Kui on pikk ja kitsas akva,siis kaladel ujumisruumi on.Noored antsud kasvavad vähemalt aastake ja kui teised kalad ka noored on,siis on tal aega reageerida küll.Iga akvarist teeb ju lõpuks nii,nagu temale meeldib. :oops:
Muidugi oleks parv neoone palju sobilikum selle mõõduga akvaariumi. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 01:14 
Moderator
Kasutaja avatar

algaja Piret kirjutas:
Ärge nüüd klohmige tütarlast,akvaristid muidu ju ikka sõbralik kamp. Kui on pikk ja kitsas akva,siis kaladel ujumisruumi on.Noored antsud kasvavad vähemalt aastake ja kui teised kalad ka noored on,siis on tal aega reageerida küll.Iga akvarist teeb ju lõpuks nii,nagu temale meeldib. :oops:
Muidugi oleks parv neoone palju sobilikum selle mõõduga akvaariumi. :roll:

Klohmimisest on minu meelest asi kaugel. Vihjasin esmalt tagasihoidlikult lingiga mille kasutamisel oleks saanud mõnestki probleemist teada. Järgnevad optimistlikud vastused annavad mõista et probleemide olemasolu ei teadvustata või taheta tunnistada. Probleemid aga on olemas, võime muidugi suu kinni hoida ja siis hiljem teises rubriigis appikarjeid oodata. Loomulikult igaüks on ise oma kasti kuningas, aga kui kuningriigi juhtimine pole veel päris käpas siis on vast kasuks enne võimalikku õnnetust sellest märku anda.
Kas kõik läheb hästi või ei on loterii-allegrii, kogenud akvarist ilmselt oskaks halvema ära hoida ning siis ei oleks sel teemal ka nii palju sõna võetud.
Võiks vähemalt tutvuda millised on nende kalade elutingimuste kohta käivad soovituslikud nõuded, ntx siit. Need pole pastakast imetud vaid täiesti reaalsed ja põhjendatud. Ka vana rusikareegli - 1 cm täiskasvanud kala kehapikkuse kohta peaks olema akvas liiter vett - meeldetuletamine ei tee paha, on küll väga umbkaudne aga parem kui mitte midagi. Ja iga õunateo kohta tuleks arvestada 10 liitrit vett. NO3 testi regulaarne pruukimine on kamba suurust arvestades igatahes väga soovitav (arvestades et akva käigus märtsist, loodetavasti NH3/NH4 ja NO2 pole nii kriitilised, ehkki paha ei teeks kontrollida). Kui vesi käest ära läheb siis seda silmaga ei näe, vesi võib olla täiesti selge ja samas kaladele hukutav.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 03:04 
Akvarist

Tsiteeri:
JA päris mõistusevaene ma ei ole, et kaladel kannatada laseks- jälin neid pikalt iga päev..Tegu ei ole absoluutselt vaas tüüpi akvaariumiga. Ilmselt pean tegema mingi hetk pilte, et oleks aru saada.

Ok, ma sain varasemast valesti aru. Pilti poleks tarviski, mõõdud oleks piisav. Kui pikkust on siis vast minu väited daaniote ja mõõksabade stressist ujumistee lühiduse tõttu nii väga vett ei pea. Aga Reinu jutt väikesest veepinnast ja üleasustusest on ikkagi üsna tõsine asi millele tähelepanu pöörata. Üleasustuse probleemid võivad tulla äkiliselt. Ärkad hommikul üles ja ...
Ma tegelikult loodan, et Sa ei pea minu juttu norimiseks ja klohmimiseks - üritasin lihtsalt potentsiaalsele probleemile tähelepanu juhtida, kuigi ise ma ka päris adekvaatselt olukorda ei tajunud. Reinu linkidelt saad tarkust juurde, et endale meeldiv akva kokku panna. Kuna ta Sul niimoodi eriline on siis on vaja võib-olla rohkem nuputada ja valikud pole nii laiad aga tulemus on kah võib-olla siis erilisem. Aga kui otsustad sellisega edasi minna nagu ta Sul on siis eks see on Sinu vaba valik.
Ok, rohkem ei tänita, infot peaks Sul nüüd piisavalt olema. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 03:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Stellamaris kirjutas:
Ilmselt pean tegema mingi hetk pilte, et oleks aru saada.

See oleks abiks küll - alati on põnev ka kellegi teise televiisorit vaadata. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 20, 2011 05:31 
Akvarist

Eiei võta klohmimisena. Kõik kalad on üsna noored ja ausalt- ujumisruumi paistab neil olevat piisavalt. Appikarjeid ei kuule:D Ma üritan mingi aeg pilte teha.
Mis puutub daniotesse, siis ma usun, et mingi hetk ma teen vahetuse ehk ühed leiavad uue kodu ja daniotest saab parv- niikaua jälgin, kuidas nad läbi saavad ja kes tõenäolisemalt uude koju läheb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 01, 2011 01:13 
Akvarist

Mõõtsin enda akvaariumi ära ja tegu 90x46x18 ehk 74.5L akvaga.Niiet isegi suurem, kui ma esialgu arvasin olevat, vett sees ehk isegi rohkem kui 65l jagu...
Korjasin ca 10 tigu akvast ja külmutasin nad tuttu. Ei hakka ootama, millal nad loovutusealisteks kasvavad, samapalju on veel. 2 kuud tagasi saadud pisikesed õunateod on oma suurust kahekordistanud ja palju täiskasvanu suurusest enam puudu ei ole.
Mõtlesin mingi päev pilti teha, kuid pean ühel pool akvat kasutama mingisugust tausta, kuna ühel pool on vannituba ja teisel pool elutoa trepp, niiet pilt ei tuleks eriti välja:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 12:42 
Akvarist

Eee...Eile oli mul 3 daniot, täna sifoonima hakates leidsin, et alles 2..kuhu kadus kolmas- ei tea..Lihtsalt ei ole..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 03:08 
Akvarist

Kas akvaariumil kaas on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 06:18 
Akvarist

Ma mõtlesin ise ka, et äkki hüppas välja (kaas praegu puudub, peab millestki tegema ajutise, kuna vaevalt sellisele kaant kusagil müüakse) ja kui hüppaski siis koera kõhtu, kuna mujalt ma teda ei leia ja koerapuur täpselt akva all...

Üles
 [ 40 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver