Tere!
Peagi soetan endale Juwel Rekord 60L akvaariumi, lisadena kaasas filter, veesoojendi, valgusti, kaas, termomeeter, kruus ja soovi korral ka taimi.
Olen päris algaja akvaariumi pidaja ja see oleks päris esimene minu enda akvaarium ja seetõttu on mul päris mitu algaja küsimust, millele ootaks targematelt vastuseid. Eelkõige oleks vaja ideid oma esimese akva jaoks.
1)Tean, et 60L(61*33*30) on üsna pisike akvaarium, kuid selline mulle täpselt koju sobib. Sellega tekikski esimene küsimus kalade kohta. Nimelt oleks kindel soov endale hankida kuldkalake ja põhjakoristaja, kuid võimalusel võiks olla emba-kumba mitu või siis kedagi kolmandat sorti veel lisaks. Mida, kuidas ja kui palju oma akvaariumisse mahutada võiksin?(mis liigid, mitu tükki jne)
2)Kas oleks mõistlik võtta vastu taimed, või osta kunstlikud asemele? Mõtlen just seda, et kui palju lisajukerdamist ja hoolt päris taimed nõuavad ja kumb variant parem oleks?
3)Samuti uuriksin varustuse kohta. Kas nendest asjadest piisab, et saaksin akvaariumi ilusti üles töötada, või sellise mahu juures oleks tarvis ka mullipuhujat?
4)Elan kortermajas, kus kahtlustan, et vette on lisatud kloori. Millist vahendit soovitate, et vesi kaladele elamiskõlblikuks muuta?
Ilmselt on mul küsimusi rohkemgi, aga need on need põhilised..
Ja üldse, kui on midagi, mida ma kindlasti teadma peaks, või hüva nõu võiks olla - andke tuld!