Kena teisipäeva kõigile!
Pole üsna pikalt midagi raporteerinud, kuid katsun kokku võtta, mis vahepeal toimunud on.
Esiteks, sain üsnagi suure ehmatuse osaliseks, kui peale akva iganädalast veevahetust pump enam tööle ei hakanud(lahti ma teda ei saanud, sest oli lihtsalt nii tugevasti kinni kiilunud). Mõtlesin, et nüüd ootan mehe koju ja lippan tartu mnt. poodi uue järgi(polnud eriti rõõmus selle üle). Mees tuli koju ja pani pumba seina ja töötas jälle
. Siiski otsustasin minna kohale ja lasta targematel pilgu peale visata. Tänud selle eest poe töötajatele, kes minuga koos üritasid pumpa lahti kangutada, kuid siiski lahti me seda ei saanud. Koju tagasi läksin sama pumba ja ostetud puhastuharjastega, ning imekombel saingi pumba lahti võetud. Te ei kujuta ette, mis plöga sealt vastu tuli. Mul on kahtlane tunne, et eelmine akva omanik, kellelt kasutatuna akvaariumi ostsin, polnud seda pumpa kunagi puhastanud. Ja ega minagi, täiesti algajana ei teadnud pumpa puhastada(arvasin, et piisab svammide vahetamisest), ning tänu sellele oleksin peaegu oma töötavast pumbast ilma jäänud. Miks ma siia selle teemavälise jutu kirjutasin üldse, on selleks, et ehk keegi, kes oma esimest akvaariumit käivitab, saab targemaks ja
PUHASTAB VAJADUSEL KA PUMPA ja vaatab selle üle, kui kasutatuna akvaariumi ostab!Muidu üldiselt on kõik sujunud ilma probleemideta, kalad kasvavad mühinal ja kõik on igati terved ja elurõõmsad. Oma üllatuseks avastasin akvaariumist veel ühe teo, kes erineb õunakatest täielikult. See tigu on üsna väike, maksimum 0.8 millimeetrise läbimõõduga, punaka koja ja pruunide laigukestega selle peal. Kuna ta mul pahandust pole teinud, siis olen siiani teda alles hoidnud ja lubanud tal rahus teiste seltsis elada. Kui keegi oskaks kirjelduse järgi öelda, mis asukaga tegu, oleksin vägagi tänulik(üritan hiljem pildi ka lisada, kui peaksin teda märkama ja pildile saama). Ja kalad pole ainsad, kes kasvavad - taimed on samuti korralikult kasvu kogunud ja KRA-lt saadud echinodoruse titt on nüüd üsnagi võimekas pubekas
Ma ei kujutanud ette, et tal nii suured lehed tulevad. Aga jah, pildid tulevad hiljem järgi...
Viimaseks küsiks, et kas kaladel on ka iseloom? Mulle vähemalt tundub küll, et kõik mu tegelased on erineva käitumise ja iseloomuga. Tume ants tundub olevat boss ja oma tablaka juurest on nõus ära ajama isegi kuldkalad, kui need oma tavapärast viisi ahnitsema tulevad(kas võib see olla vihjeks, et tegu on noore kutiga?), samas kui teine kollane on üsna tagasihoidlik ja häbelik. Kuldkalad on muidu parimad sõbrad, kuid söögi ajal on nad üksteise vaenlased, muudkui kihutatakse mööda akvaariumi ringi emma-kumma sabaots suus. Mainiks siinkohal seda, et teleskoop on eriti kiire kasvuga ja ülbe tüüp. Muudkui terroriseerib kõiki kordamööda.
Oi kui pikk postitus, ma parem rohkem ei kirjuta