foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 44 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2010 12:06 
Akvarist

Maria kirjutas:
Kui see meenutab hallitust, siis see on suure tõenäosusega teatud sorti bakterkoloonia, mis armastab ennast sättida sinna, kus on seisev vesi. Aitab pumba väljalaske suunamine nendele kohtadele, kuhu see lima tekib ja kasulike pudelibakterite lisamine (Denitrol näiteks).

Okei, käin poest toon denitroli, õnneks tartu mnt. oma on üsna lähedal.
Idee poolest ei tohiks asi olla seisvas vees, sest ma näen kuidas vesi käib seal samas ümber ringi(kui mingi toidutükk vms. lendab), aga samas on see "hallituskoht" puurondi sellel poolel, mis jääb voolust puutumata. Esimese hooga tekkis suur paanika, kui seda ollust nägin :lol:
Igaks juhuks küsin veel, et ega see tigudele ohtlik pole?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 01, 2011 09:56 
Akvarist

Tere üle pika aja, mõtlesin, et jutu jätkuks lisan mõned pildid juba töös olevast akvaariumist. Üldiselt läheb hästi ning tänaseks on kohal ka kaks antsu - üks blond ja teine tume.. nad veel nii pisikesed, et sugu ei tea. Lilla tigu on endale usinasti koda kasvatanud ja on täiskasvanu mõõtu. Taimi on mu akvaariumis mitmeid sorte, kahjuks kõigi nimesid ei tea :oops: (ei jää meelde nii ruttu need ladinavärgid) Tean kindlalt, et esindatud on mingit sorti anubias, vallisneria, crypto...(mingi asi) pluss veel 3 sorti taimi, mille nime ei mäleta. See lima, millest varem rääkisin, oli hoopiski juurika eritatud ollus - pesin ta puhtaks ja rohkem pole sellist lima tulnud. Nädala pärast lähen toon kuldkalad ja diffuseri ning siis peaks olema kõik suuremad asjad aetud. Hetkel olen küll väga rahul ja KRA-le tahaks öelda ühe SUURE aitäh!! tigude, antsude ja hea nõu eest :wink:
OT: Kohe kui akvaariumisse antsud sisse lasin, siis esimesena oli platsis koer, kellele meeldib vist kõige rohkem mu akvaarium. Peab talle selgeks tegema, et keelega ei saa läbi klaasi kalu kätte :lol:

koer
Pilt
kollane ants
Pilt
taim, mille nime ei tea
Pilt
hetkel akva kõige suurem elanik
Pilt
juurikas ja anubias ning muidu akva eluolu
Pilt
tume ja vähe suurem ants
Pilt

Kvaliteet annab soovida, aga andsin endast parima :D
Jääb vaid üle kuldkalakesi oodata :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2011 09:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Taim, mille nime Sa ei tea, peaks olema Echinodoruse titt.

Jõudu Sulle kuldkalade pidamisel. Tundud hetkel olema üks mõistlikuma suhtumisega alustaja. Ei mingit rabistamist ja krabamist. Ei mingeid mullakvasid. Oled teinud eelnevalt põhjalikku eeluurimistööd.

Soovin Sulle ilusaid pikki aastaid kuldkaladega! Ka antsud elavad üsna kaua ning on muhedad sellid.

Tigude arvu hoia kontrolli all!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2011 08:25 
Akvarist

Heihei, olen tagasi.
Akvaarium on omadega täies hoos ja nüüd on elanikeks ka kuldkalad, teleskoop ja loorsaba. Pean tunnistama, et minu jaoks oli üllatus, kui suured õgardid nad tegelikult on. Jah, ma lugesin, et neile meeldib süüa, aga seda ma ette ei kujutanud, et nad on valmis ükskõik milleks, et põhjakatelt tablakad eest ära süüa. Nüüdseks olen leidnud ühe juurikaaluse paiga, kuhu teod ja antsud ligi saavad, aga kuldkalad mitte. Et kindel olla antsude kõhutäies, on olemas ka kurgiviil, mida vastavalt vajadusele vahetan. Antsudest rääkides, siis need on juba silmaga nähtavalt suurust kogunud - küll veel mitte sentimeetrites, aga paista nagu on, et kasvavad(ei tea, äkki kujutan ette oma suures õhinas hoopis?).

Sellest ka minu esimene küsimus, et kui kiiresti kalad kasvavad? Mõtlen eelkõige antsusid ja kuldkalu.
Ja teiseks tahtsin uurida diffuseri kohta, käisin ikka poes ja soetasin endale selle pisikese jubina. Asi selles, et kui see töötab, siis on pool akvaariumi piskesi mullikesi täis(meenutab esmapilgul lendlevat puru, sodi või midagi taolist - ühesõnaga üldpilt on selline, nagu ma poleks akvaariumi tükk aega puhastanud. Sellest ka mu mure, et kas nii peabki olema, või saab midagi ette võtta sellise olukorra puhul. Ega need mullid juhuslikult kaladele ohtlikud pole? Reguleeritud on see puhumine miinimumi peal ja minu arvates käis vesi enne täpselt sama moodi ringi, kui nüüd koos diffuseriga.

Ma vabandan, kui mu teema on kiskunud väga offtopicuks, aga ma ei taha eraldi uusi teemasid ka igale poole mujale foorumisse luua ja mugavam ja mõnusam on kõik küsimused siin ära küsida. Iseasi on see, et kas vastuseid sellevõrra vähem tuleb. Aga pole hullu, tegu on ju siiski mu esimese akvaariumiga :mrgreen:

KRA, tänud heade soovide eest ja sullegi edu su "pisikese" akvaprojektiga! :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2011 11:30 
Akvarist

Mõeldud tehtud.
Homme ajan mehele kargud alla ja ajan ta torujuppi jahtima või mingit muud seadeldist, mis mullijoa natuke ülespoole suunaks. \:D/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 10, 2011 11:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas too difuuser on õhu sisseimemisega nagu teema 2-lk. kujutatud isend? Siis on selge, kust mullid pärit ja mina keeraks neid küll vähemaks või hoopis maha (õhu sisseimemise toru vastavalt sulgedes). Tegelikult piisaks ka ainult vee suunajast (nagu pildil).
Liigne hapnik pole hea (minu teada). Kunagi kooliajal akvasid pidades juhtus ka, et uus vesi sai peale koristamist liigse mulliga sisse lastud ja kogu akva (k.a. kalade uimed) olid mulle täis. Oli selgelt näha et see neile ei meeldinud kuigi õnneks jäid kõik ellu. Edaspidi segasin vett hoolega et liigne hapnik välja läheks ja alles siis kallasin akvasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 11, 2011 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch - see oleneb väga kaladest. Väiksemad ja troopilised kalad ei ole nii hapnikunäljased nagu kuldkalad. Neile on defuusor just väga soovituslik. Aga teemaalgataja saab ise otsustada ja katsetada. Kui ta kalad hakkavad pinnal õhtu võtmas käima, siis järelikult tuleb õhku juurde keerata, sest vees on seda liiga vähe ning nad käivad pinnal vahepeal kopse täitmas. Kuni nad pinnal ei käi on järelikult kõik korras.

Nende väikeste mullidega harjub ära :) Ja need on igati normaalsed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 11, 2011 11:52 
Akvarist

Tegemist on jah analoogse jubinaga. Ma ei lasknudki mehel teha mingit lisajuppi, avastasin hoopis, et palju lihtsam on see ülemine osa kinni katta ja nii mullide puhumist tunduvalt vähendada. Hetkel on mul diffuser seadistatud miinimumi peale ja pealt pool osa kaetud teibiga(ajutine lahendus), nii et mullitab nö. katkendlikult ja vähese hulga mullikestega. Mul olid antsud juba nädal sees ja kuldkalad kuskil 5 päeva, enne kui mullitaja külge ühendasin. Selle aja jooksul nad käisid veepinnal ainult lemmelgaid hävitamas ja kui need maiustused otsa said, siis peale seda veepinnal neid näha pole olnud. Ma arvan, et hapnikupuudust neil pole..
Eks ma katsetan ja uurin siin, võimalik, et võtan diffuseri küljest ja vaatan, mis saab paari nädala jooksul või hoian seda näiteks öösel sees ja päeval väljas vms. Kolmas variant on muidugi mõelda püsivam lahendus välja mullide katkendlikuks ja väheseks puhumiseks, nii et akvaariumi ülemine osa ei oleks mulle täis.

Üldiselt tundub, et akvaariumi asukad on oma elupaigaga rahul. Kõik ajavad asju ja on aktiivsed ning kõigil on tekkinud oma meelispaigad. Kõige toredam on muidugi see, et kõige suurem asukas härra tigu, on oma lemmikkohaks valinud nääpsukese crypto, ning viimase kasv on tänu sellele turnimisele kõvasti raskendatud :D
Ma teeks heameelega kuldkaladestki pilti, aga nad on nii liikuvad kalad, et minu jama fotokas neid pildile selgete kontuuridega jäädvustada ei suuda..

Viimati muutis 60L, Teisipäev Jaan 11, 2011 12:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 11, 2011 11:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
varivalge kirjutas:

Selline üldistus on tiba ohtlik, väikesed mullid pole alati ohutud ega normaalsed. Kui ntx veevahetuse ajal tekib vette suurel hulgal pisikesi mulle siis need võivad kala lõpustele viga teha. Kõige lihtsam on kontrollida nii et pista käsi vette - kui see kattub peenikeste mullidega siis on pahasti. Seepärast soovitataksegi ka avariilisel veevahetusel vett siiski vähemalt 15 minutit enne kuskil hoida et need mullikesed ära kaoksid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 11, 2011 12:08 
Akvarist

Rein kirjutas:
Kõige lihtsam on kontrollida nii et pista käsi vette - kui see kattub peenikeste mullidega siis on pahasti. Seepärast soovitataksegi ka avariilisel veevahetusel vett siiski vähemalt 15 minutit enne kuskil hoida et need mullikesed ära kaoksid.

Kontrollisin, mulle käelabale ei teki, seega ilmselt pole ohtlik. Häirivad need mullid vist rohkem mind, kui kalu :lol:
Kuna täna nagunii puhastus ees, siis ühendan siiski diffuseri lahti ja vaatan, mis saab. No nii segavad need mullid(ei ole üldse sarnased mullid, nagu tavalisel mullitajal, palju rohkem ja palju pisemad tunduvad) terve akvaariumi ülemine osa neid täis ja mu suur sisustus jääb nende mullide taustal kindlasti tahaplaanile. Kui tõesti on vaja, eks siis ühendan külge tagasi. Vähemalt on mul diffuser kohe kapist võtta, kui vajadus tekib.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 11, 2011 12:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
varivalge kirjutas:

Selline üldistus on tiba ohtlik, väikesed mullid pole alati ohutud ega normaalsed. Kui ntx veevahetuse ajal tekib vette suurel hulgal pisikesi mulle siis need võivad kala lõpustele viga teha. Kõige lihtsam on kontrollida nii et pista käsi vette - kui see kattub peenikeste mullidega siis on pahasti. Seepärast soovitataksegi ka avariilisel veevahetusel vett siiski vähemalt 15 minutit enne kuskil hoida et need mullikesed ära kaoksid.

Ei, ma mõtlesingi ainult defuusori mullitamist, et selline mullisadu, mis just defuusori paigaldamisega tekib (asja mõte ongi vette hapnikumulle paisata), et see ongi normaalne ja sellega harjub ära :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 25, 2011 11:53 
Akvarist

Kena teisipäeva kõigile!
Pole üsna pikalt midagi raporteerinud, kuid katsun kokku võtta, mis vahepeal toimunud on.

Esiteks, sain üsnagi suure ehmatuse osaliseks, kui peale akva iganädalast veevahetust pump enam tööle ei hakanud(lahti ma teda ei saanud, sest oli lihtsalt nii tugevasti kinni kiilunud). Mõtlesin, et nüüd ootan mehe koju ja lippan tartu mnt. poodi uue järgi(polnud eriti rõõmus selle üle). Mees tuli koju ja pani pumba seina ja töötas jälle :roll: . Siiski otsustasin minna kohale ja lasta targematel pilgu peale visata. Tänud selle eest poe töötajatele, kes minuga koos üritasid pumpa lahti kangutada, kuid siiski lahti me seda ei saanud. Koju tagasi läksin sama pumba ja ostetud puhastuharjastega, ning imekombel saingi pumba lahti võetud. Te ei kujuta ette, mis plöga sealt vastu tuli. Mul on kahtlane tunne, et eelmine akva omanik, kellelt kasutatuna akvaariumi ostsin, polnud seda pumpa kunagi puhastanud. Ja ega minagi, täiesti algajana ei teadnud pumpa puhastada(arvasin, et piisab svammide vahetamisest), ning tänu sellele oleksin peaegu oma töötavast pumbast ilma jäänud. Miks ma siia selle teemavälise jutu kirjutasin üldse, on selleks, et ehk keegi, kes oma esimest akvaariumit käivitab, saab targemaks ja PUHASTAB VAJADUSEL KA PUMPA ja vaatab selle üle, kui kasutatuna akvaariumi ostab!

Muidu üldiselt on kõik sujunud ilma probleemideta, kalad kasvavad mühinal ja kõik on igati terved ja elurõõmsad. Oma üllatuseks avastasin akvaariumist veel ühe teo, kes erineb õunakatest täielikult. See tigu on üsna väike, maksimum 0.8 millimeetrise läbimõõduga, punaka koja ja pruunide laigukestega selle peal. Kuna ta mul pahandust pole teinud, siis olen siiani teda alles hoidnud ja lubanud tal rahus teiste seltsis elada. Kui keegi oskaks kirjelduse järgi öelda, mis asukaga tegu, oleksin vägagi tänulik(üritan hiljem pildi ka lisada, kui peaksin teda märkama ja pildile saama). Ja kalad pole ainsad, kes kasvavad - taimed on samuti korralikult kasvu kogunud ja KRA-lt saadud echinodoruse titt on nüüd üsnagi võimekas pubekas :lol: Ma ei kujutanud ette, et tal nii suured lehed tulevad. Aga jah, pildid tulevad hiljem järgi...

Viimaseks küsiks, et kas kaladel on ka iseloom? Mulle vähemalt tundub küll, et kõik mu tegelased on erineva käitumise ja iseloomuga. Tume ants tundub olevat boss ja oma tablaka juurest on nõus ära ajama isegi kuldkalad, kui need oma tavapärast viisi ahnitsema tulevad(kas võib see olla vihjeks, et tegu on noore kutiga?), samas kui teine kollane on üsna tagasihoidlik ja häbelik. Kuldkalad on muidu parimad sõbrad, kuid söögi ajal on nad üksteise vaenlased, muudkui kihutatakse mööda akvaariumi ringi emma-kumma sabaots suus. Mainiks siinkohal seda, et teleskoop on eriti kiire kasvuga ja ülbe tüüp. Muudkui terroriseerib kõiki kordamööda.

Oi kui pikk postitus, ma parem rohkem ei kirjuta :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 25, 2011 12:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teo koha pealt:
Kas on see äkki see tegelane?
http://www.its-a-fishy-buziness.co.uk/tropical-snails/leopard-ramshorn-snail

Kui jah, siis pole paanikaks ilmselt põhjust. Eks sa ise aja jooksul näed, kas on kasuks või kahjuks, kuid suurt häda ei tohiks sündida:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 25, 2011 01:24 
Akvarist

Ambur kirjutas:
Teo koha pealt:
Kas on see äkki see tegelane?
http://www.its-a-fishy-buziness.co.uk/tropical-snails/leopard-ramshorn-snail

Kui jah, siis pole paanikaks ilmselt põhjust. Eks sa ise aja jooksul näed, kas on kasuks või kahjuks, kuid suurt häda ei tohiks sündida:)

Jah, just täpselt selline ta mul ongi!
Aitäh! :wink:
Huvitav, kes mulle koos taimedega selle teo kaasa andis, igaljuhul on tal nüüd uus ja tore kodu :lol:

Üles
 [ 44 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver