Idriel kirjutas:
ja et.. see akvaarium on siis metallraamistikuga .. nagu ma vist juba mainisin... et .. kui ma teda ... nö renoveeriam hakkan, siis seest tuleb lasta silikooniga??? et igaks juhuks igalt poolt üle? aga kas see kaladele halvasti ei mõju? ostsin küll mingi poola värgelduse zoopoest.. aga ta ju haiseb hullult... nagu oleks ilgem mürk...
Kui see on spets akva silikoon siis pole vahet kuidas ta enne haiseb, ta peaks ikkagi olema kaladele ohutu. Mingit akvaariumi jaoks mitte mõeldud silikooni ma kasutada ei riskiks.
Idriel kirjutas:
ja mis ma selle metallraamistikuga peaks tegema... ta just otseselt ei roosteta.. aga ikkagi näeb selline kahtlane välja.. kuskil keldris paar aastat hoitud ..
On selline värv nagu "Hammerite" mida võib kasvõi roostes pinna peale tõmmata, kuidas vana metallraamiga akvat "Hammerite" värvi ja silikooniga renoveerida sai sai kunagi juba pisut arutatud:
/viewtopic.php ... =hammeriteLambina tuleb hädapärast kõne alla ka säästupirniga laualamp, kuid korralik valgustus oleks muidugi parem. Äkki mõni foorumit lugev Tartu meistrimees on valmis Sind aitama kaane tegemisel?
Tegelikult usun et ajapikku nagunii vahetad oma akva suurema vastu välja nii et teab mis suuri kulutusi vast pole mõtetki teha nii pisikese akva valgustusele (suuremale akvale see nagunii ei sobiks), võib-olla on säästupirniga lamp isegi kõige optimaalsem lahendus. Ca 100 krooniga saaksid sinna juurde veel programmkella, valgustatav aeg oleks soovitatav hoida 10-12 tundi.