foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: nonii
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 02, 2007 09:00 
ja ongi jama in the haus, nimelt muutus vesi häguseks...tundub olevat selline rohekas toon (rohekas-hall) , ning kahtlustasin rohevetikat...tegin siis pimandamise (5 päeva, õhupump töötas jne) kuid see kurinahk ära ei kadunud. nüüd muutub vesi iga päevaga udusemaks.

olgu siis veel öeldud et valgust on mul 175 liitri peale 90w ja see põleb hetkel 10 tundi päevas (enne oli 12)

mida peaksin sellise asja korral tegema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 02, 2007 11:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Ise tegin esimesel pimendamisel vea: ei olnud TÄIELIKULT pime. Peab olema valguskindel nagu fotolaboris! Teine kord aitas. Ehk ka sind. Lisaks soovitati valgus viia poolele võimsusele kuni vetika kadumiseni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 03, 2007 08:11 
Eriti ei tahaks keemiat küll kasutada, aga kui siis milline sinna sobiks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 05, 2007 09:29 
Akvarist

Ei soovita sul keemiat kasutada,võid oma kaladest ilma jääda(tuttava halb kogemus) ja eks see oleks ka kergema vastupanuteed minek. Võid proovida seda pajuoksa varianti. Ise ma seda proovinud ei ole,aga pidi mõjuma. Proovi korra veel pimendamist.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2007 08:48 
nojah...keemia on tõesti jama, paariks päevaks võttis vee selgemaks ja nüüd jalle roheline.ees ootab vist 5 päeva pimendamist. :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2007 09:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pimendamine toimib umbes nii nagu arvutil reset nupp - vigane programm visatakse välja, kuid kui uuel käivitamisel põhjust pole kõrvaldatud siis jookseb kogu krempel jälle kokku. "Rohelise veega" on see jama et kui ta juba laiutab siis otsese tekkepõhjuse kõrvaldamine ei kõrvalda kohe "rohelist vett", siis ongi pimendamine abiks. Pimendamine nullib niisiis tagajärgi kuid põhjuse kõrvaldamine on ikka akvaristi enda teha. NO3 ja PO4 testid võiks ehk midagi öelda. Ülesöötmine ja/või üleasustus võivad olla tekkepõhjuseks (siis NO3 näit kõrge), otsene päikesevalgus aitab kaasa, nagu ka väetistega liigne mängimine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 18, 2007 08:12 
tegin siis 4 päeva pimendust ja vesi samasugune...katsin akva nii kinni kui sain ja tuba oli päeval täiesti pime (rulood ees)
ma ei kujuta ette mida ma nüüd tegema pean

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 18, 2007 09:31 
Akvarist

Võiksid ära teha veetestid,see annaks ka olulist infot.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 18, 2007 10:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui hästi sa akva kinni katsid? Peaks olema ikka nii pime, et julgeb lahtise fotopaberi või filmi sisse jätta ja seda saab hiljem kasutada... :) Ehk siis õhukesed pooleldi läbipaistvad prügikotid ei sobi. Toa valgus pole eriti oluline, pimendamise materjal peab ise olema hea. Sobivad nt. paksud suured prügikotid. Need ei paista läbi.
Vala ämber akva vett täis ja uuri valguse käes. Kui ta on rohkem valkjas/piimjas, on tegemist bakterite õitsenguga. Selle vastu pimendamine ei aita. Pidi ise mõne aja möödudes üle minema. Otsing netis "cloudy water"

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2007 03:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina soovitaks sul võtta esialgu suht rahulikult.

tegu on alustava akvaga ja sul olemata veel suuremad pruun, sini ja kes teab, mis vetika puhangud ja muud katastroofid :)

asjad hakkavad normi loksuma kuskil kuue kuuga,
aga erinevaid jamasid võib lähiajal tekkida küllaga.

nii et relax ja ära hea inimene kohe keemiaga peale lenda.

r.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2007 11:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Masochist kirjutas:
tegin siis 4 päeva pimendust ja vesi samasugune...katsin akva nii kinni kui sain ja tuba oli päeval täiesti pime (rulood ees)
ma ei kujuta ette mida ma nüüd tegema pean

Ma ei kujuta ette mida tähendab "nii kinni kui sain" kuid "rulood ees" vihjab et tegemist oli mõttetu üritusega. Pimendus omab vaid siis efekti kui on täielik, absoluutne, nii et valgust kohe üldse akvasse ei satu. Ka üks lahti jäänud nurk nullib efekti täielikult, nagu ka kalade toitmiskorrad sisselülitatud valgusega jms. Nagu juba mainiti mustad paksud prügikotid on odav ja tõhus vahend pimendamiseks.
Sa ei kirjutanud kui kaua see akva juba käigus on, alustaval akval ikka vahest vetikatega tegu. Nii et paanikaks pole tõesti põhjust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2007 02:48 
seda tähendabgi et akva oli täiesti kinni. öösel pimedas katsin kinni, proovivin veel valgustusega ka et kas paisteb läbi katte, seda ei olnud. see ruloode värk sellepärast, et tuba oli ise ka täiesti pime nii et valguse juurdepääs oli täiesti välistatud. kui sinu arust oli see mõtetu üritus siis ma ei tea mis nipetega sa seda pimendust teed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2007 03:11 
Akvarist

Kui "värske" sul akva on?

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2007 09:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Teema algataja tahtis vist öelda, et kattis akva korralikult kinni ja IGAKS JUHUKS pimendas ka toa. Sain õigesti aru?
Toa pimendamine oli küll liiast aga ega ta kahju ka teinud. Absoluutne pimendamine on tegelikult tõesti oluline. Omad kogemused natuke liiga läbipaistvate prügikottidega... Samuti peaks kõik nurgad hoolega kinni teipima jne.
Aga vahest on tõesti põhjus milleski muus. Näiteks kuidas taimed elavad? Kas ere päikesevalgus paistab mingil ajal otse akvale jne jne
Ja, nagu eelnevas küsiti, kui värske su akva ikkagi on? Võib-olla pole ta veel "käima" läinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 20, 2007 01:13 
No kui räägid et ruloodega said toa täiesti pimedaks siis ilmselt on meie arusaamad täielikust pimedusest üsna erinevad, mina pidasin silmas sellist pimedust nagu ntx pimikus - seda ruloo nüüd küll ei paku. Aga ega pimendamine ole ka mingi imerohi, pole välistatud et Sinu puhul see lihtsalt ei aitagi.

no ma ei tea...asi on vist su juuksevärvis...sa arvad et tegin pimendust ruloodega? sellepeale ma naeran kui nii arvad :D . asi nimelt selles et kui katsin akva täielikult kinni (prügikottidega, nii et sealt ei paistnud akvaariumi valgus läbi ja seda tegin öösel pimedas) ja päeval aknast tuleva valguse peletamiseks panin aknal veel igaksjuhuks rulood ka ette et asi veel kindlam oleks, sest kui toas on päeval täiesti pime siis on ju 100% kindndel et ka kinnikatetud akva korral mitte mingil võimalusel vagus sinna sisse ei pääse. ma ei tea kas mina olen loll või.....

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver