foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Jälle need parameetrid...
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 26, 2006 10:19 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 08, 2006 01:35
Postitusi: 75
Asukoht: Võru
Kuna hakkan nädalavahetusel uut suuremat akvat sisse seadma, ostsin mõned testrid vee anlüüsimiseks (praegu kasutasin võimalust ja kontrollisin vett vanas 100 l akvas ja ka seda,mis otse kraanist tuleb). Selgus järgmine: ph-8,0; gh 16; kh 14. Tahaksin uude kasti ujuma panna mõned m.ramirezid, skalaarid, platyd,ehk ka parvekese rasborasid (viimaseid pole siiani pidanud, ehk keegi ütleks,kuidas nad nimetatud kompotti sobiksid ja kas üldse?)ja terneetsiaid, vanast tõstaksin ümber ka ühe ancistruse ja pärlguraami. samas olen lugenud,et ramirezid ja ka skalaarid tahaksid suht-koht pehmet vett... Nüüd siis küsimus 1-kas peaksin selle gh, kh suhtes midagi ette võtma või ei tasu nimetatud isendeid üldse proovima hakatagi? Skalaarid on küll õnnelikult aastaid vastu pidanud...ja veel-kas tasub uude akvasse selle käivitamisel lisada ka nn.vana vett ja kui suures ulatuses või on parem olemasolevaid vetikaalgeid mitte edasi kanda?
Peale selle - milliseid filterelemente kasutatakse Eheim prof.2126 thermo välisfiltris -tellisin viimase internetipoest,kuid see tuleb vist ilma elementideta?Juba ette tänades heade nõuannete eest!!!

_________________
450l- Aafrika cichliidid
280l-Ameerika cichliidid
280l-Discused+Botiad+SAE+corydorased


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 27, 2006 02:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Veebr 17, 2005 10:19
Postitusi: 930
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
Võibolla on natuke abi selle lugemisest kuidas mina tegin :) /nipid/4170/index.html

_________________
"Eestikeelsed kalanimed massidesse" projekt
Minu akvaariumid


Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 27, 2006 03:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 17, 2004 12:30
Postitusi: 463
Asukoht: Tartu
pilleurm kirjutas:
Nüüd siis küsimus 1-kas peaksin selle gh, kh suhtes midagi ette võtma või ei tasu nimetatud isendeid üldse proovima hakatagi?

Mul vee kareduse-näitajad umbes samas suurusjärgus ja ramirezed selle peale küll pahased polnud.

pilleurm kirjutas:
ja veel-kas tasub uude akvasse selle käivitamisel lisada ka nn.vana vett ja kui suures ulatuses või on parem olemasolevaid vetikaalgeid mitte edasi kanda?

Lisa ikka paras portsjon seda vana vett - on kaladel kodusem tunne ja bakteri-koloonia suures osas olemas. Vetika-alged saad niigi tahes-tahtmata kaasa ka muude asjadega ja selle pärast ei maksa üleliia muretseda.

pilleurm kirjutas:
Peale selle - milliseid filterelemente kasutatakse Eheim prof.2126 thermo välisfiltris -tellisin viimase internetipoest,kuid see tuleb vist ilma elementideta?

Mõtled vist seda, et mida sinna filtri sisse paigutada?
Ma olin kah selle pärast mures, kui filtrit ostma hakkasin. Pärastpoole olen täheldanud, et filtrimaterjalide valikut ei maksaks üle tähtsustada.
Et filter ei laseks akvasse tagasi igasugu lendlevat sodi, tuleks filtrisse füüsiliseks filtreerimiseks toppida paar švammi ja/või õhuke vatiini-kiht peenema sodi jaoks. Švammi-materjal üldjuhul kalapoodides müügil, vatiini võid ka riidepoest vaadata.
Bakterid on nõus muidugi igal pool elama, kuhu toit (loe: vesi) kätte tuleb. Suurema (elamis)pinna saavutamiseks võib kasutada igasugu pressitud klaasist palle ja kivimeid, mille poorsus suurem ja elupaiku bakteritele rohkem. Samas ei hakka ükski bakter Sind elupaiga eest kättpidi tänama ja hirmkallis filtrimaterjalis elav bakter on sama rõõmsa näoga, kui tema põhjakruusas pesitsev kolleeg.
Materjalid on hea paigutada kihiti, st. filtreerivad materjalid voolu suunas järjest suureneva tihedusega ja nende vahele bakterite elupaigaks mõeldud materjal.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver