pilleurm kirjutas:
Nüüd siis küsimus 1-kas peaksin selle gh, kh suhtes midagi ette võtma või ei tasu nimetatud isendeid üldse proovima hakatagi?
Mul vee kareduse-näitajad umbes samas suurusjärgus ja ramirezed selle peale küll pahased polnud.
pilleurm kirjutas:
ja veel-kas tasub uude akvasse selle käivitamisel lisada ka nn.vana vett ja kui suures ulatuses või on parem olemasolevaid vetikaalgeid mitte edasi kanda?
Lisa ikka paras portsjon seda vana vett - on kaladel kodusem tunne ja bakteri-koloonia suures osas olemas. Vetika-alged saad niigi tahes-tahtmata kaasa ka muude asjadega ja selle pärast ei maksa üleliia muretseda.
pilleurm kirjutas:
Peale selle - milliseid filterelemente kasutatakse Eheim prof.2126 thermo välisfiltris -tellisin viimase internetipoest,kuid see tuleb vist ilma elementideta?
Mõtled vist seda, et mida sinna filtri sisse paigutada?
Ma olin kah selle pärast mures, kui filtrit ostma hakkasin. Pärastpoole olen täheldanud, et filtrimaterjalide valikut ei maksaks üle tähtsustada.
Et filter ei laseks akvasse tagasi igasugu lendlevat sodi, tuleks filtrisse füüsiliseks filtreerimiseks toppida paar švammi ja/või õhuke vatiini-kiht peenema sodi jaoks. Švammi-materjal üldjuhul kalapoodides müügil, vatiini võid ka riidepoest vaadata.
Bakterid on nõus muidugi igal pool elama, kuhu toit (loe: vesi) kätte tuleb. Suurema (elamis)pinna saavutamiseks võib kasutada igasugu pressitud klaasist palle ja kivimeid, mille poorsus suurem ja elupaiku bakteritele rohkem. Samas ei hakka ükski bakter Sind elupaiga eest kättpidi tänama ja hirmkallis filtrimaterjalis elav bakter on sama rõõmsa näoga, kui tema põhjakruusas pesitsev kolleeg.
Materjalid on hea paigutada kihiti, st. filtreerivad materjalid voolu suunas järjest suureneva tihedusega ja nende vahele bakterite elupaigaks mõeldud materjal.