RK kirjutas:
Testid on tilgatestid. Kas saan õigesti aru, et vee karedust näitab GH test?
Jah GH üldkaredus
Mis teste sa oled üldse teinud/teed?
RK kirjutas:
Paar nädalat tagasi tõstsin akvaariumi pimedamasse kohta ning tundub, et vesi läheb hetkel selgemaks. Vähemalt taust paistab juba.
eeldavalt sai su akva eelnevalt palju valgust ja seega hakkas vetikas vohama
RK kirjutas:
Lisasin JBL Acclimoli vastavalt juhendile. 75% vana vett panin tagasi, põhjakruusa läbi ei pesnud. Filtril sisu loputasin akvaariumist võetud veega läbi. Kännud olid puhtad.
Enne veevahetust lasen vett seista umbes ööpäev, vahel kauemgi. Ei teki pange põhja mingit kihti. Kuid akvaariumis on musta kruusa asemel valge-hall põhi.
Seinu puhastan vastavalt vajadusele, kuid filtrit ning põhjapinnast hetkel ei puutu.
Eeldatavalt oligi põhjus selles, et sa rikkusid selle põhja pinnase puhastamisega bakterite tasakaalu.
Acclimol on kalade toonik see pole bakteri preparaat.
mis mõttes panid 75% vett tagasi??
Kas sa teed akva iga kord tühjaks? seda nüüd küll vaja ei ole- lased pealt 1/3 vett minema ja siis uus vesi asemele. kui tahad siis võid sed hoida eelnevalt.
Mina lasen ühe väikse pumbaga 50% vett voolikuga otse kanalisatsiooni. Siis lasen kraanist suurde plast nõusse vett, kallan korgitäie konditsioneeri
sisse ja pumpan sama pumbaja voolikuga otse akvaariumi. eelis- ei pea ämbritega üle toa jooksma.
RK kirjutas:
Mõtlesin mõne kala juurde võtta, kuna akvaarium tundub suhteliselt tühi. Nüüd on asi veidi segane. Barroti´te kohta lugedes, saan aru, et pean arvestama kala kohta 30 gal ehk siis umbes 120l vett ja iga järgneva barroti kohta veel 10 gal ehk umbes 40l vett, seega minu kolme kala kohta vaja 200l. Samuti on mul veel paar põhjakala. Teisalt olen lugenud, et iga kala cm kohta peab olema 1l vett. Ehk minu 180l akvaariumis võib olla kalu kogupikkuses 180cm (momendil on mul kalade kogupikkus umbes max 50cm). Viimase loogika järgi võin vabalt veel mõne kala võtta. Seda jah siis, kui vesi korras
Pole neid barroteid kasvatanud aga see 1L = 1cm TÄISKASVANUD kala kohta on nn rusikareegel mida arvestatakse üksteise vastu sõbralike kalade korral. Kui kalad on riiakad või territoriaalsed siis vajavad nad suuremat ala.
Arvestama peab sellega, et kalade lühimälu on on lühike ehk kui ta ei näe teist kala pole ka probleemi. Selleks on hea, kui akvaariumis oleks taimi/ juurikaid/kive mis ei laseks kaladel üksteist koguaeg näha.