foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 50 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2013 03:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kui sul vesi liiga kare siis pead vaatama üle millistele kaladele see vesi üldse sobib

torusi teipida ei saa- vähenda üldist valgustusaega.

soovitaks teha korralikud veetestid (tilga)

Kas sa akvaariumi käivitamisel mingit bakterikultuuri lisasid?

1cm läbimõõduga kivide kiht nati suur minuarust samuti liiga vähe seda et seal bakteri kultuur tekkiks. Osta tavalist sõelutud ehitusliiva

ära kalu juurde too enne kui su hägu probleem lahendatud saab

Klaase võid iga nädal ziletiga või magnetiga puhastada, põhjapinnast ära sügavalt puhasta, samuti filtrit.

Kuidas veevahetust teed? kas jätad vee seisma või lased otse?
kas seisnud vees ei teki valget kihti põhja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2013 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Testid on tilgatestid. Kas saan õigesti aru, et vee karedust näitab GH test? Seda kahjuks saarelt ei ole saada. Paar nädalat tagasi tõstsin akvaariumi pimedamasse kohta ning tundub, et vesi läheb hetkel selgemaks. Vähemalt taust paistab juba. Lisasin JBL Acclimoli vastavalt juhendile. 75% vana vett panin tagasi, põhjakruusa läbi ei pesnud. Filtril sisu loputasin akvaariumist võetud veega läbi. Kännud olid puhtad.
Enne veevahetust lasen vett seista umbes ööpäev, vahel kauemgi. Ei teki pange põhja mingit kihti. Kuid akvaariumis on musta kruusa asemel valge-hall põhi.
Seinu puhastan vastavalt vajadusele, kuid filtrit ning põhjapinnast hetkel ei puutu.
Praegu toidan veidi vähem kah.
Mõtlesin mõne kala juurde võtta, kuna akvaarium tundub suhteliselt tühi. Nüüd on asi veidi segane. Barroti´te kohta lugedes, saan aru, et pean arvestama kala kohta 30 gal ehk siis umbes 120l vett ja iga järgneva barroti kohta veel 10 gal ehk umbes 40l vett, seega minu kolme kala kohta vaja 200l. Samuti on mul veel paar põhjakala. Teisalt olen lugenud, et iga kala cm kohta peab olema 1l vett. Ehk minu 180l akvaariumis võib olla kalu kogupikkuses 180cm (momendil on mul kalade kogupikkus umbes max 50cm). Viimase loogika järgi võin vabalt veel mõne kala võtta. Seda jah siis, kui vesi korras :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2013 07:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

RK kirjutas:
Testid on tilgatestid. Kas saan õigesti aru, et vee karedust näitab GH test?

Jah GH üldkaredus
Mis teste sa oled üldse teinud/teed?
RK kirjutas:
Paar nädalat tagasi tõstsin akvaariumi pimedamasse kohta ning tundub, et vesi läheb hetkel selgemaks. Vähemalt taust paistab juba.
eeldavalt sai su akva eelnevalt palju valgust ja seega hakkas vetikas vohama
RK kirjutas:
Lisasin JBL Acclimoli vastavalt juhendile. 75% vana vett panin tagasi, põhjakruusa läbi ei pesnud. Filtril sisu loputasin akvaariumist võetud veega läbi. Kännud olid puhtad.
Enne veevahetust lasen vett seista umbes ööpäev, vahel kauemgi. Ei teki pange põhja mingit kihti. Kuid akvaariumis on musta kruusa asemel valge-hall põhi.
Seinu puhastan vastavalt vajadusele, kuid filtrit ning põhjapinnast hetkel ei puutu.

Eeldatavalt oligi põhjus selles, et sa rikkusid selle põhja pinnase puhastamisega bakterite tasakaalu.
Acclimol on kalade toonik see pole bakteri preparaat.
mis mõttes panid 75% vett tagasi??
Kas sa teed akva iga kord tühjaks? seda nüüd küll vaja ei ole- lased pealt 1/3 vett minema ja siis uus vesi asemele. kui tahad siis võid sed hoida eelnevalt.
Mina lasen ühe väikse pumbaga 50% vett voolikuga otse kanalisatsiooni. Siis lasen kraanist suurde plast nõusse vett, kallan korgitäie konditsioneeri
sisse ja pumpan sama pumbaja voolikuga otse akvaariumi. eelis- ei pea ämbritega üle toa jooksma.
RK kirjutas:
Mõtlesin mõne kala juurde võtta, kuna akvaarium tundub suhteliselt tühi. Nüüd on asi veidi segane. Barroti´te kohta lugedes, saan aru, et pean arvestama kala kohta 30 gal ehk siis umbes 120l vett ja iga järgneva barroti kohta veel 10 gal ehk umbes 40l vett, seega minu kolme kala kohta vaja 200l. Samuti on mul veel paar põhjakala. Teisalt olen lugenud, et iga kala cm kohta peab olema 1l vett. Ehk minu 180l akvaariumis võib olla kalu kogupikkuses 180cm (momendil on mul kalade kogupikkus umbes max 50cm). Viimase loogika järgi võin vabalt veel mõne kala võtta. Seda jah siis, kui vesi korras :)

Pole neid barroteid kasvatanud aga see 1L = 1cm TÄISKASVANUD kala kohta on nn rusikareegel mida arvestatakse üksteise vastu sõbralike kalade korral. Kui kalad on riiakad või territoriaalsed siis vajavad nad suuremat ala.
Arvestama peab sellega, et kalade lühimälu on on lühike ehk kui ta ei näe teist kala pole ka probleemi. Selleks on hea, kui akvaariumis oleks taimi/ juurikaid/kive mis ei laseks kaladel üksteist koguaeg näha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2013 08:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui akvaariumi ümber tõstsin, siis panin pea 130-140 liitrit vana vett pangedesse, tõstsime akvaariumi ümber ja siis vana vesi tagasi. Igakord ei tee tühjaks :)
Kui arvestada, et barrot kasvab umbes 20 cm ja põhjakalad sama pikaks, siis minul oleks veel ruumi neljale 20 cm pikkusele kalale.
Mõtlen siin nendele taimedele ja kuidagi ei taha neid soetada. Muidu väga ilusad, aga ei ole õnnestunud neid kuidagi kasvama saada. Otsustasin, et kui proovin, siis nende pinnal ujuvatega ja ehk ka räni-kardheinaga (kui need tõesti ei vaja väga erilisi tingimusi.
Ja sry, mitte JBL Acclimoli vaid JBL Denitrol.
Testidest olen teinud Ph ja NO3, mõlemad tilgatestid.
Kas võib lasta ka otse kraanist?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 14, 2013 04:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina lasen kraanist ämbrisse ja lisan Seachem Prime mis peaks seda kloori eemaldama, aga kui oma puurkaev siis eeldatavalt kloori seal see olla ei saa.

Kui taimi ei kasvata siis NO3 sisuliselt vaja ainult veevahetuse intervalli määramiseks

käivitamisel abiks NH3/NH4 ja NO2 testid kuid saab ka ilma lihtsalt pead regulaarselt veevahetust tegema

samuti võiksid vähemalt korra KH ja GH testid teha, et määrata oma kraanivee kareduse.
Kui endale osta ei taha siis lase kellegil kellel need testid juba olemas.

see rusikareegel on väikeste kalade jaoks
võid proovida sellist asja
http://www.aqadvisor.com/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 14, 2013 07:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kloorieemaldajat ma ei pea lisama, oma puurkaevust tuleb vesi. Püüan lähiajal sinu soovitatud KH ja GH testid hankida. Arvan, et küsin minu algatatud teemas papagoide mahutavuse kohta. Annekesel tundub, et on sama suur akvaarium papagoidega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 14, 2013 07:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

RK kirjutas:
Kloorieemaldajat ma ei pea lisama, oma puurkaevust tuleb vesi. Püüan lähiajal sinu soovitatud KH ja GH testid hankida. Arvan, et küsin minu algatatud teemas papagoide mahutavuse kohta. Annekesel tundub, et on sama suur akvaarium papagoidega.

Noh siis võid otse akvaariumi lasta.
Kirjuta oma akva andmed, filter ja kala nimed sinna progesse ja see annab sulle ülevaate, kas sinu akva vastab nõuetele

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 14, 2013 08:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

See on jah lahe programm, kuid mulle ütleb, et pean lisama filtreerimisvõimsust, hetkel see 53%. Akvaariumi täituvus 109%, selle järgi ei tohiks rohkem elukaid soetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2013 10:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui panid sinna kirja ka oma filtri siis järelikult pead lisama filtreerimisvõimsust, su filter on liiga lahja, et selle (109%) kalade hulgaga toime tulla.
Seega teatud probleemid mis sul tekkinud on ongi sellest tingitud.

Selle saidi kohta veel seda, et kui oled andmed kirja pannud siis kopeeri see link omale kuhugi, siis saad sinna uuesti tagasi mina ja ei pea andmeid uuesti sisestama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2013 10:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Peaksin ehk võimsama filtri muretsema? Praegu JBLi200 ja väga, väga rahul. Just puhastamine ja paigaldamine on lihtsalt super. Vesi on veel veidi hägune, kuid kordi parem, kui teema algatades. Arvan, et süüdi oli ka akvaariumi asukoht.
Vastan siia teemasse, et mul jah peale papagoide ka kaks põhjakala, synodontis (mustade täppidega, pidavat kasvama 12cm ja pleco, mis kasvab veel suuremaks). Seega ma tõenäoliselt rohkem kalu juurde võtta ei saa, ei kehti see 1cm=1l minu akvaariumis. Kuna kalad praegu veel väikesed, siis lihtsalt silmale veidi "igav". Aga olen näinud 240l pea 20cm pikkuseid papagoisi, siis seal tundus küll kõik balansis. Tolles oli kah neid 3.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2013 11:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Äkki kopeeri selle täidetud lingi siia?

see i200 on tegelt väga piiri peal filter- väike ummistus ja juba ei käi piisavalt vett läbi mille tulemuseks on NO2 tõus. Või pesed liiga hoolikalt filtrit- tapad kasulikud balterid sama tulemus -NO2 tõus.

Kui kalad kasvavad siis jääb see kindlasti sul lahjaks ning tulemuseks on see, et NO2 hakkab tõusma (tegelt võib see sul juba praegu kõrge olla sest sa pole ju NO2 testinud)

Soovitaks osta selle NO2 püsitesti siis saad pidevalt jälgida, et see ei läheks ohtlikult kõrgele
Seniks aga tee tihedamalt/suuremat veevahetust ja mõõda NO3 taset.

Soovitaks ikka mingi välisfilter vaadata. ise kasutan 180L akvas EHEIM Professionel II 2028 1050 l / h hooldusvälp on 2x aastas. ;)

Muidugi on lahendus, et annad osa kalu ära. tavaline Pleco (Hypostomus plecostomus) kasvab 30-60cm seega mõtle ise

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2013 11:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Poes öeldi mulle, et kala on chocolate pleco, valikust ei leidnud sellist nime. Panin chocolate zebra pleco.
Akvaarium on ehitatud seina sisse ja lihtsalt ei ole välisfiltri jaoks seal ruumi. Arvan, et pean mõtlema sel juhul võimsama sisefiltri peale.
Link siin:
http://www.aqadvisor.com/AqAdvisor.php? ... ode=simple

Olen nõus loobuma sel juhul plecost.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2013 11:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

NO2 ei ole jah teinud, muretsen selle. NO3 - 1

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2013 11:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Lisaks veel, et see 1cm=1L on ikkagi rohkem mõeldud väikestele kaladele. 24 cm pleco ja 3cm guppyd 8 tk (kokku 24cm) on öö ja päev kui akva suuruse vajadusi vaadata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2013 04:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

No näe teine tera.
ei tea selle Synodontis Petricola kohta eriti midagi aga nagu näha vaja sul veel 2 tk juurde võtta.

Seega pead tegema valiku keda jätta igaljuhul.

kas akva all siis mingit ruumi ei ole?
kui mingit muud lahendust pole siis võid veel teise i200 lisada
Saad hea jõeimmitatsiooni teha :)
Mõned (Rein vist) on teinud akva üldse ilma filtrita pannud ainult midagi mis vett ringi ajab.

Üles
 [ 50 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver