Tere,
ma isegi ei tea, millest alustada. Ilmselt algusest. Olin sunnitud oma suurt kasti kolima aga kuna kolimine võttis plaanitust rohkem aega, ei olnud mul kahjuks võimalik enam vana vett kasutada ja akvaarium tuli uues kohas käivitada uue veega. Esimesed kolm päeva oli vesi akvaariumis talutavalt hägune ja ma ei pööranud sellele suuermat tähelepanu ega valutanud ka pead selle pärast. Aga nüüd on kolimisest möödas pea kuu ja paar päeva ehk pealegi veel ja pilk akvaariumi suunas teeb mind juba nukraks. Nõutu olen ja ei tea, mida ette võtta. Loetud on mul kõik teemad meie foorumis küll hägusest veest ja sitikatest nende sees. Mulle tundub, et kusagil olen teinud meeletu vea aga ei ole kindel kus. Akvat restartisin Seachemi toote abil (bakterid), panin filtrisse ka uue meedia sisse. Vesi on Nõmme puurkaevu vesi - vee näitajad on väga head (kontrollitud laupäeval 19. märtsil Kalakese poes) aga vesi on ikkagi valge-rohekas ja aina hullemaks läheb. Täna hommikul oli mu akva vesi hullem kui halbadel päevadel loomaaias hüljeste basseini vesi.
Valgus - ei põlegi hetkel. Terve nädala ei ole põlenud. Akvaarium on kohas, kust talle ei paista ka päevavalgus peale.
CO2 - ei lisa hetkel
Ma lihtsalt ei tea, mida teha. Enne Kalakesse minekut paar päeva tegin ka veevahetuse 20% ulatuses ja plaanisin nii veel teha aga Kalakese müüja arvas, et seda ma tegema ei peaks.
Veele olen lisanud acclimoli ja ma väga vabandan aga mulle tundub, et see teeb asja veel hullemaks.
Biobaktereid pudelist lisasin nädala jooksul vastavalt õpetusele ja ei mingit abi.
Vetikat - ei niit- ega habevetikat ei paista kusagil olevat praegu. Ei näe kusagil kividel ka pruuni vetikat.
Kalad - kõik, kes reisi üle elasid, on elu ja tervise juures. Söömas käivad kenasti ja ujuvad rõõmsalt selles hägus ringi.
Toit - praegu toidan külmunud kalamarjaga, mille Kalakesest soetasin. Kaladele see maitseb. Annan 1 kuubiku korraga (1x päevas) ja see süüakse enne ära kui põhja vajub midagi. Nii, et toidujääke akvaariumis ei ole. NO3 on normaalne. NO2 nullis. Veekareduse/pehmusega ka kõik normi piires. (st. kõik veetestid tehtud Kalakeses nn. tilgatestidega. Mitte JBL vaid oli mingi muu kiri karbi peal)
Temperatuur - hetkel 24 C ja ma ei tea kas tõsta või pigem langetada
Pühapäeval ostsin juurde veel sisefiltri abiks siis suurele välisfiltrile - mitte mingeid muudatusi ei ole silmaga näha.
Akvaarium siis 560 L, välisfilter valgus ja kalade arv joone all kirjas. Tavaliselt põles mu kastis valgus ca 10 tundi ja taimed tundsid ennast nii väga hästi. Vetikaga mul suuri probleeme ei olnud. Uusi kalu ei ole ma väga - väga ammu enam juurde toonud.
Mõistus otsas.
EDIT: vaatasin, et joone all on väga puudulik info. Suures, 560 L kastis on koos praegu 3 skalaari, 1 guraami, 2 antsu, 3 Hoplosternum thoracatumit 2 lillat tigu, 2 suurt, kollast õunakat, 5 helenat, mõned tornteod. Taimi on kõvasti rohkem kui kalu.