Eks ma uurin siis Bettast selle filterriide kohta, sest tundub, et mu Aquaeli filter ei tee hästi oma tööd. Filtris on kastikesed svammidega ja kivikestega ning vesi voolab neist lihtsalt läbi, suurema jama korjab kokku küll. Aga kui vool nt. tugevamaks keerata, siis voolab vesi üle kastikeste ja tagasi akvasse ning ei korja seda peent tolmu ära
. Enne ka hõljus natuke tolmu, mida filter kahjuks kinni ei püüdnud, aga nüüd on täitsa tolmune. Lähedalt vaadates näen miljoneid imepisikesi valgeid täpikesi lendlemas.
Kasutasin väetisekapsleid ja panin taimejuurte alla, vedelväetist ei kasuta. Äkki on ikkagi väetisest vesi tolmune, kuigi surusin need väljalendunud pallikesed kohe kruusa sisse tagasi. Tookord lisasin Denitroli ka, ehk sai seda liiga palju ja põhjustas sellise vee!?
Olen suhteliselt algaja veel, aga mis põhjustaks surnud bakterid ja piimja vee?? Tundub, et mul pole ta piimjas, vaid ikkagi nagu tolmune..
Vaatasin akvavett katseklaasis akna all ja vesi on täitsa selge, ei ole rohekas. Kui muu nõu ei aita, siis proovin pimendamise ikkagi ära.