foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 17 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 20, 2009 10:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kaldun teemast kõrvale aga meenus Gerald Durrelli jutt loomaaedadest ja sellest et enamik inimesi tunneb kaasa suhteliselt väikestes puurides olevatele lõvidele. Ja et tegelikult elavad need kassid looduses ca 16 h kuskil tukkudes ja vaid öösel peavad jahti. Sedagi olude sunnil - et liha kontidel hoida. Samas ei tunta kaasa teistele loomadele, kes loomulikes oludes vajavad tunduvalt suuremaid "jahialasid". Muu hulgas kuldkalad...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 21, 2009 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Jaan 03, 2006 12:49
Postitusi: 181
Asukoht: Eesti
Silver kirjutas:
Siin kohal ma mõtlen sõjakalt ja silmad verd täis valgununa, et meie, selle foorumi kasutajad, ja selle foorumi katuseorganisatsiooni MTÜ peaks välja töötama mingi kuradi elementaarse trükise, kus oleks täiesti võhikutele lihtlausetega kirja pandud ja selgeks tehtud elementaarsed akvaristika põhitõed ja keelud ning siis peaks lihtsalt ühiskondliku survegrupina räigel meetodil selle trükise levitamise akvaristikakauplustele peale suruma. Kui aga nimetatud kauplused vedu ei võta ja piisavat huvi üles ei näita, siis võiks kasvõi iga jumala päev neile elukutselised loomakaitsiad koos Reporteri kaameratega selga kupatada. Toimuks see siis nö kodanikualgatuse korras ja initsiatiiv tuleks otse rohujuuretasandilt.

Aga loomapoodides ongi sellised trükised juba olemas, kus manitsetakse viis korda enne mõtlema, kui akvaarium soetada. Ma muidugi üldistasin, aga Pärnus zoopoes (silla juures) on küll need väljas, ja kuna see on filiaal, siis leidub neid ka mujal. Aga kui ostad lillepoest 5-liitrise mulli, siis seal muidugi müüja veel kiidab takka, et küll see kala on rahul.
Mis kuldkaladesse puutub, siis neid ju üksikult ka ei peeta, vaid neil on vaja seltsilist, nii et vähemalt 100-liitrist akvaariumi on vaja. Meenub mingi test, kus mõõdeti kuldkala stressitaset üksi ja kaksi ja kui suur vahe seal oli. Eks see kehtib ilmselt kõikide kalade kohta.


Üles
 [ 17 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver