Ära muretse. Ei lööda risti ja ei peeta kalamõrvariks.. Pealegi - Varivalge on täna liiga väsinud kellegi ristilöömiseks
Ei tegelikult ka ära muretse - teretulemast kuldkalaomanike klubisse.
Ma olen ise ca 10 aastat kuldkalu pidanud (esimene kala sain aastal 1999) ja ühte ja sama juttu nende kohta rääkinud siin vist juba oma 100 korda jutti kindlasti. Lihtsam on anda lingid eelmistele postitustele kui uuesti kõike kirjutada - need linkimised ei ole kuidagi halvustavad vaid loodan, et need teemad lugesid ka otsast lõpuni ilusti läbi ja tutvusid ka muude ülmaveekalade teemadega. Kui sul on 2 kuldkala siis ehk leiad kuskilt ligi 100-liitrise akvaariumi, mis oleks neile ideaalne. Kui nad juba mitme aastased on, siis peaks nad olema ka juba väga suured, sest kuldkala jõuab täiskasvanu ikka (sigimisikka) 2 aastaselt - mõni nati varem mõni nati hiljem aga umbes 2 aastaselt saavad nad kõik suguküpseks, elades siis umbes 20 aastaseks heades tingimustes (minu vanim kala on aastast 2000). Umbes 2-3 aastane täiskasvanud kala peaks olema nina otsast sabaotsani umbes 20 cm pikk. Kui akvaarium on aga väike siis kala sisikond kärbub kuna tal ei ole ruumi kasvada. Kui nad nüüd suuremasse akvaariumisse saavad siis usun, et nende olukord paraneb kindlasti.
Nii et selle asemel, et end rünnatuna tunda mine tipa-tapa poodi ja osta suurem akvaarium või osta mõne siinse kasutaja käest akvaarium ja hangi korralik filter sisse. Kuldkala pidamine ei ole odav lõbu
Edu