Tänud Maria. Arvestasin veekogust umbes, st mõõtsin ära ruumala veepiirist põhjakihini, sealjuures ei arvestanud ma akvas olevate kivide jms. mahtudega, mida teglikult kõik kokku liites on ka mitmekümne liitri jagu. Teen järgmise veevahetuse ca nädala pärast.
Võtsin eile osa vett välja, nii et üks flöötidest jäi kuivale ja kalade lõõtsutamine kadus (varemalt olen alati vett vaehtades pannud flöödid pisut vee alla, et ei suliseks nii kõvasti ja pole hingeldamist old).
Imelik on veel see, et kui kõik teised parameetrid on ilmutama hakanud paranemise märke siis NO3 endiselt 250 pügalat... Äkki on kusagil mul veel mingi "kala" näiteks filtritega majandamise juures. Kas seal sees olevaid keraamilis kuulikesi peaks vahetama (rääksin vana omanikuga tema pole neid kordagi 5a jooksl vahetanud)? Vahepeal ennast harides olen aru saandud, et ka filtreid on siiani ilmselt puhastatud liiga tihiti (ca kord paari kuu tagant) ja valesti (pestud kõik, seal sees olevad elemendid surveall kraaniall korralikult läbi) ja vahetanud olen vaid kõige peal olevat peeneimat elementi.
Kas preagu võiks, vahetada näiteks ühe filtri (mis nüüdseks on puhastamisest paar kuud käind) keraamilised BIO kuulikesed uute vastu või on targem filtreid ennem üldse mitte näppida, kui asi veevahetustega stabilseeruma hakkab?
|