foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 08, 2009 08:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Veebr 07, 2009 05:17
Postitusi: 126
Asukoht: Tõrva
põhjakruus on mul tükk aega tagasi agvast välja visatud.ostsin akva poest uue kruusa,palju peenema.täna teine päev kui lisan pärmi co2.seda palju ei sa lisada,siis tundub tõesti,et kalad pilves.ise arvan,et iga päev tunnike co2 lasta ei tohiks kaladele liiga teha.praegust kül veel aru ei sa,et silmaga oleks näha taimede muutust.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 08, 2009 09:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Gristel kirjutas:
ahvenatest mul 1 zebra 1meeki 1aafrika sidrun ja kaks väikest nigrofasciatus.ülejäänud on põhja kalad

Kui oletada et "aafrika sidrun" tähendab Neolamprologus leleupi-t siis see kala tahaks PH-d kuskil 8-9 vahel ning ka üsna karedat vett, praegused näidud oleks täitsa sobivad. Rohkem ei viitsi oletada kes on varjunimede taga kuid täitsa tõenäoline et ka teised kirevahvenlased vajaks karedat vett ja kõrgepoolset PH-d.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 08, 2009 10:00 
paiskan siia omapoolse arvamuse.
on igati vahva toita kalapoode ostes kõiksugu vetikavastast kraami, aga habevetikast, karvvetikast jne lahtisaamine kergeim, kui teha akvale restart. vesi välja, fairypesu, vesi tagasi jne. point on aga see, et kõik mis vanast kastist võtsid tuleb uus panna.
võtab see aega ca 3-4h ja on igati vahva ettevõtmine pealekauba. raha võib loomupoolest ka kuivkäimlasse loopida ja oodata kuni midagi hakkab paistma aga parem variant on annetada lastekodule. suuremate nö pooletonniste ja üle selle kastidele see muidugi ei laiene.
kalapoed on eelkõige kohad kust kalu osta. ka taimi saab siit foorumist kui just konkreetset soovi ei ole. mind tihti vaevab see mõte, et kas eestlased on liialt vihased oma rahakoti peale, et igast pahna kokku ostavad.

aga ok - ma edasi ei filosofeeri.

Kena suve jätku,
Matten


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 08, 2009 10:34 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
Matten kirjutas:
fairypesu


ära palun soovita selliseid asju, kas teadsid, et isegi käsitsi fairyga nõusid pestes peaksid neid 7 korda loputama, enne kui fairy jäägid täielikult eemalduvad. ma ei kasuta seda isegi ettenähtud otstarbel, veel vähem puhastaksin sellega akvaariumit.

kui su muu jutt puudutas minu poolt soovitatut, siis ehk tutvuksid enne selle veelisandi olemusega, kui selle kahtlaseks keemiaks liigitad.

ilusat õhtut,

M


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 08, 2009 10:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Seda restardi ideed küll ei toetaks. Esiteks, vetikate ilmumisel on põhjused, kõige tõenäolisemalt on akvarist teinud mingi vea. Kui teha lihtsalt restart siis tõenäoliselt ollakse peagi samas kohas tagasi. Jälle restart, ja veelkord, jne.?
Teiseks, restart pole sugugi süütu tegevus, sellega alustatakse akva sissetöötamist otsast peale. Kui esialgne sissetöötamine käis ehk reeglipäraselt ning kõiki kalu ei sumatatud korraga akvasse siis nüüd satub kogu kamp korraga sissetöötamata akvasse - kui vee näite ei jälgita siis võib kergesti olla tulemuseks hulk laipasid sest kasulikud bakterid ju hävivad restardi käigus.
Kolmandaks, selle meetodi järgi "kõik mis vanast kastist võtsid tuleb uus panna" - ma ei tea kui tõsiselt seda mõeldi (kõik = filter, soojendi, pinnas, taimed, kännud jm. sisustus), kuid tasuta see just pole, eks.
Fairy kasutamine on muidugi päris halb mõte.
Küll aga on tõesti mõttetu vetikavastast keemiat kokku osta, mõistlikum on välja selgitada probleemi põhjused ning need likvideerida. Vetikas pole ka mingi katastroof, silmale halb vaadata kuid muud häda tast pole - parem on kannatust varuda ning tasapisi saab ka vetikast lahti. Mul on akvadest mitmeid kordi vetikalaine erinevatel põhjustel läbi käinud, pole sellepärast küll mingit restarti teinud ega selle pärast põdenud.
Ei saa aga öelda et kõik mida kalapoes müüakse on mõttetu, mõnigi asi on täitsa kasulik - kuigi saab ka ilma paljut neist pruukimata.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 08, 2009 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Veebr 07, 2009 05:17
Postitusi: 126
Asukoht: Tõrva
akvat tühjaks nüüd kindlasti ei hakka tegema vetika pärast ja vetika tõrjel ka pole mõtet.pigem ise arvan et vetikat soodustab see soga mida ahvenad kaevavad.mul on nii tehtud et pool akvaariumist on substraadiga ja teine pool on kruus ja suured kivid.seal kus suuremad kivid seal ka ahvenad kaevavad.olen juba ühe korra kasti tühajaks teinud,kivid läbi keetnud ja uue kruusa pannud.praegust on mul kaks sise filtrit töös,ühes filtris on mul sera vatti ja on näha 3-4 päeva pärast on see pruun.järelikult substraat.
vesikuusk kasvab mul ilusti,et pean seda iga nädal lühemaks lõikama,aga vesikuuse alumised osad närbuvad ja on vetikat täis,ülevalt ilusad.
kaks vetika sõõjat ka võtsin aga kahe pävaga nad nagu habevetikat nagu puutunud pole,juusiis liiga kõva.k
kalakestest niipalju,et pole nüüd ahvenate sügamist peale co2 lisamist näinud.kuigi isane zebra ja Neolamprologus leleupi teevad üksteisele väristamise tantsu.arvan et mõlemad isased ja kalduvustega.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 08, 2009 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Dets 08, 2005 02:27
Postitusi: 475
Asukoht: Pärnu
Selleks, et vett ja kive edasi-tagasi tõsta ja kõike võimalikult puhtaks uhada, peab mõjuv põhjus olema. See on täiesti nüri töö ja ei anna kuigi palju informatsiooni, millest edaspidi kasu võiks olla. Ainult esialgne heaolu näha, kui uskumatult puhas kõik on, edasi saab ainult hullemaks minna :) . Alati, kui üks hästi töötav kast hakkab jälle untsu minema, on vaja põhjusi kammida. See on peaaegu ainus võimalus teadmisi saada. Mõte ei tegele küsimustega, kui ei ole vajadust.

Peale restardi tegemist läheb akva nagunii teistmoodi käima, kui eelmisel korral ja teadmiste tekkimise seisukohalt järjepidevust ja seoseid ei teki.

Ühe täiesti tüütu niitvetika järjepidevus minu väiksemas kastis on juba ühe restardi edukalt üle elanud ja põhimõtteliselt tahan nüüd näha, millal see nuhtlus "vabatahtlikult" ära läheb. Ühtki taime sellest kastist kuhugi edasi ei saada, sest teiste huvi selle küsimuse vastu arvatavasti sama suur ei ole :) .

_________________
430L


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 09, 2009 12:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Veebr 17, 2005 10:19
Postitusi: 930
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
See tunni aja kaupa co2 lisamine ei pruugi kaladele kuigi meeldiv olla, kuna tõenäoliselt kaasneb sellega ka üsna järsk pH kõikumine.

_________________
"Eestikeelsed kalanimed massidesse" projekt
Minu akvaariumid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 10, 2009 02:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Veebr 07, 2009 05:17
Postitusi: 126
Asukoht: Tõrva
eks ma lisan co2 15min ja päevas mitu korda,siis ei tohiks midagi juhtuda.uuesti ma kasti ei viitsi tühjaks teha vetika pärast.näha et vetikasõõjad ka habemest jagu ei sa .


Üles
 [ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver