foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 33 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 26, 2006 11:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Dets 06, 2005 08:14
Postitusi: 116
Pildid: 1
Asukoht: tallinn
ei vaidle vastu, muretsesin ka omale testid ja siis avastasingi, et näitajad on üsna kõrged. kastis muidu elu ilusti toimis aga testid tegin lihtsalt huvist, mis on minu akva vee näidud. meisterdasin siis ka pärmi tünni ja müdises see mul ainult 4 päeva. tegin ka teise zelatiiniga, 5 päeva käis ja oli kõik. uurisin poodidest ja netist, kuidas alandada siis vee karedust ja ph-d. vastused olid üldiselt sellised, et alandada on väga raske, saab seda turbaga ja keetes vett, või minna laborisse vee järgi. kes sulatab lund ja korjab vihmavett. millised need vee näitajad ka poleks leidub sellele veele kohaseid taimi, mis pole sugugi koledad ja vastavaid kalu samuti. paljud pingutavad veits üle, kindlasti oled isegi kohanud seda.olen näinud kasti mille ümber jooksid voolikud ja juhtmed, balloonid ja näiturid igasugused,terve rida oli teste laiali, nagu kosmose laeva laboris oleks käinud. kaane all oli valgust nii, et kui see ülesse tõsteti siis oleks nagu välku löönud. selles kastis vohas must vetikas ja seda juba pikemat aega, sellest ei pidanutki lahti saama, kuigi seal oli labor ümber.kui aega on siis miks mitte, lahe ju mässata.see on isegi hea kui inimesel mingi hobi ja tegevus on. kes tuunib autot, kes akvat.isegi vaikselt mõlgutan mõtteid kuidas midagi paremaks ja ilusamaks muuta aga laborisse vee järgi, või poodi turba kotti tooma ei läheks ma ikkagi.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 26, 2006 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Jaan 24, 2006 02:59
Postitusi: 133
Asukoht: Harjumaa
Ei, valesti pole midagi öeldud. Ma ju ka ütlesin, et mõistuse piires jälgima peab ja kohandama.

Kuid tuleb ka meeles pidada seda, et iga selline kohandamine ja mängimine ei ole pöördumatu. Ehk siis iga vee vahetusega see aretus tegelikult muutub, ja uuesti hakatakse kohandama jne. Ma võin küll ropult eksida, kuid selline edasi-tagasi loksumine on elusorganismile minu arvates oluliselt kahjulikum kui see, kui sa saavutad akvaariumis stabiilsuse, mis küll ei vasta raamatus kirjutatule, ent kala elab seal sees mõnusalt ja vetikat ei teki jne. Elusorganism on uskumatult kohanemisvõimeline ja kui sa leiad akvaariumisse piisavalt tugeva isendi, kes suudab ära kohaneda just selle akvaariumi tingimustega, elab ta seal sada aastat. Selle isendi leidmine aga on juba teine muinasjutt ja läheb teise teema alla ilmselt.

Siis see filter = looduslik tingimus. Ma arvan, et natuke kohatu on võrrelda mitutsada km voolavat jõge, mis voolab läbi erinevate pinnaste, koondades endas mitutsadat tuhandet erinevat eluvormi, kes panevad oma panuse selle vee loomisse ning umbes x koguse erinevaid mineraale, mis moodustavad vee soola konsistentsi 12 liitrise kanistriga, milles on substraat paarikümne erineva bakterivormiga?

Ärge saage minust valesti aru, ma ei ole loomapiinaja ja laisk akvaariumihooldaja. Ma lihtsalt avastasin, kalad on oluliselt liikuvamad, vähem stressis ning tervemad (kadusid ära täpid uimedelt, soomused säilisid nahal ja söögiisu kasvas oluliselt), kui ma jätsin akvaariumi oma elu elama ja lõpetasin iganädalase turkimise, mis sest, et tegelikult on mul kraanist tulev vesi kaugel ideaalsest (kõrge kogukaredus, üsna madal karbonaatkaredus ja juba kraanist tulles pH 7.5 :( )

_________________
240L kuldkalu, Flying Foxe, OTO- sid ja miskeid sägalisi


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 22, 2009 12:53 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Apr 28, 2009 07:16
Postitusi: 55
Asukoht: Tallinn
Mulle tundub, et nitraadid lähevad siis kontrolli alt välja kui taimede ja loomade vahekord on paigast ära. Kui oleks parasjagu nitraate siduvaid taimi kalade kohta, siis ei tohiks tõusta. Kõrgem nitraatide tase peaks ergutama taimekasvu. Rohkem taimeid peaks pakkuma loomadele näiteks rohkem toitu. :)

Ilmselt on selge tendents keskmises akvaariumis sinnapoole, et on liiga palju kalu taimede kohta. Mina teen mõnuga oma akvaariumist džungli ja minu meelest on see isepuhastuv süsteem. Vahepeal läksid korraks vetikad seintel kontrolli alt välja aga see pöördus juba paari päeva pärast ise tagasi ja nüüdseks on seinad ise peaaegu puhtaks muutunud. Kalad söövad taimi, kalad eraldavad nitraate ja taimed neelavad nitraate. ;) Mitte ükski kala pole veel surnud.

Plaanis on veel vähk ka lisada, kes tulevikus surevad kalad ära koristaks. Esialgu ootasin vähiga kuni kalad ja taimed kosuvad.


Üles
 [ 33 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver