maykuu kirjutas:
:? tegelesin kalakeste kodu kaunistamisega ja panin põhja kruusa, pesin enda arust jube korralikult ära kuni vesi selgeks jäi
* Kas sa kruusa/kivid ja muud akvaariumisse pandavad esemed ikka läbi kah keetsid/kuumutasid?
See pole muidugi rangelt vajalik kui see kruus on teise või sama akvaariumi eelmisest inkarnatsioonist ja haigusi pole olnud aga väljast toodud kruusa puhul küll.
* Lasid sa akvaariumil ikka nädala/kaks enne sisse töötada kah?
Hmm, Aqua Cristal - see ei kõla just bakteristarteri moodi, pigem on see mingi veepuhastusjama - sellisel juhul suht kasutu või isegi vastupidise efektiga produkt antud juhul.
Seda on siin foorumis küll ilmselt miljon korda mainitud aga igaks juhuks veelkord:
a) kruusa ja akvaariumisse pandavad kivid, juurikad ja muud esemed esemed läbi pesema ja kuumutama/keetma või tulikuuma veega üle kallama.
b) peale uue akvaariumi veega täitmist sinna mingit bakteristarterit ( näiteks: Denitrol Aquarium Starter ) või paar liitrit vett mõnest käigusolevast akvaariumist lisama.
c) pidevalt filtrit töös hoidma.
d) paari päeva pärast võib sinna vastupidavamad taimed istutada
e) nädala pärast teod ja/või mõned vastupidavamad kalad
f) alles umbes 2 nädala pärast suuremad kalad, nagu näiteks kuldkalad.
Sellise järkjärgulise sissetöötamise ignoreerimine toob kaasa igasuguseid sarnaseid probleeme.
NB! Ma igaks juhuks mainin, et ma pole seda kõike ise välja mõelnud vaid sajad erinevad allikad, sealhulgas antud foorumid pakuvad umbes sellist tegevuskava. See on lihtsalt minu interpreteering.