Maria kirjutas:
vaidlen vastu. kerge kollakas toon on normaalne, see näitab, et vees on olemas bakterkultuur ja vajalikud mikrotoitained nt. taimede kasvuks. kui vesi on kristallselge, sinaka varjundiga, siis minujaoks on see kohe ohumärk, et akvaarium on ülehoolitsetud ja liiga steriilne, bakterkultuur puudulik.
päris kollaseks või kollakaspruuniks võib vee värvida nt. känd või mõned orgaanilisest materjalist filtrisisud, samuti kõdunevad taimelehed ja muidugi ka see, kui akvaariumivesi on pikalt vahetamata olnud või kraanivee rauasisaldus on suur.
Ega ma ei ütlekski, et akvaariumile peale vaadates midagi hirmsat oleks, lihtsalt minu akva võrreldes tuttava omadega on nagu kuldsem
Samas känd mul on ka, äkki tõesti sellest ja siis suure hiltri sees on küll miskid kraanulid, tropsid mis aitavad vett puhastada. Mis need seal täpsemalt on ei teagi, olid kaasas akvaga. Aga ei usu ju, et sellest!?Samas, äkki nende iga on möödas 2a juba sees old
Taimed on uued, nii et nendest see pole ja vett vahetame ka ikka normaalselt aga tõsiasi on see, et meie kraanivesi siinkandis on joomis kõlbmatu
Mees uuris ja pidavat olema suure metaani sisaldusega. Võibolla sellest ongi
Suure raua sisaldusega vett siis tuleks enne akvasse panekut lasta seista või kuidas?