Ütleme siis nii, et mul see eesti keelne õpetuse leht on nagu morse- enamus tekstist on puudu. Lugesin (koos inglise keelse juhendiga), et NO3 tase on mul kõrgem kui 50 mg/L Siin, õpetuses, on öeldud, et kui 12 tilgaga on test punane, siis tuleb korrata seni kuni 2ml+18ml ja kui siis on ka tulemus punane, on siis NO3 tase 400mg/L. Seda pidasin silmas mitteoskamise all.
Tsiteeri:
Ei maksa paanikasse sattuda. NO3 tase ei saa nii järsku loomulikku rada pidi tõusta, enne peaks suures koguses ammooniumi ja nitritit tekkima, mis aga oleks su kalad juba varem tapnud. Tõenäoliselt ajab lisatud rohi testi segadusse
Ma südamest loodan, et see nii on, sest ei ole ma lisanud sinna akvaariumisse mitte mingeid uusi asju- mõttes, et jah, taimi küll aga ei muud. Ei ole veel seda java mossi jaoks plastvõrkugi tegema hakanud.
Kui ma nüüd söega filtreerima hakkan siis see NO3 tase langeb?
Kas Sinu meelest on mõistlik enne uue ravimi sisse panemist veel uus(ed) test teha?
Tsiteeri:
Mida kõrgem on pH, seda rohkem ammoniaaki tekib. Ammoniaagisisaldus üle 0,02 mg/l on pikaajaliselt kalade lõpustele juba ohtlik, 0,2 on ka lühiajaliselt ohtlik ja üle 0,5 juba surmav.
Ilmselt pean ma ka PH testid tegema?