foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 33 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: õunateod ei liigu
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 07:16 
Akvarist

Kindlasti teab keegi, miks minu 3 õunatigu juba 2 nädalat ei suvatse liikuda :? Alguses kui nad oma akvasse tõin veniisid põhjas. Äkki on vesi jahe 24 kraadi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 07:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma usun, et vee temperatuuris asi pole, mul panid ka 18 kraadiga rõõmsalt ringi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 07:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

äkki on surnud? :idea:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 07:30 
Akvarist

ei ole vist surnud, sest põhjas nad oma luugi vahest avavad. Tahaksid neid sööta aga kui nad oma kookusest välja ei tule, siis ei ole vist võimalik. Tundub, et vähe mõtetud elukad need teod ](*,) ](*,) ](*,)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 07:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
murvi kirjutas:
ei ole vist surnud, sest põhjas nad oma luugi vahest avavad. Tahaksid neid sööta aga kui nad oma kookusest välja ei tule, siis ei ole vist võimalik. Tundub, et vähe mõtetud elukad need teod ](*,) ](*,) ](*,)

Ei saa hästi aru mida neilt ootad. Süüa nad igatahes vajavad nii et võiksid neile suvekõrvitsa viilu põhja panna. Ja kui mingi põhjakalade tablett visata (Spirulina, JBL Novofect vms.) siis enamasti kihutavad nad kasvõi teisest akva otsast kohale. Justnimelt kihutavad sest mind on küll hämmastanud kui kiiresti suudavad õunateod liikuda - teo kohta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 07:45 
Akvarist

võibolla on teil õigus, kuid kui nad 2 nädalat lihtsalt põhjas väheke oma kaane avavad ja siis jälle "koomasse" sulguvad, kas siis nii peabki olema :? Olen üritanud neile põhja õuna- ja kurgiviilu panna, kuid nad ei tee väljagi. Nüüd peatselt lähen jälle akvapoodi ja küsin neid võlutaplette, mis minu venivillemid jooksma peaks ajama :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 07:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võib-olla tõesti, aga oleneb teost. Mul pidevalt migni rallimine käib.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 08:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Pakun, et neile ei meeldi midagi, kas vesi või midagi muud.
Mingil määral mängib ka vanus rolli. Olen kuulnud igasuguseid jutte tigude elueast. Minul on tavaliselt viinud selline eraklikus (teo passimine koja sees) teo puhul mingi aja pärast teo surmani. Viimati kui teod algul ostsin, sebisid akvaariumis ringi, selline aktiivne elu kestis ikka kuid, kuid siis jäid järjest eraklikumaks (aegajalt ikka liikusid ringi) kuni ära surid.
Arvan, et kas surid vanadusse või/ning ei meeldinud neile enam midagi.
Selline on vähemalt minu arvamus. Võib olla keegi targem, oskab midagi targemat lisada... :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 08:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

pista nad mõneks ajaks lihtsalt puhtasse kraanivette (mingisse anumasse) siis hakkavad küll rallima.

98L käivitamisel

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 10:46 
Moderator
Kasutaja avatar

endalgi suures akvaariumis ainult õunateod igalpool laiali, aga kui viskasin tableti sisse siis oli ikka lahe vaadata kuidas kari kokku tuleb :shock: ja millise kiirusega liiguvad. Clyte sa paneksid ise ka rallima, kui saulle hapniku asemel mingit muud hingata antakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2005 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui neil on kõht täis, siis nad ei liigu. Minu omad on mõnikord oimetult ümber kõrvitsaviilu lösutanud. Ühel tuttaval said kalade toiduülejääkidest kõhu täis, ei pidanud ka söögi otsimisega vaeva nägema.

Kui minu akvaariumi ülaossa on tekkinud hunnikute kaupa teomune, siis on suure vaeva nägijad peale seda mõnikord oma kojas kükitanud ja mõne aja pärast ka surnud. Munenud tigu tõmbab oma kojaluugi hästi sügavale sisse. Kuni "uks" on kinni või tigu liigub, ta elab. Kui tigu enam kaant kinni ei tõmba, kisuvad kalad ta kojast välja.
Seal akvaariumis, kus teod ei ole munenud, on nad mul põlvkonna võrra kauem elanud.

Aga vee parameetrid on ka olulised. Võibolla miski Su akvaariumis tigudele ei meeldi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 21, 2005 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mis kalad sul on? Kas nad ei kiusa tigusi? Arvan, et minu suures akvas nokivad mõõksabad õunateod surnuks, sest seal nad eriti ei ela. Väikeses akvas, kus on mõned gupid ja maimud, elavad sama vanad teod rõõmsalt.

Üles
 Teema pealkiri: õunateod
PostitusPostitatud: Reede Okt 21, 2005 10:25 
Akvarist

Aitähh, teile, kes te mind aitasite :D Nüüd olen targem ja proovin nendega midagi ette võtta. Akva on norm. 150 l, kalad on eluterved ja sibavad ringi. Aga ted ainult molutavad :x Ahjaa, eile võtsid nad välja ja üks suur tigu tõesti haises, vist surnud (viskasin minema). Teised teod olid vel elus - ei haisenud ja need lasin tagasi. Jälgisin kogu õhtu neid. Aga nemad lihtsalt paotasid väheke kojaluuki ja muud ei midagi. Ei hoolinud nad ka minu poolt pakutavatest hõrgutoidust (kurgiviil, õunaviil). Külap surevad varsti nälga :(

Üles
 Teema pealkiri: Re: õunateod
PostitusPostitatud: Reede Okt 21, 2005 12:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
murvi kirjutas:
Ei hoolinud nad ka minu poolt pakutavatest hõrgutoidust (kurgiviil, õunaviil). Külap surevad varsti nälga :(

Nojah, ega minu teod pole ka näidanud mingit huvi kurgi ega banaani vastu (ehkki osadel kodanikel on siin ka teistsuguseid kogemusi), õunaga ei hakanud proovimagi. Suvekõrvits on see mis läheb kaubaks nii ancistrustele kui tigudele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 21, 2005 01:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu ants näiteks ei puudu üldse suvekõrvitsat aga kurki pistab kahe suu poolega. :P

RIP 375l - kindlustage oma kodu!!!

Üles
 [ 33 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver