foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 33 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 21, 2005 11:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu tigudega on nii, et nad alguses paar eismest nädalat liiguvad ringi, siis hakkavad molutama ja lõpuks surevad ära. Sõbrannal on sama suur akvaarium, enamvähem samad kalad ja tigu elab juba mitu aastat, kohutavalt suureks on kasvanud ja rallib koguaeg ringi. Tornteod elavad mu akvaariumis küll ilusti...

Üles
 Teema pealkiri: õunateod ei liigu
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 22, 2005 08:57 
Akvarist

eile võtsin akvast teod välja ja panin tooresse kraanivette (foorums keegi soovitas), mõne minuti pärats avasid nad oma luugid, pistsid isegi pead välja :D - ennäe imet elasid. Toppisin tagasi akvasse. Hommikul leidsin nad täpselt selle kohapealt ja samas asendis, kuhu olin nad õhtul pannud. Ei oska nendega midagi peale hakata. Mingit silmailu nad ei paku. Hoopis toredamad on erksalt ujuvad ja oma asju ajavad kalad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 22, 2005 11:17 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Äkki kalad kiusavad tigusi ja nad ei julge ust paotada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 22, 2005 12:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Endal oli näit. nii, kui Lifa oli üksi oma väikses akvas, siis mõtlesin et panen sinna ka ühe teo sisse.
Siis natukese aja pärast sattusin peale, kuidas Lifa terroriseeris tigu, müksas teda ja tigu ei julgenud ennast üldse liigutada.

Vb tõesti sul sama moodi akvas? :roll:

5 koera
2 nümfi
viirpapagoi
2 chinchillat
2 merisiga

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 22, 2005 07:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul oli ka siuke asi, et õunakad istusid kojas kinni. täiesti pidevalt. mingi hetk lasid akvast üldse jalga, st olid kaane peale roninud ja kui vee vahetamiseks kaane maha tõstin, kukkusid akvast välja (väidetavalt pidid nad siis akvast välja ronida tahtma, kui vee kvlaiteet on väga nutune, aga mul testide järgi oli OK). ühe leidsin hiljem üles (kusjuures tunde hiljem, sest ma alguses ei märganud nende kadumist). panin akvasse tagasi, aga tegelane paistis täiesti surnud olevat. paar päeva vedelas seal ja siis panin ta ka värske kraaniveega täidetud purki. võttis eluvaimu sisse. nädala pärast panin akvasse tagasi ja enam pole juhtunud, et ta kojas istuks pikalt. jube suureks on kasvanud ja sööb kogu aeg nagu nuumsiga :D siiamaani ma ei saa aru, mis neil ikka viga oli ja mis siis hiljem paremaks oli läinud, et see üks allesjäänud tigu ennast jälle normalselt ülal pidama hakkas :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 01:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vase sisaldus vees ei pidavat Õunatigudele meeldima ... korralikult aquasafe`iga "töödeldud" vees peaks samas kõik korras olema. Nii lugesin mina kõike teadvast internetist, sest ka enda 4 teokest ei taha eriti liikuda. Vee kehvaks tunnuseks pidi olema, et teod üritavad nö põgeneda veest (ronivad mööda klaasi üles veepinnale) või siis on lihtsalt paigal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 03:57 
Akvarist

nüüdseks olen oma tigudest lahti saanud :( peale 2x pimendamist (5 päeva)ja eelnevalt selle vasepreparaadiga töötlemist, kuigi teod panin akvasse 3 päeva pärast selle kasutamist ja osalist veevahetust. Müritasin nad ära. Nüüd tahaks uusi tigusid soetada aga Tartus pole neid mimendil kuskilt saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 09:27 
Akvarist

see teema alguses postitatud oletus et asi on liiga jahedas vees ei saa paika pidada- mul on 2 vägagi vilgast (kui ühe teo kohta sobib nii öelda) õunakat umbes 17-19 kraadises vees.
ja vastuseks viimasele postitusele: päev-paar tagasi oli neid müügil Lõunakeskuse loomapoes.

Üles
 Teema pealkiri: tigu
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2006 12:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
mul siin sama probleem, kolm õunatigu on 1 cm läbimõõduga ja ei liigu nendest keegi, kui välja võtan ja akvast võetud vette eraldi topsi panen hakkavad kohe sebima, ei tea mis jama see on. kalad vahel küll proovivad neid aga sülitavad kohe ka välja. peaks veidi suurematega proovima, mis kaladele suhu ei mahu.

Üles
 Teema pealkiri: Re: tigu
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2006 03:14 
Moderator
Kasutaja avatar

rayn kirjutas:
mul siin sama probleem, kolm õunatigu on 1 cm läbimõõduga ja ei liigu nendest keegi, kui välja võtan ja akvast võetud vette eraldi topsi panen hakkavad kohe sebima, ei tea mis jama see on. kalad vahel küll proovivad neid aga sülitavad kohe ka välja. peaks veidi suurematega proovima, mis kaladele suhu ei mahu.

probleem on sinu kalades, kuna nad on suht kiskja tüüpi, endal mul suures akvas ei liigu ka teod, kuna siis nokitakse neid kohe päris koledasti, samas väikses akvas elavad mul samavanad teod ja on juba 3 korda suuremad, kuna saavad vabalt liikuda ja süüa otsida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2006 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kahju küll, et tigusi hoida ei saa ja samas kalu, nagu ka välja vahetada ei tahaks. taimedel lehed on ka kõik ära näritud, üks igavene jama on nende cichliididega. nüüd siis on selge kus see probleem on, jälle nendes kalades.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 28, 2006 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

krat mul ka nüüd.
Enne liikusid koguaeg ringi ja nüüd passivad niisama ühel kohal ja ei liiguta, väga harva liiguvad.
Akvas on veel peale 3-me teo 2 mõõksaba,1 molli ja 1 ants.

Muide teises akvas liiguvad ja töötavad niietvähepole, teod sain kõik koos 5 tükki.

Imelik. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 28, 2006 10:22 
Akvarist

olen samuti algaja akvarist, kuid teod on mul nüüd kombes, uhavad ringi :) Kalad neid ei häiri. Pigem on vastupidi, kui kurgiviilaku põhja lasen, on platsis peale ancu ka teod, kes pugivad nii tormakalt, et lükkavad kala minema ja temal ei jää muud üle kui ainult tigude kojasid lutsida "peapesu".
Lõpetuseks, ei oska ma kahjuks aidata. Minu akvas on õrn rohekas vesi, taimedel on ka kergelt vetikas, mind see ei sega - tigudel on süüa nii et tapab - "elav vesi".

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 28, 2006 10:28 
Akvarist

eelmisele kirjale lisan veel, et kui keegi tahab tigusid ja on teada, et praegu Tartu poodides neid ei ole, siis täna avastasin, et Turu tn Zoomaanias oli 3 pirakat triibulist õunatigu ühes taimedeakvas. Küsisin, et kas müüakse ka, algul müüjahärra kahtles, siiski müüs. Sain 25.- kr eest suure sibulaõuna suuruse teo omanikuks :lol: Koduakvasse pannes, hakkas kohe tööle. Terve õhtu vahtisin, ei ole ju sellist suurt limukat ma enne näinud. Võimas :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 28, 2006 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga mis kalad sul seal akvaariumis on,et nad niiviisi tigusid ei häiri?

Üles
 [ 33 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver