Alustan sellest, et ma tean, et keemia on halb ja seda tasuks vältida palju võimalik. Kuid ma enam ei leia sellele alternatiivi.
Olukord on selline:96-liitrine Juweli akva kubiseb imepisikestest (kuni 2 mm) tumepruunidest
Ramshorn snail tüüpi tigudest (pilt albumis).
1. Akvas pole juba aasta aega kalu, seega kalade ülesöötmist tigude vohamise põhjuseks pidada ei saa.
2. Kurgi, tsukkini jms kraami vastu, mida ma aeg-ajalt akvas elavale suurele õunakale eineks panen, prügiteod huvi ei tunne.
3. Teolõksust pole kasu olnud.
4. Mehaanilisest väljakorjamisest pole kasu olnud.
5. Kuus teosööjat tigu pole prügitigude populatsiooni vähendanud.
Ilmselt oleks kõige lihtsam akva täiesti tühjaks teha, ära desinfitseerida ja nullist alustada, kuid ma väga tahaks kaks ilusat suurt Echinodorus bleheri taime alles jätta. Seega tahaks proovida õunaka ja teosööjad mujale kolida ja teistele tigudele mürki panna.
Niisiis, küsimused:1. Vesinikperoksiid pidavat teod ära tapma. Soovitatud on doseerida 40ml 3% vesilahust 150 liitri peale. Kas selline doos on õige, et teod sureks ja echinodorused mitte? Kas vesinikperoksiid tapab ka bakterikoloonia ära?
2. Millised alternatiivid oleksid vesinikperoksiidile? Paluksin infot doseerimise kohta, mõjust bakterikolooniale ja mürgijääkidest lahtisaamisest.