foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: veelkord prügitigudest
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 28, 2009 02:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sain ca kaks kuud tagasi koos taimedega kaasa mõned Physa Acuta munad. Nüüdseks on neid pisikesi pruune tegelasi juba päris rohkesti. Et siin on tihti küsitud, kuidas neist vabaneda, siis ma küsiksin hoopis, et kas on mingi põhjus ka, miks peaks neist vabanema? Kas nad teevad midagi halba?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 28, 2009 03:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Vau, ei juhtu just iga päev et keegi viitsiks tigude liiki nii täpselt kindlaks määrata! =D> Ega tegelikult suurt probleemi polegi, lihtsalt kodanikke häirib et nende paljunemist on tülikas kontrollida - eriti kui akvas toitu lahkelt jagatakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 29, 2009 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liigi määramisel aitas tegelikult foorum ja kasutaja dahool aastatagune postitus:
/veeloomad/11785/index.html :wink:

Ega ma tigudele spetsiaalselt küll mingit sööki pole pannud. Ausalt öeldes aimu väga pole, millest nad elavad. Ilmselt vetikatest, kuna klaase pole ma ise vetikatest puhastama pidanud.

Olen lugenud, et viisakamad teod (need, keda ei kutsuta prügikateks) paljunevad ainult siis, kui on veendunud, et uuele pesakonnale süüa jagub. Ega sellest ometi ei tuleks järeldada, et prügiteod paljunevad söögivarudest hoolimata arutult, kuni akvaarium neid triiki täis saab?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 29, 2009 12:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Mäkineid kirjutas:
Ega sellest ometi ei tuleks järeldada, et prügiteod paljunevad söögivarudest hoolimata arutult, kuni akvaarium neid triiki täis saab?
Minu teada kõigi elusolendite (v.a. inimene, ntx Hiinas on laste arvu seadusega piiratud ning heaolumaades on paljunemine pidurdunud - ehkki üldjuhul on sama printsiip, mida parem elu seda rohkem tehakse lapsi) populatsiooni suurust reguleerib saadaoleva toidu hulk - kui süüa pole ja arutult sigitakse siis lihtsalt surrakse nälga, paremal juhul toidu nappides on aga järglasi vähem või pole üldse. "Prügiteod" pole erandiks, neile söögiks lähevad aga peamiselt kalade toidu jäänused mis akvaariumi põhja vajuvad, nii et mida lahkemalt kalu sööta seda rohkem "prügitigusid". Samas kui toitu napib siis nii mõnedki akva elanikud võtavad taimed ette (ancistrused ntx on kohe hakkamas kui kõht tühjaks jääb), "prügiteod" küll enamasti nagistavad juba eelnevalt nässus lehtede kallal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 02, 2009 03:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 9
Mul olid ka prügiteod,nad sõid kõik mu taimede lehed ära.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver