foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 41 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 06, 2004 04:09 
Akvarist

... et mida siis ette saab võtta, et kalade piinamine selles ära lõpeks? Pean silmas siin poe "Aed ja Kodu" (Tartus, FI linnaosas, endises Räni Spare-is). akvaariumi, mis nii hullusti habe vms. vetikat täis, et see hõljub lausa vees ringi ja valgus ei paista sellest õieti läbi. Oleks justkui turbane. Sees ujub kaks kuldkala, kes näevad päris viletsad välja ja kui akvale lähemale minna, siis karjuvad appi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 06, 2004 05:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ütle nendele inimestele! Mina nägin zooloogiamuuseumis sama koledat pilti. Ja ma pidin mingi veespetsialisti juurde minema... Aga ma loodan, et tasus ära! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 06, 2004 10:41 
Akvarist

Ma juhtusin hiljuti olema mingis Balti Jaama turu zooputkas. Vot see oli räpane elamus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 07, 2004 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selle Balti jaama kohta olen mina ka õudukaid kuulnud...Vaesed kalad! :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 07, 2004 09:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Lexus kirjutas:
Selle Balti jaama kohta olen mina ka õudukaid kuulnud...Vaesed kalad! :(

Lexus kirjutas:
46 liitrine akva, 2 skalaari (on see loomapiinamine?)

Tõesti-tõesti, vaesed kalad...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 07, 2004 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui keegi viitsib, siis astuge läbi sellisest kohast nagu 'Ülejõe kohvik'
Asub see Tartus annelinnas .... seal kah üks pisike akvaront ... aga sisse on topitud 3 sauurt purikat .... Ei mahu teised seal liigutamagi ...

Samasugune kahtlase väärtusega asi on Äksi motelli kõrtsis. Seal kasutatakse jõest toodavat vett .... Kalad on aga suureks kasvanud ... Üllatav lausa ... sellistes tingimustes ei tohiks nii suureks kasvada (täpsustuseks, et ei ole akvasse kohe suuri kalu toodud - kasvand ikke sellisteks) ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 07, 2004 10:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Varem oli see balti jaama zooputke veel enamvähem, aga praegu tundub seal küll pankrotieelne olukord...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 05:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuivastu sadamahoones on ka päris jube akvaarium,kalu seal enam järgi eriti pole, akva on siniseks võõbatud jalgade peal ja hästi kõrge veel omakorda, vett on ka poole akvani, keegi vist ei ulata selle eest hoolitsema :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

seda Kuivastu oma vaatan alati pisar silmil ja tuleb tahtmine helistada Leedole ja see kalade piinamine ära löpetada. isegi valgust ei anta vaesekestele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

kõige hullem kalade piinamine toimub leedus ,kus iga toidupoe liha/kala leti juures on ~200l akvaarium ja kus sees on mitukümmmend suurt karpkala kes on kõik suuga veepeal õhku ahmimas ja liigutada nad ei saa.
lisaks sellisele piinamisele on akvaariumite põhjas ka paar/kolm surnud karpkala .
mis kõige h2mmastavam et nad myyvad neid kalu inimestele toiduks :?
mõtelge kas teie tahaks sellist kala syya?

Valgus: 0,72w/l e. 4x18W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 02:09 
Akvarist

Tartu Sadamaturl, kui seal karpkala juhtub olema, on karpkalad samuti elusalt letil. Ilmselt pistavad leedukad nad akvaariumi, et nad veidi kauem elusana vastu peaks.
Karpkala söögiks ostmisega on lugu nii, et varem või hiljem tuleb ta ära tappa, et teda süüa. Enamikku inimesi ei häri eriti surnud looma söögiks ostmine, aga ise mõne looma ära tapmine sellel eesmärgil käib tihti üle jõu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 05:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tallinna citymarketites on kaa need vaesed karpkalad akvaariumis üksteise otsas kinni kiilunud ning minul isiklikult läks küll süda väga pahaks kui ma seal kalaleti juures olin - väga kahju, ma saan aru, et jah inimesed söövad kala aga, et neid veel niimoodi piinata(et nad värskemad püsiksid :x ), see on liig....vot :cry:

Ja veel kalapiinamisest rääkides siis käisin täna lõunakeskuse betta zoopoes kus oli eraldi sellistes väikestes anumates kolm betta splendensit üks nigelamas olukorras kui teine - üks oli veel vaevalt elus, ta oli ära räsitud, ulpis seal elu ja surma vahepeal ning seal kõrval üks teine betta splendens oli minua arust krampides, ta oli täiesti rõngasse tõmbunud ja ta kõik uimed olid praktiliselt ära rebitud - eks ta ise näksis seal ennast. Mina enam küll sellisesse loomapoodi tagasi ei lähe ja sealt ühtegi kala ei osta ka

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 06:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

kristin kirjutas:
Ja veel kalapiinamisest rääkides siis käisin täna lõunakeskuse betta zoopoes kus oli eraldi sellistes väikestes anumates kolm betta splendensit üks nigelamas olukorras kui teine...

See on jube vaatepilt jah. Lisaks loomapiinamisele on kahtlase väärtusega ka selle tegevuse ärieetiline külg, et kas on kena kalu üksteisele nähes rohkem puhevile ja värvilisemaks ajada... kui nad hiljem üksikuna akvaariumis enam sellised välja ei näe.

Ma ei tea, kas Tallinna zoopoodides ka nii tehakse. Kui mõni poepidaja peaks seda juttu lugema sattuma, siis võiks järele mõelda- poe tavakülastajana selline vaatepilt minus positiivset emotsiooni ei tekita.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 16, 2005 07:27 
Moderator
Kasutaja avatar

sattusin ühte klaasitöökotta ja seal oli ka mingi 110l kast, rohevetikat täis kaladeks olid 6-7 Pseudotropheust, liiki kahjuks täpselt ei tea. hirmus kiusamine käis seal ühe isendi näol, kõik teised pagesid. 2 tk olid filtri varjus sabad puretud ja kole närtsind näoga. igatahes pole nii kehvas olukorras akvat kusagil veel näinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 16, 2005 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lõunakeskuses Tele 2-s on ka väike akvaarium ja kalad ei mahu ringigi pöörama. Tegelt ütleks, et kalad on lihtsalt sellise akvaariumi jaoks liiga suured. Kahju kohe hakkab :(

Viimati muutis Kapsake, Kolmapäev Mär 16, 2005 11:30, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 [ 41 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver