foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 11, 2006 04:32 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Jaan 06, 2005 04:48
Postitusi: 117
Asukoht: tallinn
Tallinna loomaaed on nii suures rahahädas, et kui olukord lähiajal ei parane, tuleb uksed külastajate ees sulgeda ja asukad maailma loomaaedadele laiali jagada.

Absurdne palk, mida juhtkond saab loomade hooldajatele maksta, viib iga päev töölt mitu talitajat. Uusi aga ei tule, sest 3000 krooni miinus maksud ei võimalda isegi suurimatel entusiastidel end loomadele pühendada. Selle naeruväärse raha eest teevad inimesed rasket, tervistkahjustavat ja ohtlikku tööd, sageli üle ettenähtud normi ja aja, sest ei suuda armsaks saanud loomi hätta jätta, kirjutab Postimees.

Reklaam

Esimese asjana saab uus töötaja enda ette kuhja pabereid ning korralduse need läbi lugeda. Töökaitsejuhend ulukihooldajale. Ettenähtud tegevuse kord töötajatele, juhul kui ohtlik loom pääseb puurist välja. Ohutusjuhend raskuste käsitsi teisaldamisel. Esmaabi- ja tuleohutusreeglid. Karm, aga ka töö pole ohutumate ega kergemate killast.

Töötaja peab andma allkirjad, tunnistamaks end ette süüdi kõigis asjatundmatusest ja hooletusest tingitud lollustes, millele võib järgneda kehaline vigastus.

Kui kõige lihtsamad tegevused saab algaja tööjõud selgeks umbes nädalaga, siis korralikuks talitajaks saamiseks kulub vähemalt aasta, sest selgeks tuleb saada loomade käitumised ja pidamistingimused kõigi nelja aastaaja käigus, selgitab loomaaia töötaja Helina Roomet.

Läinud loomaaeda tööle kohe keskkooli lõpetamise järel, on ta töötanud siin juba kaheksa aastat ning tõusnud ametiredelil brigadiri pulgale. Oma kogemuste ja teadmistega teenib ta seetõttu reatalitajatest pisut kõrgemat palka — 3800 krooni brutos.

Enamasti ei püsi uued hooldajad siin aga paari kuudki, rääkimata vajalikust aastast. Ka Helinal tiksuvad viimased tööpäevad. “Raske, kohutavalt raske on lahkuda,” nendib ta. Kuid elamiseks on siiski raha vaja. “Olen kolm aastat oodanud, et olukord paraneks, enam ei jõua,” märgib Helina.

Mis saab tema hoolealustest edaspidi, pole veel teada. Kuigi üks inimene
tundis telefonitsi töö vastu huvi, jäi ta siiski tulemata. “Palk, mis muu,” kehitab Helina õlgu.

-------------------------------------------------------------------------------------
et siis selline uudis oli postimehes. kahju kuidagi.. peaks appi minema. olema reptile foorumis seda teemat arutanud ja ka loomaaiaga vestelnud. kuna neil tõesti tööjõu puudus siis otsustasime loomaaiale vabatahtlikena appi minna. järgmine nädal antakse tööülesanded kätte. aeg kui seal käiksime oleks õhtuti ja nädalavahetustel. kuna aga reptile kasutajaskond on suht väike oli mõte ka lontu ja akvarist kampa võtta. kui mõned korrad seal vabatahtlikuna käia ja sellest ka ajakirjandusele teada anda siis ehk hakkab ka linn ja riik mõtlema et loomaaed ikka vajalik koht.
oleks tore kui paneksite kirja kas oleksite huvitatud appi minema ja palju rahvast siit poolt oodata oleks.
ootaks väga aktiivset osavõttu

_________________
Tegelikult võib ka muud kui kalu akvaariumi panna


Üles
 Teema pealkiri: loomaaed
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 11, 2006 08:45 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Mär 01, 2006 07:06
Postitusi: 95
Asukoht: Tallinn
reedeõhtuti käiks küll( muidu pole aega, trennid ja tunnid on :S )
edit: saaks koristamas käia vb 8) pole just nii lahe töö aga seegi natuke abi


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 11, 2006 08:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Veebr 17, 2005 10:19
Postitusi: 930
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
Mitte, et mul midagi idee vastu oleks, aga ma kardan, et võimul oleva seltskonna puhul võib vabalt oodata ka reaktsiooni, et kui saavad vabatahtlikega hakkama, siis võtame raha veel vähemaks...

_________________
"Eestikeelsed kalanimed massidesse" projekt
Minu akvaariumid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 12, 2006 01:06 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Jaan 06, 2005 04:48
Postitusi: 117
Asukoht: tallinn
asja mõte oleks selles et käime ja aitame ja siis kirjutame sellest lehte ja ka linnavalitsusse et näe meie teema aga teie?

_________________
Tegelikult võib ka muud kui kalu akvaariumi panna


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 12, 2006 09:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mär 17, 2006 10:32
Postitusi: 98
Asukoht: Tallinn
Kui vaba aega tekib, siis ma tuleks kah...

_________________
114L ja trobikond ancistruseid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 05:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Dets 21, 2005 10:14
Postitusi: 81
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
Mina kahtlen ka selle tegevuse võimes saavutada soovitud eesmärki. Poliitikud teatavasti ei punasta. Pigem patsutavad vabatahtlikele õlale, arvavad, et töö teevad ära entusiastid ning leiavad kopika sellise "toreda võimaluse" reklaamiks kui asja eest teist taga palka tõstavad. Jalule tuleks ajada hoopis loomakaitsjad - sellised kes muidu kasukaid värviga käivad üle valamas. A need kurjadvaimud võivadki arvata, et elevandid ja püütonid tuleb vastu talve vabadusse lasta... :? See-eest hääl on neil kõva ja mööda vaadata raske.

Avalik pöördumine Ilvese kui presidendi poole - ühtlasi ka vapiloom? :lol:

_________________
~100 liitrit vett ja peotäis torntigusid, 2x botia, 2x ancistrus, neoonid ja gupid
30 l - kardinalid+ 1 x kollane ancistrus.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 07:05 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Juul 13, 2003 02:28
Postitusi: 795
Pildid: 0
Asukoht: Tartu
Selline abistamine ei täida tõenäoliselt mingit eesmärki. Pigem võib tulemust halvendada. Kuna hundile ja hüäänile pole mõtet tasuta trammipiletit lubada ja vanale piisonile pole samuti vaja 700 krooni maksta, siis otse välja öeldes ei koti see teema kedagi. :(

Selleks, et sellise asjaga kardinaalselt midagi juhtuks, peab midagi halba juhtuma. Tuleb lasta sellel halval juhtuda ja mitte iga närviraku ja energiakaloriga asja vee peal hoida.

Kui seal isegi väiksemas mastaabis õnnetus lasta ära juhtuda, alles siis on võinmalik, ajakirjandus ja rahvas osutab olukorrale piisavalt tähelepanu, et härrased kohukesed ja muud redised oma lõtvunud väljundlihase istmelt ülesviitsiks tõsta ja mõelda, kuidas riigiga kahasse finantseerimise osas kokkuleppele saada.
Ning ühtlasi ka rakendada inimesi, kes kirjutaks piisavalt projekte eurorahade küsimiseks.

Teemat jätkuks ilmselt kauemaks ja detailsemaks, kuid siinkohal lõpetaks.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 08:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Aug 07, 2006 12:48
Postitusi: 15
Asukoht: Tallinn
Ei panda teda kinni midagi, sest lehest lugesin, et talitajad hakkavad suuremat palka saama ja ju siis tuleb ka uusi talitajaid. Olen ise tihedalt loomaaiaga seotud nii et kahtlen praegu seda.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 11:55 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Jaan 06, 2005 04:48
Postitusi: 117
Asukoht: tallinn
to Brix: milles sinu tihedalt seotus seisneb? kui oled piisavalt tihedalt seotud siis äkki abistad reptile aktivistidest seltskonda kellel liigub igasuguseid huvitavaid ideid kuidas natuke oma jõududega abistada

_________________
Tegelikult võib ka muud kui kalu akvaariumi panna


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 14, 2006 09:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Mina olen nõus abistama. Oskusi...nojah...kassid ja kalad. Ehk olen suuteline õppima. Loomad meeldivad küll. Josefiina, ehk annad privas märku kus ja kuidas?
Aga pisike kahtluseuss jääb hinge küll - äsja sai lehest loetud, et loomaaed sai oma ammuse asuka tagasi. Ja siis järsku ähvardab pankrott!? Võimalik, kuigi kahtlane. ...
Asukaid abistaks ikkagi...whatever. Ametnikke nad ju ei koti :(


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 22, 2006 01:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Okt 12, 2005 01:35
Postitusi: 455
Asukoht: Tallinn
Ei taha küll kedagi kurjaks ajada aga ise seal töötanud ja palk ei olnud otseselt see mis mind ära ajas vaid jõuetus vaadata kuidas midagi paremuse poole ei muutu ja inimesed kes seal juba 20 aastat töötanud on pideva depressiooni mõjul aina rohkem ja rohkem inimkonnast eemalduvad. Abistamine on igati tore ja heasüdamlik asi, aga seal ei muutu tõesti midagi enne kui asi tõsiselt käest ära. Ja kui ütlen, et loomasõber Mati Kaal, kelle poole loodusesõbrad härdal pilgul vaatavad, on tegelikult ......piiip.....piip piip......., siis peetakse mind hulluks aga nii seal lõpuks ennast tundma hakkadki. Müts maha nende ees kes siiani oma fanatismi on suutnud säilitada, minu oma sai lõpuks otsa. Üks asi on see, et palk väike aga loomade tingimused on veel hullemad ja ainult talitajate palku tõstes nemad sellest erilist kasu ei saa. Enne kui asi paremuse poole läheb, läheb see ikka tunduvalt halvemaks veel. Kui see jutuke kellegi silma kriipima hakkab siis olge nii lahke ja kustutage see aga tõsiselt arvan, et entusiastide appiminek asja paremaks ei muuda vaid pikendab praegust virelemist.

_________________
Igasugu sabalised.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 22, 2006 04:51 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Jaan 06, 2005 04:48
Postitusi: 117
Asukoht: tallinn
arvan et kellegi silma asi kriipima ei peaks hakkama ja pigem on igati tervitatav et mitmesuguseid arvuamusi tuleb. samas kuidagi tahaks ikkagi aidata. on sul ehk asja seestpoolt näinuna mingeid paremais ideid kuidas aidata?

_________________
Tegelikult võib ka muud kui kalu akvaariumi panna


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 22, 2006 05:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Lugedes seda threadi tikkusid mõtted vägisi minema Aafrika näljahädas laste abistamisele. Et oli selline lugu (ma pole küll 100% kindel kuid peaks olema tõsilugu) et head valged inimesed leidsid et kole värk, Aafrikas suur näljahäda ja vaestel lastel ei jagu toitu, vaja aidata. Korjati siis kokku kõvasti toiduabi ja viidi Aafrikasse. Mis aga juhtus? Neegrid leidsid et oi kui tore, nüüd on süüa küllaga ning kukkusid lapsi treima. Aasta pärast oli juba kordades suurem näljahäda... Ehk siis toiduvarud olid seal sigimist reguleerivaks faktoriks, valge inimene seda muidugi ei mõistnud.
Ma ei tea paraku midagi Mati Kaalust ja sellest kui otstarbekalt ja/või õiglaselt loomaaias rahasid jaotatakse, paraku lisaks variandile et enamus raha läheb ntx juhtkonnale luksuslike ametiautode soetamiseks vms. on ka võimalus et seda raha lihtsalt ei ole piisavalt praeguse mees- ja loomkonna ülalpidamiseks.
Võimalik et aitaks tegevuse mingis osas kokku tõmbamine (ntx hoolimata sellest et loomaial on kuuldavasti hirmuhke sõraliste kollektsioon, minusuguse diletandi silmis selle pidamine on selge raharaiskamine - kuskil kaugel uitav salk kitsesid ei paku külastajale just kuigivõrd silmailu ega ole publikumagnetiks). Ehk siis kui lahenduseks oleks olude sunnil tegevuse parem fokuseerimine ja mittevajaliku kõrvaleheitmine siis sel juhul on igasugune abi mittemõistlik ja ainult pikendab agooniat.
Kahjuks ei tea ma ka kuigivõrd loomaaia rahastamisest kuid oletan et mingi osa tuleb piletirahast ning suurem osa riigi eelarvest. Kui lahenduseks on raha juurdesaamine siis aitab probleemi avalikkuse ette tirimine - artiklid ajakirjades, ajalehtedes, Delfis; intervjuud telekas ja raadios; parteide peedistamine et vastav rahaaeraldus nende valimisprogrammis kajastuks jms.
Kuna kaldun rohkem arvama et loomaaed vajaks mõningast reformimist siis abistama ei tõtta - pole tahtmist karuteenet teha. Ehk teisisõnu - mind ei huvita veelgi suurem ja uhkem kitsede kollektsioon mida abi või lisaraha ehk võimaldaks.
Kuid veelkord, see oli vaid minu asjatundmatu nägemus, ma ei tea sealseid tagamaid.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 22, 2006 09:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Okt 12, 2005 01:35
Postitusi: 455
Asukoht: Tallinn
Jepp, paremini ei saagi asja kokku võtta. Kui Kaalule anda raha siis kitsedele see lähebki ja muid loomi hoitakse, et inimesed kah käiks aga priorideediks pole nad mitte. Mida rohkem neid probleeme jahutakse igas kõikvõimalikus meedias seda rohkem lootust, et ka teiste loomadega midagi ette võetakse. Ei kujutaks ettegi mida vabatahtlikud seal ära teha saaks, loomadele on vaja kindlaid talitajaid kellega nad harjunud on ja nad ei ole nagu koduloomad, et rõõmsad kõikide tähelepanu üle kes nende eluruumidesse tikuvad. Isiklikult viskab ühe pildi ette küll, näiteks tsentrite kaupa mädasi porgandeid ja kapsaid puhastama, sest juurvili üldisest tuuakse kõik põllumeeste poolt kes mittekvaliteetse kauba üliodavalt loomaaiale parseldanud. Uskumatult palju inimesi arvavad, et kõik mis inimesele enam süüa ei kõlba ongi loomatoit. Ja peetakse heateoks, kui keegi järjekordne põllumees on tasuta loomaaiale ära andnud mitu koormat seenetama läinud heina, millega tal pole midagi ise enam teha. Peaks vist juba ettekujutus tekkima mis seal toimub. Kalade koha pealt - süsteemid vanad ja pisut logisevad aga inimesed kes nendega tegelevad on oma ala asjatundjad ja fanatid, ning nende äraminekut ma küll ei usuks. Seegi hea :wink:

_________________
Igasugu sabalised.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 23, 2006 11:52 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
kui ma ei eksi, siis alles hiljaaegu kinkis Ratta Jürka mingile elukile seal uhkema ulualuse, mis oli päris kõva raha maksnud. ei usu, et loomaaeda päris sulgemine ähvardab, see on ilmselgelt liialdatud. kui jõutakse uusi paarimilliseid putkasid püsti panna, leitakse ka sponsorid, kes oma panuse töötajate palgafondi panevad.


Üles
 [ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver