foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 04, 2012 10:37 
Akvarist

Pildid: 3
Kaevasin vana teema, aga siiski ...
Kaalu vana kitse teemal ma sõna ei võta, kuna ei oska midagi nagu öelda, vaid seda, et Müncheni loomaaias küsis mingi pardi talitaja, et mis keelt me räägime ja saades vastuseks Eesti, siis järgens noogutus ja inglisekeelne purss ... sänkju for voorlds best gõuts.
Ju seal midagi ikkagi taga on, mida nad kitsendusega teevad, kui suvaline rehavend juba tänab suvalist pardisöötjat.

Aga kaevamise põhipoint oleks siiski ...
Minu arvates on loomaaed kui selline mingitlaadi ühiskonna nö rikkuse (ei pea rahalist silmas) mõõdupuu.
Ma võin teie kõigiga kihla vedada, et enamik eesti lapsi näeb elusast peast ok tasemel akvaariumeid just seal.
Okei tänapäeval saab poodideski näha paar malawikat ja teinekord discuseidki, aga siiski ... saate aru küll, mida ma silmas pean.

Olematu raha ilmselt kalade söögile kulub, aga siiski parem kui ei midagi.
Saavad senise kalade söögiraha kitsede alla panna ja seda osakonda veelgi paremaks teha.
Mingi piimakombinaat toidab elevanti ja motoklubi metssiga, eesti parim ning parimaid akvaristikuid koondav sait pole kuskil kirjas :)

Ja küsimus, keegi kampa tuleb, et näiteks alustuseks vaderdada nende malawikate akvat?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 04, 2012 10:58 
Moderator
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
..
Ja küsimus, keegi kampa tuleb, et näiteks alustuseks vaderdada nende malawikate akvat?

Ja muidugi! Hea mõte loomaaeda nati toetada (kuigi ei ole eriline kitsede sõber aga ehk jääb toetussummast midagi kaladele kah...).
Tegelikult võiks see (loomaaia akvade toetamine ) olla foorumi ühisprojekt ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 04, 2012 11:07 
Akvarist

Seda ma silmas peangi :)

Nende nö. ametliku vaderiks olemise listis pole kalu mainitud, aga küll kaubale saab.
http://loomaaed.ee/index.php?ide=412,188

Kui vähemalt 5 nägu koos on, kes raatsiksid näiteks mehe või naisesõna öelda, et näiteks vähemalt eur kuus läheks vaderdamiseks, siis hakkan asja ajama.

Idee oli alul lihtsalt malawi kasti söögiga toetada, aga siis mõtlesin, et kellaks siin ka.

Vaderina saaks kastide juurde sildi ka lasta panna, et toetab akvarist.ee ehk saab uusi kundesid ja värskeid ideid.
Ja raha läheb sihtotstarbelisena kalade heaoluks.
Muudpidi ma ei ole nõus.

Elik ainult vaderi teema sobib, sestap ma ka esialgu vaid malawi kasti mainisin, seda suudaksin ilmselt ka üksi toita, aga kui inimesi rohkem, siis miks mitte kõiki nende kalu sööta?

Üles
 Teema pealkiri: j
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 04, 2012 11:24 
Akvarist

minaki kahtlen, et see asi kuskile viib .aastaid on räägitud kehvast olukorrast tallinna loomaaias..on keegi sellest välja teinud w ei.oleks meie loomaaial mingi nägugi ,aga kahjuks karjalaudad aastatest 80 näevad ka paremad välja pole just eriline turismi magnet miks peaks linn,riik sinna investeerima....:d ja siin mõne tähtsusetu inimese algatusel midagi muuta sry see näeb välja nagu maailma parandus...ei tööta raisatud aeg ja ette võtmine....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 04, 2012 11:36 
Akvarist

Mine ja võta 2h giidi teenus ning nõua giidiks näiteks Turovskit.
Prindi oma mõtteavaldus välja ja loe talle ette.
Ilmselt ta sind kohe ei löö, vaid neile inimestele omaselt hakkab kannatlikult seletama loomaaia toimemehhanisme jms.
Usu mind sa üllatud kergelt.

Lõppeks pole loomaaed sinusugustele turismiobjektiks olemine, vaid ohustatud ja ka veel mitte ohustatud liikide hoidmise, paljundamise jne. koht, teadustööks hädavajalik baas ja ka inimeste harimiseks.
Mine käi see koht mõttega läbi.
Kas sa tead midagi Hiiumaa Euroopa naaritsa projektist?
Aga Amuuri leopardidest?
Kas sa tead, kes või mis on irbis?
Kas sa tead, et siilid õunu ei söö?
Kas sa tead miks mutt ei upu?
Kas sa tead, kus elavad habekotkad? (muide loomaaias koorus hiljuti habekotkal poeg - sul on õnnestunud midagi peale gupide paljundada?)
Kas sa tead mitu isendit Amuuri leoparde elab vabas looduses?
Aga mitu neid elab Tallinna loomaaias?

Muide Tallinna loomaaed on üks maailma parimatest paaril olulisel alal.
Esiteks mägikitsede kollektsioon, teiseks sigivus, kolmandaks maaala suurus.
Minu teada on viimaste seas vaid külastatavuse poolest.
Pole ka ime, Eestis on kordi vähem elanikke kui Moskvas, aga Eesti loomaaia sigivus peaks olema suurem ja eriti haruldaste loomade/lindude osas. Ja peale selle on Eestis vähemalt üks kinniste silmadega mõtlemisvõimetu inimene.

Häbi polnud sul sellist kirjatükki kokku kirjutada?
Alusta ikka sellest, et maini ära, kuhu "see" viima peaks.
Ma kuulan huviga mõtteavaldust, et kuhu minu ahvena akvaariumi toetamine viima peaks.
Ma ette ütlen ära, et mulle piisab rõõmust mu oma lapse silmis ja ahhetamisest ainult tema suust, kui ta näeb loomaaias malawikate kasti .... mis on muide tõesti kihvt, kuigi valgus pole ilus ilmselt elektri kokkuhoiu tõttu.
Sealt edasi kui kasvõi üks laps jääb hetkeksi sinna seisma ja mõtleb, et küll on ilus ja neid kalu peaks hoidma, siis on minu raha õigesse kohta läinud.

Üles
 Teema pealkiri: loomaaed
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 01:26 
Akvarist

Kui läheb toetamiseks, siis olen kahe käega poolt. Eks igal inimesel on õigus oma arvamusele.... Kellele mõte ei meeldi- ütelgu ära ja pärast olgu vait. Maha laita saavad ilmselt kõik, kes kirjutada oskavad. Vaba maa! Aga ärgu tegijad siis selle pärast asja katki jätku. Jõudu!

Üles
 Teema pealkiri: j
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 02:01 
Akvarist

@ aza sry kui su tunde lendu kuidagi riivasin ,aga jääme siiki realistlikuks..... ma ei tea kui palju sa erinevates riikides oled käinud ja sealseid loomaaedu kylastanud.....? mina võin julgelt väita ,et olen käinud vähemasti 9 erinevas loomaaias....sydamelähedaseks sai berliini loomaaed...nu oleme ausad on mida vaadata ....näha on ,et seal raha liigub inimesed teavad mida teevad ja vaata ja mõtle milline on turistide kylastus arv sealses loomaaias..... palju meil eestis turist loomaaias aasta jooksul käib kõik kes on korra käinud enam sinna ei lähe .... minu võrdlus karjalauda ja meie loomaia suhtes ei olegi võibolla väga näotu..mina olen rohkem seda meelt kui midagi teha ,siis hästi ja ilusti sellega peaks kaasneme enne kõike see ,et loomadel oleks normaalsed elamustingimused ja loomaaial peaks olema korralikud hooned antud hooned on sellised ,et igast aknast ja uksest puhub tuul läbi suurt vahet pole kas need aknad ja uksed on seal ees või ei..... see loomaed on lihtsalt kole ja räpakas....mitte ,et mul midagi loomade vastu oleks .loomad väga meeldivad ja julgen arvat, et tean loomades ja loodusest oluliselt rohkem kui sina..... selliseid kysimusi mida mulle siia riputasid õpitakse kui õieti mäletan 5 klassi bioloogias.... ...sry ,aga jään siiki enda seisukohale ,et see asi ei tööta ja isegi kui kellegi algatusel hakkatakse mingeid akvasid seal toetama see on ainult 1 pisike asi selle suure probleemi ees,mis väga suure tõenäolsusega ei muuda mitte midagi ei halvemaks ega paremaks ja mitte kedagi ei koti kas mingid 20 akvaristi toetavad loomaaias mingeis kalu või ei ,sest tegeleda tuleb palju suurtemate probleemidega...hiljem ei ytle keegi isegi äitähh selle heateo eest....arusaadv on see jutt miks me loomaaedasi peame,et me ei kaotaks väärtuslike linnu .looma,kala jne ilusaid ja armsaid liike....,aga siiski selline koht on ja jääb endiselt ka turismi kohaks vähemasti see peaks nii olema.....aga kui ei ole mida vaadata ,siis lihtsalt ei ole senikaua kui riik või mõni sõõruma oma kylge alla ei pane ei juhtu seal mitte midagi huvitavam ja parem on vähemalt 5 erinevast tv kanalist jälgida kuidas need loomad käituvad ja mida teevad jne.....olukord on lihtsalt kehv.....muidugi kui läheb toetamiseks olen ka mina käsi.....ja usu mind iga jahimees peaks vähemasti teadma hiiumaast ja euroopa naaritsast.... :d

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 03:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma arvan, et igaühel on õigus oma arvamusele, ka siis kui see ei ole sama mis mitmel teisel. Võib olla rohkem reaalsusel baseeruv ka...
Aga...iga asi muutub ja ka kõik jõed saavad alguse veepiiskadest. Ma arvan küll, et võiksime oma foorumiga nt. loomaaia akvaariumeid toetada. Piisake meres jah aga "abis iks" nagu Võrumaal tavaks öelda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 03:55 
Akvarist

Ei herdaavis, sa ei riivanud mu tundeid.
Ma püüdsin lihtsalt maailma parandada ... aga nagu sa ise ütled ... kasutu kui tähtsusetud seda üritavad.

Ma olen külastanud kindlasti enamat kui 9-t loomaaeda, mitmeid neid korduvalt. Berliini vaid korra, seal on näha, et taga Saksamaa raha.
See on täiesti võrdlematu asi turisti seisukohalt.
Londoni Regentit ei taha Tallinnaga võrrelda?

Kui sa naaritsast tead, siis peaksid teadma, et antud Maran noorema projekt ongi selle kirutet loomaaia projekt ja jahimeestest rääkides ... valgevene mehed vist said mingid siiski kätte paari nädalaga :P

Jah ongi 5nda klassi zooloogia, kui mitte varasem, aga vaat loomaaed tegeleb nende küsimustega. Eriti reaalse teadusega.
Tead sa veel mõnda nii suurt reaalse looma pagasi ja kogemusega kohta Eestis, kus inimesed saaksid kasvõi doktoritöö jaoks katseid teha?

Kahtlemata on akvaristide panus piisk meres, aga 100 piiska meres on juba klaasitäis.
Piiskadega on nati kergem asja ajada.

Lõppeks hea demagoogina ei vastanud sa mitte ühelegile mu küsimusele ... perfektne.

Felch, kirjutasin neile meili, annan märku kui vastavad, siis teeks mingi plaani moodi asja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 04:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma tuleks ka toetajate hulka.

Ning loomaaia "kaitseks" ütlen, et meie pisike loomaaed on oma olematu eelarvega teinud vägevat tööd. See mis oli 10.kond aastat tagasi ja mis on nüüd. wow vaid öelda. Ja progressi jätku on ju oma silmaga näha.

Kui soovi aidata siis kasvõi loomaaeda pileteid ostma :P

RIP 375l - kindlustage oma kodu!!!

Üles
 [ 25 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver