Käisin Mustamäe Zooplanetis eelmisel nädalal. Kuna Mustika keskus on mu kodupood, siis astun tihti ka loomapoodi sisse. Eriti huvitas, mis on saanud sellest 1-st bettast, keda nägin seal, uimed sorakil ja kokkukleepunud, 2 nädalat tagasi. 2kuud tagasi, kui hakkasin endale otsima bettat, oli neid seal 3. Kaks suremas ja 1 veel ringiujuv
. Lisaks oli seal 1 danio margarita nii 2?kuud karantiinis bettade boksis.
"Tuttav" betta oli kadunud, aga oli tulnud uus partii bettasid, kelledest ilmselt oli ka osa ära müüdud, otsustades tühjade bokside järgi. Üks kalake oli ka selle danioga kokkupandud. Ma ei näinud seal mitte ühtegi bettat, kellel poleks olnud uimeprobleeme...rohkem või vähem kokkukleepunud uimeid oli näha neil kõigil.
Akvaariumite komplektid on ka kallimad, kui "Kalakeses".
Ja olen olnud lähedal, kui perekond ostis kotitäie erinevaid kalu, kokku nii u7-8 tk, sest pereemal "on kodus vana ümmargune akvaarium ja ta otsustas sinna uuesti kalad sisse lasta". Eelneva perekondliku arutelu käigus sain aru, et akva on veel tühi. Liiv lubati liivakastist tuua.... Müüjale räägiti sama juttu ja müüja muudkui ronis mööda akvasid ja tõstis kalu kotti....
, igast nii 1-2 tk. Lõpuks küsiti, et kas filter on ikka vajalik, sest vana õhupump pidi ka veel alles olema....
(kas meil on siin pead vastu kiviseina taguvat emotikoni?)