Kas 250 liitrist koos liiva ja kruusaga tõsta jõuab, seda on sul oma kolijate arvu ja sportliku vormi pealt endal ikka kõige parem hinnata
Aga eeldades, et see õnnestub ja transpordi aeg suhteliselt lühikeseks jääb, siis mina teeks nii:
Välisfiltrile jääb vesi sisse nii nagu kenno soovitas. Mõned tunnid kindlasti kannatab ära, nii et hapuks ei läheks. Kui see kolimine on sul plaanis alles kuu või rohkema aja pärast ja filtrit pole ammu puhastatud, siis selle võiks kohe praegu ette võtta.
Akvaarium nii kuivaks kui saab, aga juurtega taimed jäävad sisse, et pinnast väga segamini ei aja. Sama lugu, et mõne tunni kannatab kindlasti ära. Mingist nurgast võiks pinnasesse augu kaevata, et sellesse ka pinnase sees olev vesi valguks, mille saab ära imeda.
Vana vett võiks kaasa võtta umbes nii palju, et kui see uues kohas akvaariumisse panna, siis saaks välisfiltri tööle panna ja kalad sinna sisse lasta. Kogus sõltub kalade ja taimede suurusest, akvaariumi kõrgusest jne. Ma usun, et 100 liitrist on enam kui küll, võibolla aitab ka 50-st.
Kui uues kohas kalad ja vana vesi akvaariumis ning filter töös, siis uut vett lisada kohe umbes kolmandiku jagu vana vee kogusest. 24h pärast või hiljemgi veel 30% jne kuni akvaarium täis saab.
Kaasavõetava vee ma võtaks akvaariumist enne välja, kui kalade püüdmiseks läheb, saad selgema vee...