foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: põhjakate
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 11:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

palju peaks olema põhjas katet (seda kiviklibu) hetkel tundub, et nagu oleks vähe ... kuidas võiks arvestada optimaalse koguse seda katet 20l akvaariumi tarvis?

tänan

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 11:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui soovid taimi ka kasvatada,siis lihtsalt vaata et kruusa paksus oleks 5 cm.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 12:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui on kiviklibu siis selle peal eriti taimi ei kasvata. Nagu ikka lihtsaim moodus tuua ehitusmaterjalide poest kott kruusa, müüakse 2-6 mm fraktsiooniga kuivliiva nime all. Kotitäie hind peaks jääma 50 krooni kanti. Paksuse osas nagu Mannu kirjutas, vähemalt 5 cm võiks olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 12:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Peaks olema ka müügil Ruduse Graniitliiva.See selles suhtes kindel asi,et sisaldab ainult graniitkivimeid ja pole ohtu,et sattub akvasse paekivi.Ja ilus näeb välja veel pealekauba.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 12:57 
Moderator
Kasutaja avatar

UARU kirjutas:
Peaks olema ka müügil Ruduse Graniitliiva.

Pole sellega kokku puutunud, millise fraktsiooniga see on? Ega äkki teravate äärtega tegu pole?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Peaks olema saadaval väga erinevate fraktsioonidega. Aga jah,nati teravaks võibolla ta jääb,sest tegu siiski purustatud graniidiga.Mõned aastad tagasi mul ta oli akva põhjas ja midagi ei juhtunud.Viimase akva käivitamisel otsisin kah seda taga aga ei leidnud mitte kusagilt ning otsustasin merepõhja kasuks. Koplis Pekkeri Sadamas on neil laomajandus ja ma arvan,et paar ämbrit saab sealt aitähi eest kah. Mina laiskloom ei viitsind sinna sõita,meri oli lähemal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 09:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul jah see 2-6mm kott, seega kellele vaja põhja võib minuga sell teemal vestelda ja ma saan anda. taimed on mul kah sealt nagu kahtluski tekkis, et põhja kraami vähe. aga kas on mõtet laguunist neid "imevärvi" kivikesi kah osta? kuda need taimedega koos toimetaks? ka kuskilt nagu kuulsin, et need lapikuks löödud klaasmunad ei pidavat akvaariumi sobima, miks? poes ju müüdakse neid akvaariumi kaunistamiseks (mul juba ostetud ja kasutusel kah :? .

tänan

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 09:18 
Moderator
Kasutaja avatar

pipiplika kirjutas:
aga kas on mõtet laguunist neid "imevärvi" kivikesi kah osta? kuda need taimedega koos toimetaks?

Kas on mõtet või ei sõltub juba inimesest ja tema maitseeelistustest, mina oma akvas selliseid asju ei kannataks. Aga veelkord, maitse üle pole mõtet vaielda. Lisaks on nende värvitud asjadega võimalik ka jama kaela tõmmata, vt. /viewtopic.php ... v%E4rvitud
pipiplika kirjutas:
ka kuskilt nagu kuulsin, et need lapikuks löödud klaasmunad ei pidavat akvaariumi sobima, miks? poes ju müüdakse neid akvaariumi kaunistamiseks (mul juba ostetud ja kasutusel kah :? .

Poes müüakse palju igasugu asju - ntx mullitaja otsa panemiseks plastmassist kirst kust luukere aeg-ajalt välja kargab jms. Eks see sõltub inimesest mis meeldib. Minu arvamus on endiselt et plastmassist taimede ja muu sellise stuffiga koos on õige ka plastmassist kalu pidada. :mrgreen:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 09:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Need ilusad kivid võid omale ülemiseks kihiks ikka osta.Klaas kuulid ei ole head,Neil on rumal komme aegajalt kildudeks minna,vee seest on sul võimatu kilde leida aga minu ancu lõikas omal kaela sellisega läbi :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 09:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Mannu kirjutas:
Need ilusad kivid võid omale ülemiseks kihiks ikka osta.

Ilusaid kive on kah mitut moodi - osad on looduslikud, nende vastu pole mul kah miskit. Osa on aga värvitud, ma algul arvasin et see on mingi linnalegend aga paistab tõsi olevat. Neid värvitud kive ei soovitaks küll kellelegi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega jah,ma pidasin ka ikka looduslikke silmas,need mis meenutavad rohkem jõepõhja,mitte barbi unenägu :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 09:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

selge siis, üritan värvi saada siis kalade ja taimede ja tigude näeol ja jätan kivide ostu, mu praegune põhi pole kah kõige igavam, liivas ju kah kivid erivärvi. :roll: aga kuidas ma saaksin lahendada varjumise võimaluse, mul üks ülbitsev emane, kes tahab varjus olla, hetkel taimestik nii hõre, et ta pigem liivahunniku taga konutab (ise uuristas omale "augu" ), need koopad (igast ime jubinad poes) ja asjad ju kah plastik ja siis värviline värk (mis pidi siis pikapeale kahjulikuks saama)... kuda ma saan talle privaatsust anda?

tänan

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 31, 2005 10:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nu tavaliselt tehakse koopaid kookose koortest,aga kuna sul nii pisike akva siis proovi ise lamedatest kividest laduda.Kas gupidele ei meeldi siiski rohkem taimedes konutada? :-k

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 01, 2005 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

taimi liiga vähe veel, et need varju pakuks. peavad alles kasvama hakkama ja tihenema, kuid selleks kulub aega :roll: eks prooovin kivid saada ja ehitada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 01, 2005 11:00 
Akvarist

Tahtsin paar sõna poetada värviliste spets. kivide (õigemini on osa neist nagu peen killustik) kohta, mis müügil akvapoodides - olen neid päris mitmeid kasutanud ja ei ole küll mingeid probleeme olnud - need tuleb eelnevalt korralikult läbi pesta ja mingeid aineid pole nad akvaariumisse eritanud. Koobasteks sobivad ka poolikud väiksed lillepotid, näiteks.

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver