mõtlesin eile oma akvas pisut kujundust muuta. 4-5cm-se läbimõõduga kivide asemele panin põhjaks graniitliiva (2-4mm, seda oli varasemast ajast alles jäänud) ja ostsin mustamäe keskuse akvapoest 1kg eresinist sama jämedat killustikku juurde. kui juba suuremaks korraldamiseks läks, tõstsin kalad (säga ja kuldkala) teise anumasse ja puhastasin akva puhta veega põhjalikult puhtaks. akvasse tagasi läks ca 3/4 vanast veest ja üle ööpäeva seisnud kraanivesi. enne kui killustiku põhja panin, lasin selle sõela peal keeva veega korralikult üle. ise veel mõtlesin oma hiirearuga, et huvitav kuidas see eredavärviline kruus küll tehtud on, et ta mingeid kahjulikke aineid akvas eraldama ei hakka. aga kuna selle pakendi peal oli selge sõnaga "aquarium sand" ja veel kalakese pilt peal ning kuna ma selle siiski spets poest ostsin, ei oskanud midagi traagilist karta. kui kõik valmis oli ja filter umbes tunnikese töötanud oli, panin kalad akvasse tagasi. ise olin lõpptulemusega päris rahul (kuigi südames siiski kartsin pisut selle sinise liiva pärast). ma pidin kodust ära minema ja mul polnud võimalust jääda olukorda jälgima. täna õhtul tagasi tulles avastasin, et vesi oli kergelt sinakaks tõmbunud ja säga surnud
. kuldkala veel ujub ringi, aga ka tema seljauim on kuidagi õnnetult lontis. võtsin 5-6 l vett välja ja kuna mul juhtus poolteis liitrit seisnud vett olema, panin selle lahustamiseks juurde. kas peaks hoopis terve vee kraanivee vastu vahetama või seda siiski järk-järgult asendama? kas on normaalne, et akvaariumiliiv mürgitab kalasid? oleksin ehk pidanud selle eelnevalt päris läbi keetma? aga paki peal ei olnud mingit vastavat juhendit ja siit foorumist lugedes teised ka ei keeda.. mida ma peaksin tegema, et vähemalt oma kuldkalake päästa???