aveanu1 kirjutas:
aga kui nad mulle kala eest pakuvad 5 eurosenti ja samas müüvad ise kala 2-3 eurot tükk siis leian et nõme.
kauplus müüb muudki ja ei teeni ainult kaladelt.
No kui nad teenivad muude asjadega siis miks nad peaks oma teenistust Sinuga jagama? Kui soovid et nad muu tegevuse pealt saadava tuluga kompenseeriks Sinu kaladega mässamise kulusid, siis sisuliselt soovid justnimelt poe kasumist osasaamist, see on aga poe omaniku roll.
Poel on peale Sinu mainitud tulude aga ka mainimata jäetud kulud - nagu eespool kirjutasin, tahavad müüjad palka, rendipinna eest tuleb maksta, elektrit kulub, vesi ja kanalisatsioon maksab, riik tahab maksusid jne. See kõik on osaliselt ka kalade letihinnas, nii et sisseostuhinna ja müügihinna vahe pole pelgalt poe kasum.
Kui tahad suurelt kalu müüa, siis tuleks mõelda ka sertifikaatide peale. See pole aga ei lihtne ega odav teema. Asjaga tõsiselt tegeledes satud ettevõtja rolli, pead samamoodi hakkama asja seaduslikult ajama ning kõiki makse maksma.
Ehk siis minu arusaamist mööda on poepidamine äritegevus, kuni seadust ei rikuta pole meie asi öelda kuidas pood oma äri peaks ajama. Kellele ei meeldi mingi pood, võib valida sobivama või siis lausa oma poe püsti panna ja asju hoopis paremini ajada. Kui meile ei meeldi ostu- või müügihind siis on meil võimalus kas tehingust loobuda või otsida sobivam paik, nurisemine et mingi asi on liiga odav või kallis ei vii kuhugi. Nii lihtne see ongi.
Peale selle on meil olemas ärifoorumid - seal saab müüa nii et ei pea kellelegi mingeid vehendustasusid maksma. Kui aga tahad probleemivabalt kalad raha vastu vahetada, siis ei tasu unistada letihinnast. Ega pood ka Aasiast kalu sisse osta letihinnaga, vastasel juhul puuduks äril mõte.
aveanu1 kirjutas:
mul juba mitu kupit kõverad olnud, ja emad ja isad on kõik ühest poest võetud.
Ei välistaks küll Sinu pakutud probleemi põhjust, kuid gupide kõverusel on ka muid võimalikke põhjusi.