foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 16 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 31, 2011 04:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
mx kirjutas:
Selle väitega ma 100% nõus ei ole, eriti just mis puudutab nimetatud sertifitseeritud kalakasvatajaid - kui seal oleks kõik 100% OK siis tekib teoreetiline küsimus milleks siis üldse karantiini vaja on?
....
Aga isiklikult kui oleks võimalik (ja oleks huvipakkuvaid kalu) siis ostaksin palju meelsami just neid kalu mis on sündinud ja kasvanud kohalikes oludes / akvades just nende "tegijate" käest - kas või poe vahendusel.

Esimese lõigu vastus peitub ilmselt vähemalt osaliselt teises lõigus. Ka ise eelistaksin siin kohapeal paljundatud kalu, kuid seda siis vaid usaldusväärselt kodanikult - no ntx laozilt ma vist julgeks osta küll. :) Asi selles et Aasias on minu teada enamasti pehme vesi, meil aga üsna kare - sestap on aklimatiseerimine paras pähkel. Lisanduv pikk transport teeb asja veelgi halvemaks. Peale selle tundub et vähemalt osadel juhtudel ongi asjad nii nagu Priit Päkk meile rääkis, ehk siis kalade värvi kirkamaks saamiseks pannakse vahel vette arseeni, tulemusena nende kalade eluiga kujuneb aga üsna lühikeseks.


Üles
 [ 16 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver