foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 27 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Nov 15, 2003 05:38
Postitusi: 462
Asukoht: Tallinn
Käisin ka kunagi sealt läbi ja küsisin vetikaõgijate kohta. Seepeale taheti hoopis testikomplekte pihku suruda ja loeti traktaate vee koostisest ja tasakaalust. Seda ei saandki teada, kas neil nimetet kalu müügil ka on.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 12:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Nov 30, 2009 10:44
Postitusi: 24
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
Tänan kõiki kes viitsisid kommida. Need kes arvasid, et eestlased ainult virisevad, siis mu jutukeses ei olnud ju kõik halb. Ja kriitika on ju ka edasiviiv jõud ning mõni õpib ju vigadest. Tore on, et "Kalakese" esindaja ka siin seda olukorda selgitas, oma tööd ta teha oskab.
Loodan, et seal poes siis kalakestel ka paremini läheb, sest teistes Tallinna poodides mida olen külastanud on olukord akvaariumides parem olnud.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 04:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Nii palju kui mina olen aru saanud, ei tee mõni päev pimedust (mitte absoluutset ju, ruumis on ikka valgus) kaladele mitte paha. Pigem võiks arvata, et liiga ere valgus ja peidukohtade puudumine (ja müügiakvas neid ilmselt olla ei saa) võiksid kala stressi viia.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 06:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Nov 15, 2003 05:38
Postitusi: 462
Asukoht: Tallinn
Mustuse põhjakogunemise koha pealt - kas neil korralikud filtrid ikka on seal?
Lauteri tänavas ma justnagu uurisin neid müügiakvaariume, mulle tundus, et seal on üldse kaksikakvaariumid, tagant ühendatud ja paari peale on mingi jõhkramat laadi filter. Müügiakvaariumile ei saa ju tavalist filtrit panna, tingimused (palju kalu, vähe vett, 0 taime) vajavad äkki miskit erimenetlust, mis seal kirutud kalakese kaupluses äkki puudu on?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 09, 2009 12:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Aug 29, 2008 08:57
Postitusi: 673
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn, Pirita-Kose
Lauteri poes on akva põhjas erinevad kruusad, ka hea viis kuidas erinevaid kruusasid demoda ja näha milline üks või teine vees välja näeb. samas peidab see ka akva põhja koguneva mustuse.

_________________
125L vett ja väike troopika.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 11, 2010 06:24 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 11, 2004 11:36
Postitusi: 61
Asukoht: Tallinn
Kuna sellest siin juba juttu siis olen seal poes ka paar korda käinud ja ausalt öeldes enam sinna tagasi ei kipu ja just teeninduse pärast. Üritasin teenindajaga kontakti saada aga tundus, et tal pole minu jaoks nagu aega ja tahtmist minuga üldse mingit tegemist teha. Tekkis tunne, et miks seda poodi üldse pidada kui oma kaupa pole nagu plaanis müüa. Taimeakvades ei tundunaud ka taimed just kõige ilusamad võrreldes mõne teise poega. Hinda oskavad nad muidugi küsida aga see on ju igaühe oma asi kust ta oma kauba ostab.
Vabandan ette kuii keegi solvus.
Lauteri ja Tartu mnt poes olen saanud palju kasuliku infot ja kaubadki odavamalt. Lauteris on valik ka ikka tunduvalt suurem ja pole vaja alati kompunnida mingeid jamasid kokku.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 11:05 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 08, 2006 01:35
Postitusi: 75
Asukoht: Võru
Mulle on see pood jätnud ausalt öeldes päris vastuolulise mulje. Esiteks- seal on mitu müüjat, kelle suhtumine klientidesse erineb kardinaalselt. Ühelt poolt olen saanud igakülgset abi ja sõbralikku teenindust, teiselt poolt on aga poest lahkudes olnud tõesti tahtmine vabandada,et ma julgesin oma soovidega kedagi tülitada ning müüja äärmiselt väärtuslikku aega raisata. :? Akvade koha pealt pean kahjuks ühtima seisukohaga, et erilise atraktiivsusega nad tõesti silma ei paista. Samuti tundub, et kalade tervis pole seal üldjuhul kiita, kuna suur osa akvasid on suht tihti ravi all ning pimedad just seetõttu, et need kalad ei ole sel hetkel müügikõlbulikud. Samamoodi on pimedad veel garantiinis olevad akvad (vähemalt nii mulle ükskord öeldi).Võib-olla on viga kalade tarnijas ning sissetoodavad kalad on juba eelnevalt nõrga tervisega ning kipuvad haigestuma? Või siis erinevad vee parameetrid nii tublisti, et kaladel tekivad äärmuslikud kohanemisraskused ja stress, mis viib haigestumiseni? Igatahes loodan, et asi seal paraneb ja ilusad terved uimelised taas peatselt meie kõigi silmi rõõmustavad! Omalt poolt kiidaksin samuti Tartu mnt. poodi-seal tehakse tööd tõesti äärmiselt professionaalselt ja südamega. :)

_________________
450l- Aafrika cichliidid
280l-Ameerika cichliidid
280l-Discused+Botiad+SAE+corydorased


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 11:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Sept 19, 2008 10:57
Postitusi: 712
Asukoht: Tallinn
Mis kalade ravimisse puutub, siis seda tehakse absoluutselt igas poes. Iga kalapood, kes kalu väljaspoolt Eestit sisse toob (aga mitte ka ainult siis), tegeleb kalade ravimisega, pärast pikka transporti vajavad kõik kalad kohanemisaega. See on täiesti normaalne, lihtsalt teised poed teevad seda kohas, kus igaüks ei näe (Tartu mnt pood oma tagaruumides ja Lauteri tn pood laos). Ka meil toimub suur osa karantiinist eraldi laos, kuid kõiki kalaliike ei ole lihtsalt mõistlik lao ja poe vahet vedada, nagu nt. diskused, kel on parem algusest peale ühes keskkonnas aklimatiseeruda.

_________________
kpl " Kalake"
Rocca al Mare Kaubanduskeskus
http://kalake.ee
Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 02:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Mai 04, 2009 09:36
Postitusi: 148
Pildid: 4
Asukoht: kohila/tallinn
Teen ettepaneku katta kinni akvaariumid kus sees olevad kalad ei ole müügiks erinevatel põhjustel... Pole ju raske teha katted mis klõps klaasi ette käivad ja asi korras sest ausalt öelda vaatepilt kus karantiinis olevad surnud, surevad ja elusad neoon tetrad hulbivad läbisegi pole teab mis kena.. :?

_________________
130L
25L


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 04:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Veebr 16, 2006 12:08
Postitusi: 487
Asukoht: Tallinn/Tartu
Mõned aastad tagasi oli ka selline naljakas kogemus Kalakeses, muidu on päris korralik pood tehnika ja keemia poolest.
Nimelt olid tollel korral seal müügil Ramirezid, kel oli Ichthyopthirius multifiliis (mannaterahaigus) kallal. Kuna tahtsin neid kalu soetada, siis küsisin müüalt, et kas neid kalu kunagi müüki ka lastakse? Sain vastuse, et neid saab juba praegu osta. Noh ja ütlesin muidugi, et kas te müüte siis haigeid kalu, ja vastati, et nad on müügikõlbulikud.
No siis läksime koos selle akvaariumi juurde, kus nad sees olid, ja näitasin kohe, peaaegu igal kalal olid valged täpid peal. Selle peale müüa kehitas õlgu ütles, et ei tea ei oska öelda midagi nende täppide kohta.

_________________
Got to choose!


Üles
 Teema pealkiri: Mannatäpid
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 08:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
See lugu ramirezidega oli vist umbes kaks aastat tagasi. Ma olin siis kalade pidamises päris algaja. Tõin omale kolm kala koju ja pärast surid need ära võttes kaasa endaga hulga teisi.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 10:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Ilmselt on igas kaupluses müüjateks tõelisi asjatundjaid, "müügimehi" ja ...inimesi kes lihtsalt tööl käivad. Viimaseid ei tasu oma soovidega eksitada - tüütab ju :) Ja kahjuks rikuvad 2 viimast tüüpi poe ja võimaliku hea müüja maine.
Aga jutu mõte oli selles, et alati tuleb kodutöö ise ära teha ja minna poodi kindla sooviga või vähemasti teadmistega. Ja kui siis müüja tundub olevat asjatundja, siis võib ka tema soovitusi uskuda ja osta ka mõni lihtsalt meeldima hakanud kala.
Ja isegi siis ei tee kahju koju toodud kalad esmalt karantiini panna. Kunagi "Looduse" poodi kalu viies läbisid sabad alati kiire kaaliumpermanganaadivanni (kui nüüd lahuse nime õigesti mäletan...). Müügiakvasse ei lubatud kunagi haigeid kalu! Kodusesse pole ju ka vaja.


Üles
 [ 27 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver