foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 39 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 19, 2009 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Nov 13, 2004 09:57
Postitusi: 521
Asukoht: Saue
vaata vipi,kui nad praeks ja kilkaks õnnest ja viskaks selle piinleva kala prügikasti,või jätekas niisama piinlema,siis ma oleks sama kuri ,kui sina.aga püüa nüüd aru saada,et see on lihtsalt sinu jaoks võõras kultuur.see on nende jaoks samasugune tavaline söök,kui meile ahjuliha ja hapukapsas.sina lihtsalt ei mõista nende kultuuri(mina ka mitte),aga see ei tähenda,et nende kultuur oleks kuidagi halvem,kui meie kultuur(nende jaoks oleme meie ikka täiesti solgisööjatest barbarid ilmselt).mul ei tule küll pähe sõimata neegreid aafrikas,sest nad söövad paljaste kätega,mitte noa ja kahvliga,või soomlaseid,kelle üks rahvustoitusid on maksalaadiko(öääk),
seda nimekirja võiks veel jätkatalõputult,kui ma neid siiski sõimata ja õpetada võtaks,ei näitaks see mitte minu kultuuri vaid teeks must lihtsalt kulturisti.

ja veel,ma arvan,et kui needsamad hiinlased näkes sind või mind teed joomas,vingerdaks nad õudusest külili maas. :lol:

_________________
126L barbuseid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 12:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Nojah. Kui erinevast kultuuriruumist ning inimese ja looma võrdlusest rääkida siis maoorid panid mitte väga kauges minevikus liigikaaslasi nahka, mingid suguharud dzunglites tegid seda märksa hiljemgi. Tõtt öelda ei pane ma neile seda pahaks, lõid nad ju esmalt vaenlase maha (mida nad oleks nagunii teinud, vastastikust nottimist tehakse ka praegusel hetkel pidevalt Iraagis ja Afganistanis) ja alles siis panid nahka - praeguste trendide valguses ütleks et roheline mõtteviis, taaskasutus jms., milleks lasta potentsiaalsel toidul raisku minna? Miskipärast pannakse neile seda ometi pahaks, ehkki kah vanad traditsioonid... Aga veel möödunud sajandi sõdades kasutasid "tsiviliseeritud" inimesed väidetavalt vahel ka vastaspoole kodanike elusalt keetmist ja vat see on asi mis minu meelest on väga paha. Milles on siis vahe? Kellegi tarbetult piinamine on vale, olgu see inimene või loom - vähemalt minu meelest on nii ja mulle tundub et ma pole ainus kes nii arvab. Ma ei läheks seda ilmselt hiinlastele ütlema, elagu nagu tahavad - kuid ma ei pea sellist teguviisi õigeks, nagu ka kasside ja koerte elusalt keetmist mida sealmail harrastatakse. Paraku pole meiegi maailmas toimuvast rahvaste segunemisest kaitstud nii et pole välistatud et kaugemas tulevikus tuleb oma koertel - kassidel hoolega silma peal hoidma hakata.
Aga muidu ülehomme saan kalakasvatusest portsu värskelt suitsutatud kala, polegi enne suitsutatud säga ja tuura söönud.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 12:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Ma olen vahest mõelnud et miks inimesed (nojah, mina neid inimesteks ei liigitaks aga bioloogiliselt on nii kombeks...) nii teevad. Ei saa kuidagi aru: mingi sadism? Või enese upitamine (pärismaalastel pole teatud asja pikendamiseks autosid ja moodsa ajal nad vist köivad riides :) ) või veel midagi? On see mingi protest millegi vastu ?
No ei saa kuidagi aru. Ehk teie aimate?

PS. Huvitav, mida elus loomade piinaja arvaks ise katlas istudes? Et nii on ikka paha...või ? Äkki nad õpiksid kogemusest....


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 12:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Juul 07, 2009 06:47
Postitusi: 129
Asukoht: Tallinn
ma jätaks looma piinamise välja siit. ja hiinlased ja üldse aasias süüakse palju huvitavaid asju. kasse koeri ja jumal teab mida. teine kultuur ja teised tavad. nad ei tee seda selle pärast et see oleks sadistlik või see annaks neile mingit piinamismõnu. see on lihtsalt toit. lihtsalt tänapäeva inimene on nii mökustunud, et kõik on jäle , võigas ja õõvastav talle. enam pole ellujäämist looduses kus tuli enda osavusesele tuginedes ellu jääda. niiet ei tasu mõista hukka toitu. mõista hukka tõeline sadism. mis on suunatudki haigetegemise eesmärgile. see kala niiviisi söömine pole sadism, vaid lihtsalt toit. mitu teid oleks võimeline kanal pea maha lööma? see on ka sadism?

_________________
200L 2x SAE,2x Ancistrus,2x Pelvicachromis pulcher,1x Pterophyllum scalare,4x Gymnocorymbus ternetzi,6x Nematobrycon palmeri,4x Hyphessobrycon herbertaxelrodi,4x Paracheirodon innesi,1x Platydoras costatus


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 12:37 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Jaan 15, 2008 12:03
Postitusi: 301
Asukoht: Tallinn, Ussimäe Tee
No miks te õigustate neid?
See pole ju igapäevane neile.Rahvas taga naerab,mõni teeb ökk,selline põnevil naer-näha ju,et niiöelda katsetavad.
Ma pole ka mingi loomakaitsjast idikas,kes karusnahkade vastu protestiks jms,saan aru,et meie eluks on vaja loomi hukata,aga milleks neid ELUSALT süüa??? :shock:
Kui see kala tappa ja teda siis toorelt järada,niiet veri pritsib-milles probleem?

Ma ei saa aru,kas ma jooksen peaga vastu seina võimida.Kas elavalt söömine jätab parema maitse,kui minut enne tapetult?
Vägisi meenuvad hõberebase kasvanduse videod,kus kutsikaid nühiti elusalt,et karv jääks parema läikega vms.Vaesed lihakehad väänlesid ja käisid ringi-nad lihtsalt ei saanud veel aru,et nad on surnud.

_________________
180L


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 12:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Juul 07, 2009 06:47
Postitusi: 129
Asukoht: Tallinn
a kus on kirjas et surnuid tuleb süüa ja elavaid ei tohi süüa?

_________________
200L 2x SAE,2x Ancistrus,2x Pelvicachromis pulcher,1x Pterophyllum scalare,4x Gymnocorymbus ternetzi,6x Nematobrycon palmeri,4x Hyphessobrycon herbertaxelrodi,4x Paracheirodon innesi,1x Platydoras costatus


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 12:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Kaos kirjutas:
mõista hukka tõeline sadism. mis on suunatudki haigetegemise eesmärgile. see kala niiviisi söömine pole sadism, vaid lihtsalt toit. mitu teid oleks võimeline kanal pea maha lööma? see on ka sadism?

Kaos, sadism on üsna selgelt piiritletud mõiste - naudingu saamine teistele valu tekitamisest. Kui loom tapetakse selleks et ta ära süüa siis see pole sadism, enamasti püütakse see tapmine korraldada võimalikult kiiresti ja valutult. Sadist venitaks selle protseduuri võimalikult pikaks et maksimaalselt asja nautida.
Kui vaatame seda kalapraadimist siis vaevalt et see kala kehvem maitseks kui enne praadimist oleks kopsu pähe saanud - nii et vaevalt elusalt praadimist vaid toiduks kasutamisega põhjendada saab. Kasside elusalt keetmist põhjendatakse kah sellega et siis tuleb nahk paremini lahti - no vaevalt seal tegelikult suurt vahet on kui teda keeta surnud peast.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 12:59 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Jaan 15, 2008 12:03
Postitusi: 301
Asukoht: Tallinn, Ussimäe Tee
Naljakas,ma arvasin,et akvainimesed on loomasõbrad,praegu osade kodanikkude väljaütlemisest jääb mulje,et nad igati õigustavad loomade julma kohtlemist.
Kaos ja noh..veel mõned ütlejad-te mageda akvasse natuke soola ei taha näpuotsaga riputada,noh,niisama-naljapärast?

Mina ei tea,miski õrnhing pole,30a meesterahvas,aga on asju,mis käivad üle piiri.
Praegu tunnen absoluutset pettumust teatud foorumirahva vastu,täitsa hämmingut kohe.
Kui kellelgi on piinad,siis leidub alati neid,kes seda õigustavad ja naudivad.
Nagu film "Das eksperiment".

Aga kellel väheks jäi,siis kaks youtube videot,kahju,et seda täispikka ülesse ei leidnud!
Esimese video vane koerake isegi liputab saba.Täiesti vapustav.

http://www.youtube.com/watch?v=ZuaMsUda ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=SYaZU7Wh ... re=related

_________________
180L


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 01:35 
vipi, ole lahke. Sinu täispikk video siin. on ka varem siit foorumist läbi käinud ja sai siis ühese hukkamõistu foorumirahva poolt. ei saa aru milles antud teemas teistmoodi? kas see, et subjektiks kala mitte massiivsem loom?
Link: http://www.peta.org/feat/chineseFurFarms/index.asp

Matten


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 02:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Nov 13, 2004 09:57
Postitusi: 521
Asukoht: Saue
selge värk,vipi jaoks olen ma nüüd õel loomapiinaja.

teeme siis lühidalt.

oma eelmiste postitustega tahtsin öelda,et :kes või mis annab mulle õiguse mõista hukka midagi,mida ma ei mõista?

küll on lihtne hukka mõista eksole,tunned ennast kohe paremini,suisa hea inimesena.milleks raisata oma aega nende kultuuriga tutvumiseks,et teha endale selgeks,miks just elavalt ja mitte tapetult.

mina ei suudaks iial elavat looma närida,kui aus olla,siis ei suuda ma ka akvaariumi ees kala süüa.

mul on 2 koera.mõlemad leidis laps paari kuuste kutsikatena tänavalt umbes poole aastastase vahega.esimese kutsika andsime lapse sõbranna perre.suured loomade eest võitlejad,tulid vaatasid,arutasid kaua ja võtsid kutsiku omale.kuu aja pärast pidin surma ähvardusel selleks ajaks juba 3 kuuse kutsika neilt ära võtma,sest koerast oli alles ainilt luu ja nahk,lihaseid naha ja kontide vahel enam ei olnud.järgmine päev ütles loomaarst,et see koer oleks paari päeva pärast nälga surnud.minu küsimusele,et kuidas nad said vaadata,kuidas nende kodus koerakutsikas nälga sureb ja mis nad kutsikat ei toitnud?teatasid nad,et noh ,kui aus olla,siis meeldivad neile kassid rohkem!sellised looma õiguste eest võitlejad meil siis.kui laps teise kutsika leidis,siis kuidas ma oleks saanud teda veel kellegile usaldada?jäigi meile.

aga nüüd teemasse tagasi.öelge mulle,mis kuradi jõud pani teid neid linke avama,teades,mis seal ees on? mina ei avanud neist ühtegi,sest olen neid näinud kunagi varem ja see oli minu jaoks liig.te mitte ainult ei avanud reinu linki,vaid panite siia veel hullemaid,mingid sadistid olete või?

_________________
126L barbuseid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 09:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Aug 08, 2009 10:34
Postitusi: 65
Pildid: 1
Asukoht: tartu
kahjuks ei ole ma ühtegi videot neist vaadanu,aga tuli tahtmine sõna sekka öelda,esiteks,ei ole see nagu eriti akvaariumi teema,vaid rohkem gurmaanide teema,ja on ennemgi siin selliseid teemasi ära kustutatud,et ei sobi siia foorumisse,mulle tundub et see on täpselt samasugune teema mis ei sobi siia foorumisse,nägu näha tekkitab see teema inimestes omavahel suurt vaidlust,teen ettepaneku see teema sulgeda,ja edaspidi ikka rõõmsamatest teemadest rääkida,niigi on paras masu aeg,ei ole vaja asja hullemaks teha.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Sept 01, 2007 10:43
Postitusi: 71
Asukoht: Tartu
No tegelikult... Inimesed söövad veiseid, sigu, kanu ja muid linde, kala ja mida kõike veel. Nagu siin mõni näiteks tõi ka kasse ja koeri. Okei siis...Mõistan...
AGA, miks ta peab veel liigutama? See on ju puhas piinamine. Isegi jahimehed ei tohi lasta loomal piinelda, miks siis suvaline hiinlane võib elusat kala süüa? :cry:

Nõme värk ikkagi minu arvates...

_________________
Juwel Rio 180l


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 10:49 
Mannu, kui lähtuda Sinu sõnavõttudest selles teemas, siis ei ole neil videodel midagi viga ju. Aasia kultuuris süüakse poolpraetud kala, kes veel agoonias sipleb, meil siin aga kantakse karusnahkseid kasukaid. progress ise näeb välja selline nagu on videodel.
huvitav on see, et suurem osa inimestest neid kannab, aga videosid vaadates hakkab jälk. see temaatika on kui filosoofia, kus arutletakse ja arutletakse aga kuhugile ei jõuta. ühes äärmuses oleme hetkel, mil oleme nn. rohelised ning loomakaitsjad, teises äärmuses oleme siis, kui loomi säärasel moel tapame. teema on meediasse tõusnud just kultuuride erinevusest tulenevalt. nii võime ka rääkida ju sellest, et moslemi vanamehed 10-12 aastaseid kaasasi endale kosivad.

M.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Mai 04, 2009 09:36
Postitusi: 148
Pildid: 4
Asukoht: kohila/tallinn
mõeldes neile elusa kala sööjate ja elusalt nülgijate ja muude värdjate peale kes teevad mõistmatuid asju mida osad nimetavad kultuuriliseks erinevuseks... tabasin ennast vastikult mõttelt et ma ise kuulun samasse liiki

mitte ükski loom ei tapa teist looma lõbu pärast või maitseelamuse pärast.
kiskjad tapavad vaid siis kui neil on kõht tühi.
lõvi savannis ringi jalutades ning antiloobikarja nähes ei mõtle ta et lähen püüan ühe raisa elusalt kinni ja siis hakkan sööma nii et antiloop võimalikult kaua elus püsiks!

ma ise olen ka lihasööja. siga, veis, lind , kala. söön kõike ja hea meelega.
aga ei kannata silmaotsaski kui nn. saaklooma mõnitatakse või tapmise käigus piinatakse või midaiganes. iga surm mis saabub saakloomale et kiskja saaks elada peab olema kiire ja konkreetne.

inimest ei saa osade indiviidide käitumise järgi isegi mitte loomaks nimetada see oleks loomade solvamine.
loom elab väärikalt ja sureb väärikalt mida inimese kohta öelda ei saa pahatihti..

_________________
130L
25L


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2009 01:11 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Jaan 15, 2008 12:03
Postitusi: 301
Asukoht: Tallinn, Ussimäe Tee
http://video.google.com/videoplay?docid ... 379&hl=en#

Seda täispikka filmi mõtlesin,kestab 1,5h ja eestikeelsete subtiitritega.

_________________
180L


Üles
 [ 39 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver