foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 45 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: elustoit
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 12, 2009 11:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
sannette kirjutas:
Aga Rein, mida sa sellest elustoidu (looduses) otsimisest välja pakuksid?

Hetkel ei paku midagi sest maja juures on tööd kole palju. Siin on ka igasugu kraavikesi-lombikesi kuid pole mahti olnud nende sisuga tutvuda. Aga muidu oleks eeskätt sääsevastseid otsinud, ning ka vesikirbud oleks loosi läinud. Mudatuplasi ma pole kunagi ise hankinud ja neist eriti ei hooli kah. Üldiselt on madalates veekogudes päris huvitavaid olevusi, mõnelegi võib olla üllatuseks milliseid mikrokoletisi seal vahel leidub. :)

Üles
 Teema pealkiri: elustoit
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 12, 2009 02:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Arusaadav, et Reinul kiire... Ma mõtlesin lihtsalt, et oleks õpetlik, kui keegi kohe näpuga looduses näitaks, milliseid veeputukaid sobib akvaariumikaladele anda. Mul endalgi on maja taga tiik, endine tuletõrje veevõtukoht, mis pooleldi kinni kasvanud. Olen seal vees igasuguseid sidijaid näinud, aga ei julge eriti akvasse lasta, äkki toovad mingi parasiidi või haiguse sisse :?
Oleks tore, kui keegi teadjamees v -naine võtaks asja ette ja teeksime ühel nädalavahetusel väikese õppereisi. Või mis arvate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 12, 2009 03:07 
Moderator
Kasutaja avatar

No kui ntx p6lts õnnestuks ära rääkida siis selle nimel oleksin valmis küll isegi maja juures tööd sinnapaika jätma. ;) Tean küll päris paljusid veeelukaid kuid arenemisruumi on alati. Ainus probla et selliseid teadjaid pole vist palju. Võiksin proovida ka Urmas Tartest kaasa meelitada, ta on kahtlemata üks teadjamaid pisielukate osas kes viitsib ka rahvaga suhelda, juhuslikult ka mu koolivend.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 12, 2009 05:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui läheb tiigis/järves/jões solberdamiseks, siis ma oleks kah käsi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 12, 2009 05:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma usun, et p6ltsi annab ära rääkida küll :) sõltub nädalavahetusest...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 12, 2009 10:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Õpiks ka midagi uut juurde :)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 12, 2009 10:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Äkki võtaks siis pühapäeva, 19.04 plaani, kui vaid p6ltsile sobib? Või kui see liiga äkki siis pühapäev, 26.04? Laupäev enamasti inimestel poeskäimiseks ja muidu asjatamiseks, pühapäev tiba rahulikum.
See tähendab muidugi et vaja oleks teha eelnevalt luuret võimalike kohtade osas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 13, 2009 11:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Mulle sobiks 18-19 nädalavahetus paremini kui 25-26, samas ilmateade ei tõota selleks nädalalõpuks midagi meeldivat...

Üles
 Teema pealkiri: elussööt loodusest
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 13, 2009 01:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vaat, kui kena, et p6lts nõus on!
Millal siis, kas 19.04 või 26.04... pühapäev on õige mõte ka minu meelest.
Äkki paneks selle siis uue teemana üles, näit "retk loodusesse" vms
Rein?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 13, 2009 01:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Tegin siis teema pooleks.
Saan aryu et p6ltsile teeb muret www.emhi.ee poolel olev lörtsiennustus, samas www.ilmake.ee on märksa optimistlikum.
Ehk siis kui ilm on ilus üritaks pühapäeval, 19.04 minna tallinlastega elustoidu varumise ja looduse nautimise retkele. Vaja on kokku leppida kellaaeg ja kogunemiskoht. Kellaajaks pakuks ntx 12?
Kogunemiskoht sõltuks aga sellest kuhu läheme, omakasupüüdlikult eelistaksin Tondi selveri parklat (Järvel jamavad parkimiskelladega jms.). Aga esmalt on vaja veel eelluuret teha - ettepanekud on teretulnud. Otsitav koht võiks olla väike omaette veekogu kus pole kalu ning kus veelinnud ei käi pladistamas. Ehku peale ei läheks, vaja oleks eelnevalt kontrollida et ka tõepoolest elutegevus esineb, mind huvitaks eriti vesikirbud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 13, 2009 02:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Veel väike täiendus - foorum on üsna loetav ja ei tahaks et hea koht meie retkele eelneval õhtul puhtaks roogitakse. Nii et täpseid kohti vast siin foorumis välja ei hõikaks, see info jääks osalejatele boonuseks - kui asjast ikka asja saab. Et kui on kontrollitud koht siis info võiks olla a'la Lasnamäe taga, Laagri kandis, Männikul vms. - saaks marsruudi osas ikkagi midagi planeerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 13, 2009 02:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul omal kohtade suhtes ettepanekuid pole. Sanette, kas su väljapakutud tiik vastab ligilähedaselt Reinu poolt loetletud tingimustele? Ja võibolla on seal kandis midagi taolist veel?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 13, 2009 02:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul enda kodu lähedal on mitmeid veekogusid mida saaks tsekata, kuid kahjuks on ka ohtralt veelinde. :( Pole elustoidu osas kunagi sellist asja praktiseerinud, kuid teoreetiliselt võiks ka kerge kaaliumpermanganaadi lahus ära hoida hullema - võib muidugi ka elustoidu muuta eluta toiduks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 13, 2009 03:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

p6lts kirjutas:
Mul omal kohtade suhtes ettepanekuid pole. Sanette, kas su väljapakutud tiik vastab ligilähedaselt Reinu poolt loetletud tingimustele? Ja võibolla on seal kandis midagi taolist veel?

Kardan, et meie tiik gupiviisiliseks vaatluseks ei sobi, sest kaldad sissepoole libamisi kiviplaatidega ääristatud ja osaliselt lilli täis istutatud. Pealegi on seal tänu sinikaeladele ka kogred sees. Aga võin uurida ümbruskonda. Meil siin karstiala, kevadel vett silmini, aga suveks kaob enamus maa alla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 09:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

väga vaffa idee.
kui teile sobivad suur tiik(kus kalad sees kuid suht koht hakkab kinni kasvama) suurem kraav (nii u 2-3m lai) ja kui juba siis on ka üks suurem vee kogumis koht mis ühenduses ühe suure järvega.
pole linnast ka väga kaugel.
siis võin teile neid kohti näidata.
praegult küll selline aeg kus jõgede ja kanalite äärde minnes võib tekkida probleeme KKI´dega (Keskonna inspektsiooniga) seoses kudemis ajaga.
ex kui huvi siis andke teada võime p6ltisga luure ära teha mingi päev siis selgub kas on midagi või mitte.

Üles
 [ 45 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver