Käisin täna natuke uitamas tommikese soovitatud kohas ja selle järgi, mida ma seal nägin (või täpsemalt ei näinud:)), tundub aeg ikka natuke veel liiga varajane. Väljapakutud lombid ise vastasid küll üsna hästi sellele kirjeldusele, mida ma ise enne kirjeldasin. Olid ehk natuke madalavõitu, mis teeks loomade kättesaamise natuke keeruliseks, aga ju seal on sügavamaid ka. Olulisem on see, et vesikirpe seal silma eriti ei hakanud. Leidsin sealt ka metsa alt sellise puulehtedega täidetud lombi, mis tundus minu kogemuste järgi kõige paljulubavam, välja nägi lähedalt selline:
Loomade püüdmiseks ka natuke liiga madal, aga elustiku koha pealt just umbes see mida vaja. Vesikirpe vähemalt silmatorkavates kogustes kahjuks näha ei olnud. Näha oli väikeste kalade seisukohalt suhteliselt rasvaseid ja munadega aerjalgseid (Copepoda, Cyclopoida), aga ka nende kogus vähemalt selles lombis ei olnud selline, et püügivahendite puhastamise vaeva ära tasuda.
Alloleval pildil on need kaks pruunikat üksteise otsas olevat tilga kujulist objekti vasakul, paremal on mõõtkavaks joonlaud.
Elusatest loomadest mikroskoobi all väike video:
http://www.youtube.com/watch?v=aTsyMRH9eP4Kokkuvõtteks ma siiski arvan, et vähemalt sellesse kohta ei ole mõtet sellel nädalavahetusel minna. Vaatame veel.