foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 29 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 03, 2008 05:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Dahool, ikkagi veel vaidled. Hoiatan, sedasi jätkamine viib ka siin bännimiseni.
dahool kirjutas:
Selleks on moderaatorid kes teema pealkirja mõistlikuks teevad. Väga palju uustulnukaid kes kirjutavad pealkirjaks "APPI!" Selle koha juures võiks kasvõi lahenduse leides pealkirja vastuvõetavaks teha.

Anarhist kutsub korda looma. Tore. Kui Sa pole märganud siis moderaatorid seda jõudumööda ka teevad.
dahool kirjutas:
Asi ongi selles et kodanik kaarenil on vägagi tore kõnepruuk ja ta ei ropenda ega sõima. Pole mõjuvat põhjust teda korrale kutsuda. Kui ma riietun teistmoodi kui sina kas sul on õigust mind korrale kutsuda?

Kui tuled üritusele kus etikett näeb ette ülikonda, kampsunis siis ilmselt on õigus mitte ainult korrale kutsuda, vaid ka väljapääsu poole juhatada. Või ntx järgmisel korral kutsutute nimekirjast välja arvata.
Vanasti muide restoranis jäeti dressinimesed ja teksades "kauboid" lihtsalt ukse taha.
Sulle meeldivad võrdlused, siin siis veel üks - moderaator pole mitte nagu sibi kes peab hooletu koeraomaniku tagant julgad ära koristama ja vaidlema koeraomanikuga kas see on OK et koer laste mänguväljakul pisut kakat poetab, vaid nagu kohaliku täitevvõimu esindaja kes käsib julgad koristada ning kui läheb vaidluseks teeb kodanikule trahvi vms.
Loodan et mõistad ning teed vastavad järeldused. Mul oleks igatahes kahju kui Sind bännitakse lihtsalt mingi mõttetu jäärapäisuse pärast.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 03, 2008 06:20 
IRW!
sada aastat tagasi oli jah kõik teisiti. Tänapäeval käiakse teatris kah dressides. Mis on omamoodi kahetsusväärne aga samas ka mõistetav. Isegi klubidesse lastakse juba lühikeste pükste ja dressidega. Jällegi kurvastav aga ma lepin sellega, et kõik muutub. Säh sulle võrdlusi.

Kui vanakooli mehed veel ei oska lugeda l33t tekste siis õppigu või jätku rahule need kes seda mõistavad.

Rein kirjutas:
Sulle meeldivad võrdlused, siin siis veel üks - moderaator pole mitte nagu sibi kes peab hooletu koeraomaniku tagant julgad ära koristama ja vaidlema koeraomanikuga kas see on OK et koer laste mänguväljakul pisut kakat poetab, vaid nagu kohaliku täitevvõimu esindaja kes käsib julgad koristada ning kui läheb vaidluseks teeb kodanikule trahvi vms.

Et meie oleme siin sibi ja sa kutsud meid korrale kui me ei tee nii nagu sa tahad?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 03, 2008 08:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Tegelikult on vanakooli mehed isegi tolerantsemad kui..noh näiteks mina. Tipi lehes kirjutas rektor, kuidas tal on tulnud frakki riietatuna anda pidulikul aktusel kätte diplom rokastes ja katkistes teksades ning sandaalidest v'lja vahtivate pesemata varvastega kalkaritele. Mina ei saa aru, miks ta tüüpe ukse taha ei saatnud aga ta on ka vanem ja targem inimene.
Samuti oleks mina selle suupruukimise peale juba Dahool'ile bänni peale pannud.
Reip on reip ja selle keel ei sobi siia. Live with it! ;)

Aga kui keegi arvab, et siinne foorum on kuidagi eriti tagurlik, siis lugege nt. peamiselt noortest lugejatest koosneva Arvutikasutaja ajakirja foorumi teemat: http://www.arvutikasutaja.ee/foorum/vie ... php?t=5922
Tevalo foorumis panevad moded loba ajamise puhul hoiatuseks nt. 5-päevase eelmodereerimise st. antud isiku postid ilmuvad avalikkuse ette alles siis kui mode seda lubab (ja viitsib lugeda). Praeguse vadluse puhul aga, nagu juba märkisin, oleks bänn olnud kindel nagu aamen kirikus.
Ja kusjuures sellised vahendid mõjuvalt üllatavalt hästi...

Dahool'ist on muidugi väga kena asuda Kaarenit abistama kuid antud juhul pole sellest kasu. Teemakohast vastust ei tulnud, samuti pole miskipärast tema teistele postitustele karjakaupa nõuandeid tulnud.
Ja nagu ikka pole halba ilma heata. Antud juhul tuli minu meelest hästi välja foorumi tehnilise külje nõrkus - ei ole piisavalt mõjutusvahendeid.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 03, 2008 08:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
dahool kirjutas:
Kui vanakooli mehed veel ei oska lugeda l33t tekste siis õppigu või jätku rahule need kes seda mõistavad.

Kulla dahool, see on minu poolt viimane katse Sinuga mõistlikult rääkida - saa aru, oled sattunud kuhugi kus on paigas omad tavad. Ilmselt pole kellelgi midagi selle vastu kui l33t või pr33t tekste kirjutate - kuid mitte siin, palun. Kui Sa ei märganud siis moderaatorid olid selles osas üsna ühel meelel. Nii et kui kuidagi teisiti ei saa siis otsi koos "uue kooli" mõttekaaslastega foorum kus see on aktsepteeritav, või pane oma foorum üles. See pole aga see koht.
dahool kirjutas:
Et meie oleme siin sibi ja sa kutsud meid korrale kui me ei tee nii nagu sa tahad?
Kui samastad end koeraomanikuga kes oma koera kakatab laste mänguväljakul ning leiab et ainult sibi peab oma koera tagant koristama siis - jah, ma kutsun kindlasti korrale igaühe kes nii käitub.
Kuid see teema on end ammendanud, dahool. Kui tahad jätkata tee seda kusagil mujal, eks.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 03, 2008 09:05 
& lahendus on, et edaspidi kututataxe postitused ja teemad mis ple modedele loetavad? V6i ma ei saanud aru mis te saavutada tahate?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 03, 2008 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Mär 04, 2007 12:48
Postitusi: 251
Asukoht: Tartu
Minu meelest pole väga raske aru saada, mida moded selgitada püüavad. Idee poolest võiks eksperimendi korras ka kõik tähed numbritega asendada, kui eesmärk on originaalitseda. Kui originaalitsemise tulemus on teksti raskesti mõistetavus ja objektiivseid põhjuseid säärase kirjaviisi kasutamiseks napib, on tegu foorumi risustamisega

_________________
4x Melanotaenia Boesemani, 3x M. Lacustris, 3x M. Parkinsoni, 2x M. Herbertaxelrodi


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 03, 2008 09:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Veebr 17, 2005 10:19
Postitusi: 930
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
Alustada tuleb ikka heaga. Inimese vigadele juhitakse tähelepanu. Kui arengut ei toimu, järgnevad sanktsioonid. On enne nii tehtud ja tehakse ka edaspidi.

_________________
"Eestikeelsed kalanimed massidesse" projekt
Minu akvaariumid


Üles
 Teema pealkiri: sisu, palun
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 01:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mär 15, 2008 08:06
Postitusi: 41
Asukoht: Lilli-Anne, Võrumaa
Eile laulsin neile. Vanad meremeeste laulud tundusid meeldivat :D

_________________
isetehtud 65L: taimed, mõõksabad, kiiversägad, antsud


Üles
 Teema pealkiri: Re: sisu, palun
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 02:39 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
kaaren kirjutas:
Sai nagu uus teema alustatud lootusega lugeda staazikamate aqaristide kogemusi antud valdkonnas. Millest siis tekkis inimeste omavaheline, tundub et ocitud teemaline s6imlemine? Kas inimeseloomake ei taha mõista, et kalad pole vaid meie mänguasjad, vaid elusad olendid, kes tunnevad paljusid nähtusi erxamalt q meie, ning on siinkohal palju olulisem hakata iga hinna eest Kaarnat tõrjuma? Seega paluxin karjumine lõpetada ning mõelda vähäkene erialasemalt.
(Saan aru kyll, et nägu ei meeldi :D :D )
aga kalu mina armastan siiski & ei pauguta nende juures uxi. Eile laulsin neile. Vanad meremeeste laulud tundusid meeldivat :D


teemad, mille puhul on võimalik asjalik arutelu on foorumisse alati oodatud. kui teema on aga kirjutatud kirjaviisis, mida 25% foorumikasutajatest ei suuda lugeda, teine 25% ei viitsi lugeda, sest peab arusaamiseks pingutama, 50% võtab ette ja süveneb, et aru saada ja pooled neist leiavad, et ei oska antud teemal kaasa rääkida, siis kogukadu on 75% lugejaskonnast. kui allesjäänud 25%-st valdav enamus on seisukohal, et sellised postitused risustavad foorumit, raskendavad selle kasutamist ja on potensiaalseid lugejaid eemaletõrjuvad, siis arusaadavatel põhjustel on selline kirjastiil selles foorumis taunitav. kui staazikam akvarist ei suuda sinu teemast aru saada, siis millist vastukaja sa õigupoolest ootad? antud juhul olen nt. mina (ja ma pole ainus, nagu eelkirjutajate jutu põhjal järeldada võib) sellest kirjastiilist niipalju häiritud, et mul pole enam tahtmist teema algse sisu osas oma kogemusi või teadmisi jagada. ühesõnaga, valida on variantide vahel - kirjuta nii nagu tahad ja riski sellega, et see ei meeldi teistele ja oma teemaalgatusele sa adekvaatset vastukaja ei saa või kirjuta nii, nagu tavaline inimene kirjutab ja sinu teemast võib saada asjalik ja sisukas lugemisvara endistele, praegustele ja tulevastele akvaristidele.

dahoolile: kui juba läks sõna- ja kirjavabaduse teemadel vehkelmiseks, siis tuletan meelde, et demokraatlikus ühiskonnas on kõrgem võim rahval. kui rahvas leiab, et selline kirjastiil ei ole sellesse keskkonda sobiv, siis teeme nii, et kirjutame viisil, mis on kõigile arusaadav, eksole. jah, vahel juhtub, et klaviatuur ei võimalda täpitähti ja sellisel juhul on põhjendatud, kui ü=y või õ=6 aga muus osas võiks siiski niipalju respecti, nagu sa ütled, teiste inimeste suhtes olla, et jätta ka neile võimalus foorumis kirjutatavast aru saada. niipalju, kui ma sinu postitusi foorumis lugema olen sattunud, kerkib mul alati neid nähes silme ette mömm, kellel on vähe nartsistlikud kalduvused ja kelle jaoks teistele ärapanemine on elustiil. hoolimata sellest on su postitustes olnud ka teiste jaoks asjalikku infot, lihtsalt selle esitusviis on selline, et paneb vahel tagumikku sügama. ära pikka viha pea 8)


Üles
 Teema pealkiri: Re: sisu, palun
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 10:07 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Mär 19, 2008 04:36
Postitusi: 90
Asukoht: Raasiku, Aruküla
kaaren kirjutas:
Eile laulsin neile. Vanad meremeeste laulud tundusid meeldivat :D

ei ole ise laulmise peale tulnudki, aga muiu räägin nendega palju ja nad kuulavad. Näiteks tulid külalised ja kui neid veel tulnud polnud ja tegime ettevalmistusi, siis läksin ja vaatasin akva juurde ka korra. Ühel platydest oli kakimine pooleli (mis võttab tal tavaliselt pikalt, ei tea kas kõhuhäda või midagi) noomisin teis veidi, et ta omad tegemised ruttu ühelepoole saaks, sest varsti tulevad külalised ja et ei ole kõige ilusam ringi ujuda S järgi. ja kuna eelmine kord kui külalised olid, siis nad kartsid ja peitsid end ära, siis ütlesin et nad oleksid tublid kalad ja ilusti ringi ujuksid ja et ükski külaline ei saa neile liiga teha, sast ma olen sealsamas ja pealegi on nad teiselpool klaasi..... see mõjus ja peale väikest pealgamist olid kõik kalad nagu kästud ilusti nähtaval, peas "olen tubli ja ilus kala" nägu (isegi corydorased, kes tavaliselt isegi mind veidi pelgavad) ja ka platy oli end käsile võtnud :D
Väiksena laulsin taimedele mida ma omal väikesel aiamaal kasvatasin ja nad olid palju uhkemad kui need, mida kasvatas mu kogenud vanaema :)... ja vihmaajal käisin vihmavarjuga ja rääkisin neile igast lugusi.
Nii te proovin ka kaladega
P.S. eriti meeldib mu kaladele "pesupäev", siis tulevad nad mu käega mängima, isegi kui ma nendest välja ei tee ja koristada püüan. :roll:


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 10:19 
No taimedega rääkimine ja laulmise mõju on mõnes mõttes loogiline, sest sel ajal hingame me ju co2 välja. Kalaga rääkimine võiks tõesti ka neile rahustav olla, juhul kui rääkida monotoonse häälega aga vaevalt see tõestatav on... pigem teeb see kala omaniku rõõmsaks kui kalad nagu reageeriks :P

nn pesupäeval ampsavad terneetsiad mu kätt vahel :P ja eriti kihvt on, et vasakul käel on väike must sünnimärk ja seda kipuvad nad eriti tihti näksima. Peavad toiduks ilmselt.

Kui juba sellised teemad sai püstitatud siis üks asi mida ma olen jäginud on kalade magamine.
Neon Tetra: Muutub magades kahvatuks ja väga liikumatuks. Liigutab end vaid siis kui teda otseselt puudutada ja ka siis on suhteliselt rahulik ja liigub lihtsalt teise kohta.
Guppy: Säilitab värvi ja on sügavas unes kuid regeerib puudutustele vm ärritustele vägagi jõhkralt. Küll ujub igale poole vastu või hüppab veest välja.
Terneetsia: Pole teda veel magamas näinud. Kui tuli kustus muutub täiesti süsimustaks(Päeval on ta mõnikord hall ja mõnikord heledam must). Tundub nagu ta oleks koguaeg ärkvel. Isegi südaöösel võib neile süüa anda ja võtavad ilusti vastu kui valgust peale näidata.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 10:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
See CO2 oletus on vist tõesti tõsi. Lugesin kuskilt, et ka taimedega rääkimise effekt seisneb just CO2 peale hingamises. Ja silitamine lehtede stimuleerimises.
Keegi foorumis mainis, et tema kaladele lausa meeldib paitamine. Esimese hooga tunudus kahtlane aga hiljem järgi mõeldes ja oma kogemusi meenutades...no kategooriliselt eitada ei julgeks.
Heli levib vees paremini kui õhus, laulu kuulevad (tegelikult oleks vist õigem öelda et tunnevad) elukad kindlasti.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 05, 2008 06:58 
Felch kirjutas:
Keegi foorumis mainis, et tema kaladele lausa meeldib paitamine. Esimese hooga tunudus kahtlane aga hiljem järgi mõeldes ja oma kogemusi meenutades...no kategooriliselt eitada ei julgeks.

Oleneb vast kala liigist. Otsisin netist kah selle nn paitamise kohta infot ja osad kiidavad, et võib teised ütlevad, et võib kalade limaskesta kahjustada. Mina oma pisikesi kalu paitama ei hakka aga käest söötmine on küll tavaline asi :) Õunakat on kah hea sööta, mõnusalt ampsab :P


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 06, 2008 12:31 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Sept 23, 2005 04:43
Postitusi: 1165
Pildid: 6
Asukoht: Kuressaare
SEOSES FOORUMI KORRA JÄMEDA RIKKUMISEGA SAI KASUTAJA DAHOOL BÄNNI.

_________________
240L, Molly'd, Neoonid, Rasboorad, Ludwigia Repens , Crypt. Wendtii 'Mi Oya', Anubia Barteri


Üles
 [ 29 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver