kaaren kirjutas:
Sai nagu uus teema alustatud lootusega lugeda staazikamate aqaristide kogemusi antud valdkonnas. Millest siis tekkis inimeste
omavaheline, tundub et ocitud teemaline s6imlemine? Kas inimeseloomake ei taha mõista, et kalad pole vaid meie mänguasjad, vaid elusad olendid, kes tunnevad paljusid nähtusi erxamalt q meie, ning on siinkohal palju olulisem hakata iga hinna eest Kaarnat tõrjuma? Seega paluxin karjumine lõpetada ning mõelda vähäkene erialasemalt.
(Saan aru kyll, et nägu ei meeldi
)
aga kalu mina armastan siiski & ei pauguta nende juures uxi. Eile laulsin neile. Vanad meremeeste laulud tundusid meeldivat
teemad, mille puhul on võimalik asjalik arutelu on foorumisse alati oodatud. kui teema on aga kirjutatud kirjaviisis, mida 25% foorumikasutajatest ei suuda lugeda, teine 25% ei viitsi lugeda, sest peab arusaamiseks pingutama, 50% võtab ette ja süveneb, et aru saada ja pooled neist leiavad, et ei oska antud teemal kaasa rääkida, siis kogukadu on 75% lugejaskonnast. kui allesjäänud 25%-st valdav enamus on seisukohal, et sellised postitused risustavad foorumit, raskendavad selle kasutamist ja on potensiaalseid lugejaid eemaletõrjuvad, siis arusaadavatel põhjustel on selline kirjastiil selles foorumis taunitav. kui staazikam akvarist ei suuda sinu teemast aru saada, siis millist vastukaja sa õigupoolest ootad? antud juhul olen nt. mina (ja ma pole ainus, nagu eelkirjutajate jutu põhjal järeldada võib) sellest kirjastiilist niipalju häiritud, et mul pole enam tahtmist teema algse sisu osas oma kogemusi või teadmisi jagada. ühesõnaga, valida on variantide vahel - kirjuta nii nagu tahad ja riski sellega, et see ei meeldi teistele ja oma teemaalgatusele sa adekvaatset vastukaja ei saa või kirjuta nii, nagu tavaline inimene kirjutab ja sinu teemast võib saada asjalik ja sisukas lugemisvara endistele, praegustele ja tulevastele akvaristidele.
dahoolile: kui juba läks sõna- ja kirjavabaduse teemadel vehkelmiseks, siis tuletan meelde, et demokraatlikus ühiskonnas on kõrgem võim rahval. kui rahvas leiab, et selline kirjastiil ei ole sellesse keskkonda sobiv, siis teeme nii, et kirjutame viisil, mis on kõigile arusaadav, eksole. jah, vahel juhtub, et klaviatuur ei võimalda täpitähti ja sellisel juhul on põhjendatud, kui ü=y või õ=6 aga muus osas võiks siiski niipalju respecti, nagu sa ütled, teiste inimeste suhtes olla, et jätta ka neile võimalus foorumis kirjutatavast aru saada. niipalju, kui ma sinu postitusi foorumis lugema olen sattunud, kerkib mul alati neid nähes silme ette mömm, kellel on vähe nartsistlikud kalduvused ja kelle jaoks teistele ärapanemine on elustiil. hoolimata sellest on su postitustes olnud ka teiste jaoks asjalikku infot, lihtsalt selle esitusviis on selline, et paneb vahel tagumikku sügama. ära pikka viha pea